U SUBOTU

Na 'Dugoj noći crkava' u Beču nastupaju i Dubrovački kavaljeri

Foto: Snježana Herek
1/3
01.06.2023.
u 16:17

Sve počinje već u 17 sati s kulinarskim specijalitetima na trgu ispred Crkve. Potom slijedi misno slavlje. Nakon njega počinje glazbeno-kulturni program

Najvažnija stvar na svijetu je ljubav. O ljubavi i s ljubavlju sviraju Dubrovački kavaljeri - stoji u najavi programa Župe Gumpendorf - sv. Egidije u Beču, u šestom stambenom okrugu na adresi Brückengasse 5 povodom “Duge noći crkava”, koja se održava u petak 2. lipnja u cijeloj Austriji.

POVEZANI ČLANAK:

Sastav “Dubrovački kavaljeri” na čelu s kantautorom Josipom Čenićem i prošle je godine nastupio na istoj manifestaciji, i u istoj crkvi. Ove su godine ponovno pozvani, jer su lani privukli izuzetno mnogo publike i postigli veliki uspjeh. Dovoljan razlog da ih i ove godine dođete slušati i podržati, u sklopu bogatog programa, koji je rasporedu crkve sv Egidija 2. lipnja.

Sve počinje već u 17 sati s kulinarskim specijalitetima na trgu ispred Crkve. Potom slijedi misno slavlje. Nakon njega počinje glazbeno-kulturni program. Nastup Dubrovačkih kavaljera, kojeg dobro poznaju i vole brojni bečki i gradišćanski Hrvati, najavljen je za 20,30 sati. Nakon njih slijede romantične pop balade, muziciranje na orguljama, flauti i drugim instrumentima. U 22 sata će ljubitelji književnosti doći na svoje, jer će biti upriličeno čitanje literarnih djela, i to uz svjetlo svijeća, a sve zajedno završit će oko 23 sata molitvom uz već upaljene svijeće. Dakle, jedan zanimljiv program, a svako može ostati koliko želi i može.

POVEZANI ČLANAK:

Šef “Dubrovačkih kavaljera” Josip Čenić pozvao je Hrvate da dođu na njihov kratak koncert u što većem broju, a na programu su uz sakralna djela i njihovi poznati hitovi, kojima već gotovo četiri desetljeća oduševljavaju naše ljude koji žive i rade u Beču i ostalim dijelovima Austrije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije