Politika kolačića

Voditelj obrade je Večernji list d.o.o., Oreškovićeva 6H/1, 10 010 Zagreb, Hrvatska
Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati na gore navedenu adresu ili putem zop@vecernji.net ili zopcentral@styria.hr.

Što su kolačići?

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje vašega računala ili drugog uređaja prilikom posjeta stranici www.vecernji.hr. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, no isti mogu prikupljati i osobne podatke kao što je IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično. Moramo samo naglasiti da određeni podaci koje mogu prikupiti kolačići pritom ne identificiraju odnosno ne mogu dovesti do identifikacije osoba odnosno vas kao našeg korisnika web portala.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe kao i za očekivano funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana Večernji list d.o.o. se koristi kako bi prikupio podatke o posjećenosti i načinu upotrebe internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.
Također, kolačićima treće strane koristimo se s obzirom na korištenje usluge društva Piano Software Inc. 

Kolačići i njihova primjena

Strogo potrebni kolačići i privremeni (session) kolačići - potrebni su za funkcioniranje portala, preferencije jezika, autentifikaciju, preferencije privatnosti i dr. što omogućuje elektroničku komunikaciju i dostupnost usluge prema korisniku.

Kolačići društvenih mreža - kolačići koje koriste društvene mreže poput Facebooka, Twittera, Instagrama, LinkedIna i dr. u svrhu oglašavanja, poboljšanja korisničkog iskustva te dijeljenja sadržaja kroz društvene mreže.

Analitički i kolačići za procjenu učinka - omogućavaju prepoznavanje i prebrojavanje korisnika i drugih podataka o tome kako se internetske stranice koriste, optimizaciju, A/B testiranje i drugo.

Marketinški kolačići - bilježe posjete internetskim stranicama u svrhu dostavljanja oglasa koji su u skladu s vašim interesima. Služe i za ograničavanje broja prikaza oglasa i mjerenja učinkovitosti oglasnih kampanja.

Druge vrste kolačića - druge vrste kolačića poput sustava za diverzifikaciju kolačića, funkcionalnosti Google mapa ili kalendara, za monitoring performansi aplikacija i dr. Kolačićima društvenih mreža u smislu ove politike smatraju se i analitički ili marketinški kolačići koji zajedno čine kolačiće treće strane.

U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u suradnji s Ipsos d.o.o. prikuplja podatke o posjećenosti web stranica. Više o politikama privatnosti koje DotMetrics koristi u svom radu možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://script.dotmetrics.net/privacy/policy_hr.pdf.

Službeniku za zaštitu osobnih podataka DotMetricsa možete se obratiti putem e-mail adrese: dpo@dotmetrics.net.

U svrhu pružanja korisnicima mogućnosti diverzifikacije kolačića naša web lokacija koristi consent management platformu DIDOMI, izgrađenu na IAB Europe’s GDPR consent frameworku i registrirana je CMP platforma na IABu
(https://blog.didomi.io/en/didomi-supports-iab-europe-consent-framework).

Više o pravilima privatnosti društva Didomi možete pronaći na: https://privacy.didomi.io/en/userdata#collected-data.

Službenika za zaštitu podataka društva Didomi možete kontaktirati putem e-maila: dpo@didomi.io.

Večernji list koristi, kako smo ranije naveli, usluge društva Piano Software Inc. koje također može prikupljati vaše osobne podatke kao što su: ime i prezime, email adresa, datum rođenja, spol i adresa. Pravni osnov za obradu ove kategorije podataka u svrhu pretplate na newsletter te kupnje pristupa člancima na web mjestu Večernji list je izvršavanje obveze voditelja obrade vezano uz ugovor koji se sklapa s ispitanikom s obzirom da se usluga plaća.

  • Više podataka o politici zaštite osobnih podataka društva Piano Software Inc. možete pronaći na: https://piano.io/gdpr/   
  • Službenika za zaštitu podataka društva Piano Software Inc. možete kontaktirati na: security@piano.io  

Za sva pitanja vezana uz zaštitu vaših prava kao ispitanika, a koja su vezana uz prethodno navedene partnere, možete se obratiti i našem službeniku za zaštitu podataka koji će onda za vas odraditi svu komunikaciju vezanu uz ostvarenje vaših prava.
U slučaju korištenja ova tri ugovorna partnera dolazi do dijeljenja podataka s istima, a glede čega su sklopljeni adekvatni ugovori o obradi i dijeljenju podataka dok se sigurnosne i tehničke mjere koje jamče ugovorni partneri provjeravaju minimalno jednom godišnje.

