Naslovnica Vijesti

Evo kako do izravnog sudjelovanja na Vinkovačkim jesenima

Svoj dolazak najavila su kulturno-umjetnička društva Delovi, Zdenac, Vrila, Horvati, Mak, Magdalena, Plavi Dunav, Don Josip Kokorić, Tin, Dijaskorak, Tomislav, Fala, Budućnost, Mannheim, Vila Velebita, Ruža, Šartovac
05. listopada 2017. u 09:36 0 komentara 44 prikaza
Vinkovačke jeseni
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Peti međunarodni susret čuvara hrvatske etnobaštine ove godine održat će se 14. listopada u Filderstadtu. Tako se nastavlja tradicija međunarodnog folklornog okupljanja u organizaciji Folklornog društva "Ruža" i pod okriljem Hrvatske katoličke zajednice "Kraljica mira".

Matica Hrvatska matica iseljenika Predstavljeni umjetnici iz iseljeništva

Ovo je već jubilarni peti susret koji promiče hrvatsku tradicijsku folklornu baštinu te okuplja i povezuje hrvatske folklorne skupine iz Njemačke, Hrvatske i brojnih drugih europskih zemalja. Svoj dolazak najavila su kulturno-umjetnička društva Delovi, Zdenac, Vrila, Horvati, Mak, Magdalena, Plavi Dunav, Don Josip Kokorić, Tin, Dijaskorak, Tomislav, Fala, Budućnost, Mannheim, Vila Velebita, Ruža, Šartovac i drugi.

Osim smotre hrvatskog izvornog folklora te folklornog stvaralaštva, birat će se i najljepša djevojka u hrvatskoj narodnoj nošnji, a pobjednica će moći izravno sudjelovati na izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, koji se održava u Tomislavgradu.

Folklorni ansambl koji žiri proglasi najboljim ima pravo izravnog sudjelovanja na Vinkovačkim jesenima sljedeće godine.

HiT-1 Tečaj Bez njih su računala običan komad metala Zadar Zadar Sve je spremno za Školu hrvatskoga folklora Kazalište Školjić Ljubitelji kazališne umjetnosti došli na svoje
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.