Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predstavljeni umjetnici iz iseljeništva

U glazbenom programu nastupila je mariborska klapa Dalmari na čelu s opernim umjetnikom Markom Mandirom, izvevši uglazbljenu pjesmu Stipe Cvitana "Garoful i Murtela"
23. rujna 2017. u 20:16 0 komentara 554 prikaza
Matica
Foto: Snježana Radoš

U Hrvatskoj matici iseljenika u petak su u okviru kulturnog programa "Titraj kruga" predstavljena umjetnička dostignuća manjinskih autora – otvorena je izložba kiparskih radova Marijana Mirta, Zagrepčanina koji stvara u Mariboru te umjetničkih fotografija Vlaha Brangjolice iz Skopja, koje će trajno ostati u fundusu Matice. Također, predstavljena je pjesnička zbirka "Poleti kalebe", Stipe Cvitana iz Pirana.

HiT-1 Tečaj Bez njih su računala običan komad metala

Umirovljeni pomorac i pučki pjesnik Stipe Cvitan (1928., Tribunj kod Šibenika) preselio je 1955. u Piran, gdje je napisao nekoliko pjesničkih zbirki – "Maslina u ledini", "Ne odi nider", "Babin pas".

Kipar i slikar Marijan Mirt, voditelj likovne sekcije HKDM "Milena Lah" i potpredsjednik Društva likovnih umjetnika Maribor, magistrirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, te izlagao na 19 samostalnih i skupnih izložbi.

Treći predstavljeni autor bio je Vlaho Brangjolica, rođen u obitelji hrvatsko-makedonskog skladatelja Ljubomira i balerine Vere Brangjolica. Diplomirao je na Fakultetu za likovnu umjetnost u Skopju 1987., a školovao se i na Visokoj školi primijenjene umjetnosti u Beču. Svoje je radove dosad predstavljao na brojnim izložbama u domicilnoj državi i inozemstvu.

U glazbenom programu nastupila je mariborska klapa Dalmari na čelu s opernim umjetnikom Markom Mandirom, izvevši uglazbljenu pjesmu Stipe Cvitana "Garoful i Murtela", priopćeno je, među ostalim, iz Hrvatske matice iseljenika.

Ugodno druženje Hrvatska matica iseljenika uvijek je ‘matica’ oko koje se naše iseljeništvo okuplja Kazalište Školjić Ljubitelji kazališne umjetnosti došli na svoje Hrvatski jezik Izleti, druženje... Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture ove godine okupila 28 polaznika
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.