Spomenuti sustav bilježi i dodjeljuje vam, pomoću funkcionalnih kolačića koji se učitavaju u vaš browser prilikom pristupa našim web lokacijama, anonimiziranu korisničku identifikacijsku oznaku, u sklopu koje bilježi pristanke na korištenje osobnih podataka, odnosno primitak kolačića. Navedeni sustav bilježi kolačiće i njihove postavke za koje ste dali pristanak na period od 12 mjeseci od davanja pristanka. U slučaju registriranih korisnika, kolačići se pohranjuju 7 dana s mogućnošću automatskog produljenja roka ovisno o načinu korištenja od strane registriranog korisnika, dok se osobni podaci brišu nakon brisanja registriranog profila na web portalu.

Moramo naglasiti kako vam sustav upravljanja privolama omogućava da na jednom mjestu možete dati suglasnost na korištenje kolačića za oglašavanje putem consent management platforme za sve portale kojima je nakladnik Večernji list d.o.o., a to su vecernji.hr, lokalni.vecernji.hr, diva.vecernji.hr, ordinacija.vecernji.hr, living.vecernji.hr, vojnapovijest.vecernji.hr, vecernji.ba, poslovni.hr.

Večernji list d.o.o. kao voditelj obrade ne može utjecati na druge obrade osobnih podataka koju provode treće strane.

Večernji list d.o.o. kolačiće ne koristi za drugu svrhu osim onih opisanih u našoj Politici zaštite privatnosti te ovoj Politici.
 

Kolačići koji se koriste na ovoj internet stranici:

__bpn_uid funkcionalni .userreport.com 365 Ovaj se kolačić koristi da bi se korisnicima omogućilo dijeljenje stranica putem web stranica nezavisnih društvenih mreža.
__cfduid nužni .linker.hr 11 Kolačić povezan s web lokacijama koje koriste CloudFlare, a koristi se za ubrzavanje vremena učitavanja stranice. Prema CloudFlareu koristi se za nadjačavanje svih sigurnosnih ograničenja na temelju IP adrese s koje posjetitelj dolazi. Ne sadrži nikakve podatke o identifikaciji korisnika.
__gads marketinški .vecernji.hr 214 Kolačić __gads povezan je s Googleovom uslugom DoubleClick for Publishers. Služi u svrhe poput mjerenja interakcija s oglasima na našoj domeni i sprječavanja prikazivanja istih oglasa previše puta.
__gads marketinški .adocean.pl 612 Kolačić __gads povezan je s Googleovom uslugom DoubleClick for Publishers. Služi u svrhe poput mjerenja interakcija s oglasima na našoj domeni i sprječavanja prikazivanja istih oglasa previše puta.
__gads marketinški .24sata.hr 382 Kolačić __gads povezan je s Googleovom uslugom DoubleClick for Publishers. Služi u svrhe poput mjerenja interakcija s oglasima na našoj domeni i sprječavanja prikazivanja istih oglasa previše puta.
__gfp_64b nužni .vecernji.hr 153 Izvještava se da je ovo kolačić za upravljanje prihvaćanjem drugih kolačića od strane posjetitelja web stranice.
__Secure-3PAPISID marketinški .google.hr 722 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PAPISID marketinški .google.com 722 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSID marketinški .google.hr 722 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSID marketinški .google.com 722 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSIDCC analitički .google.com 365 Ovo je ime kolačića povezano s Hotjarom - uslugom analitike ponašanja i povratnih informacija korisnika koja pomaže vlasnicima web lokacija da razumiju ponašanje korisnika web mjesta i dobiju njihove povratne informacije tamo gdje se to traži. Ovaj se kolačić koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodjeljivanjem nasumično generiranog broja kao identifikatora klijenta.
__ur_dc analitički .userreport.com 324 Ovo je ime kolačića povezano s Hotjarom - uslugom analitike ponašanja i povratnih informacija korisnika koja pomaže vlasnicima web lokacija da razumiju ponašanje korisnika web mjesta i dobiju njihove povratne informacije tamo gdje se to traži. Ovaj se kolačić koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodjeljivanjem nasumično generiranog broja kao identifikatora klijenta.
__ur_i analitički .userreport.com 365 Ovo je ime kolačića povezano s Hotjarom - uslugom analitike ponašanja i povratnih informacija korisnika koja pomaže vlasnicima web lokacija da razumiju ponašanje korisnika web mjesta i dobiju njihove povratne informacije tamo gdje se to traži. Ovaj se kolačić koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodjeljivanjem nasumično generiranog broja kao identifikatora klijenta.
_dc_gtm_UA-98836491-1 nužni .vecernji.hr 2 minute Ovaj je kolačić povezan s web lokacijama koje koriste Google Tag Manager za učitavanje drugih skripti i koda na stranicu. Tamo gdje se koristi, može se smatrati strogo potrebnim, jer bez njega ostale skripte možda neće ispravno funkcionirati. Kraj imena jedinstveni je broj koji je ujedno i identifikator povezanog Google Analytics računa.
_fbp marketinški .vecernji.hr 90 Facebook ih koristi za isporuku niza reklamnih proizvoda poput licitiranja u stvarnom vremenu od trećih oglašivača
_fbp marketinški .facebook.com 90 Facebook ih koristi za isporuku niza reklamnih proizvoda poput licitiranja u stvarnom vremenu od trećih oglašivača
_ga marketinški .vecernji.hr 730 Facebook ih koristi za isporuku niza reklamnih proizvoda poput licitiranja u stvarnom vremenu od trećih oglašivača
_ga analitički .24sata.hr 725 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .styria.hr 718 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .dotmetrics.net 724 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .sharethrough.com 589 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_gat funkcionalni .vecernji.hr 16 Ovaj je naziv kolačića povezan s Google Universal Analyticsom, prema dokumentaciji koristi se za ograničavanje stope zahtjeva - ograničavajući prikupljanje podataka na web lokacijama s velikim prometom. Istječe nakon 10 minuta.
_gat_UA-98836491-1 funkcionalni .vecernji.hr 16 Ovo je kolačić vrste uzorka koji je postavio Google Analytics, gdje element uzorka na imenu sadrži jedinstveni identifikacijski broj računa ili web mjesta na koje se odnosi. Čini se da je to varijacija kolačića _gat koji se koristi za ograničavanje količine podataka koje Google bilježi na web mjestima s velikim prometom.
_gcl_au analitički .cloudflare.com 4 mjeseca Koristi Google AdSense za eksperimentiranje s učinkovitošću oglašavanja na web mjestima koja koriste njihove usluge
_gid analitički .cloudflare.com posjeta Kada se skripta Hotjar izvrši, pokušavamo odrediti najopštiju putanju kolačića koju bismo trebali koristiti, umjesto imena hosta stranice. To je učinjeno kako bi se kolačići mogli dijeliti između poddomena (tamo gdje je to primjenjivo). Da bismo to utvrdili, pokušavamo pohraniti kolačić _hjTLDTest za različite alternative podniza URL-a dok ne uspije. Nakon ove provjere kolačić se uklanja.
_gid analitički .vecernji.hr 1 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_hjAbsoluteSessionInProgress analitički .vecernji.hr 1 Ovaj kolačić Hotjar koristi za otkrivanje prve sesije pregleda korisnika. Ovo je oznaka True / False koju postavlja kolačić.
_hjid izvedbeni .dotmetrics.net 359 Hotjar kolačić. Ovaj se kolačić postavlja kada kupac prvi put dođe na stranicu s skriptom Hotjar. Koristi se za zadržavanje slučajnog korisničkog ID-a, jedinstvenog za tu web lokaciju u pregledniku. To osigurava da se ponašanje u sljedećim posjetima istoj web lokaciji pripisuje istom korisničkom ID-u.
_hjid izvedbeni .vecernji.hr 324 Hotjar kolačić. Ovaj se kolačić postavlja kada kupac prvi put dođe na stranicu s skriptom Hotjar. Koristi se za zadržavanje slučajnog korisničkog ID-a, jedinstvenog za tu web lokaciju u pregledniku. To osigurava da se ponašanje u sljedećim posjetima istoj web lokaciji pripisuje istom korisničkom ID-u.
_hjTLDTest funkcionalni .vecernji.hr posjeta Kada se skripta Hotjar izvrši, pokušavamo odrediti najopštiju putanju kolačića koju bismo trebali koristiti, umjesto imena hosta stranice. To je učinjeno kako bi se kolačići mogli dijeliti između poddomena (tamo gdje je to primjenjivo). Da bismo to utvrdili, pokušavamo pohraniti kolačić _hjTLDTest za različite alternative podniza URL-a dok ne uspije. Nakon ove provjere kolačić se uklanja.
_STUU funkcionalni .styria.hr 273 Kolačić za personalizaciju koji Styria Data Science koristi za prikaz relevantnog sadržaja
_STUU funkcionalni www.vecernji.hr 225 Kolačić za personalizaciju koji Styria Data Science koristi za prikaz relevantnog sadržaja
1P_JAR marketinški .google.com 28 Google koristi ovaj kolačić za prikupljanje statistike web mjesta i praćenje stopa konverzije.
A6 marketinški .serving-sys.com 90 Ovaj kolačić općenito pruža MediaMind i koristi se u reklamne svrhe.
ab marketinški .agkn.com 365 Ovaj kolačić općenito pruža agkn.com i koristi se u reklamne svrhe.
ab-session nužni www.vecernji.hr 16 Kolačić sesije
ad-id analitički .amazon-adsystem.com 261 Osigurava amazon-adsystem.com za praćenje radnji korisnika na drugim web mjestima za pružanje ciljanog sadržaja
ad-privacy marketinški .amazon-adsystem.com 1906 Osigurava amazon-adsystem.com za praćenje korisničkih radnji na drugim web mjestima radi pružanja ciljanog sadržaja korisnicima.
AID marketinški .google.com 532 Ovi kolačići povezuju vaše aktivnosti s drugim uređajima na kojima ste se prethodno prijavili putem Google računa. Na temelju ove prethodne aktivnosti oglasi na vašem uređaju se koordiniraju i mjere događaji konverzije. Koristi se za aktiviranje ciljanog oglašavanja
anj marketinški .adnxs.com 90 Ovaj kolačić sadrži podatke koji označavaju je li ID kolačića sinkroniziran s partnerom AppNexus.
APISID marketinški .google.hr 722 Ovaj kolačić DoubleClick obično postavljaju putem web mjesta partneri za oglašavanje i oni ga koriste za izradu profila interesa posjetitelja web mjesta i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Ovaj kolačić jedinstveno identificira vaš preglednik i uređaj.
APISID marketinški .google.com 722 Ovaj kolačić DoubleClick obično postavljaju putem web mjesta partneri za oglašavanje i oni ga koriste za izradu profila interesa posjetitelja web mjesta i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Ovaj kolačić jedinstveno identificira vaš preglednik i uređaj.
audience marketinški .spotxchange.com 365 Ovaj kolačić općenito pruža spotxchange.com i koristi se u reklamne svrhe.
audit marketinški .rubiconproject.com 365 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
bito nužni .bidr.io posjeta Kolačić sesije platforme opće namjene, koji koriste web stranice napisane u JSP-u. Obično se koristi za održavanje anonimne korisničke sesije od strane poslužitelja.
bitoIsSecure marketinški .bidr.io 59 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
bkdc marketinški .bluekai.com 95 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
bku marketinški .bluekai.com 180 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
c ostalo .bidswitch.net 100 Ovaj kolačić postavlja projekt Rubicon. Točna svrha kolačića nije poznata.
c ostalo .volvelle.tech 148 Ovaj kolačić postavlja projekt Rubicon. Točna svrha kolačića nije poznata.
c_user funkcionalni .facebook.com 365 Kolačić c_user sadrži korisnički ID trenutno prijavljenog Facebook korisnika.
cfmrk_cic funkcionalni .cloudflare.com 3 mjeseca Koristi Cloudflare za usmjeravanje korisničkog prometa za ovu web stranicu. Ovo je Cloudflare-ov kolačić.
cfmrk_userLangRedirect funkcionalni .cloudflare.com 281 Koristi Cloudflare za usmjeravanje korisničkog prometa za ovu web stranicu. Ovo je Cloudflare-ov kolačić.
cm1 marketinški .volvelle.tech 151 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
CM14 marketinški .adform.net 1 Utvrđuje postoji li potreba za ponovnom provjerom postojanja podudaranja kolačića partnera (postavljeno podudaranjem kolačića)
CMID marketinški .casalemedia.com 365 Prikuplja anonimne podatke koji se odnose na korisnikove posjete web mjestu, kao što su broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na web mjestu i stranice koje su učitane, u svrhu prikazivanja ciljanih oglasa.
CMPRO marketinški .casalemedia.com 90 Prikuplja podatke o ponašanju posjetitelja s više web stranica kako bi se prikazala relevantnija reklama - To također omogućuje web lokaciji da ograniči broj prikaza posjetitelja iste reklame.
CMPS analitički .casalemedia.com 90 Prikuplja anonimne podatke koji se odnose na korisnikove posjete web mjestu, kao što su broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na web mjestu i stranice koje su učitane, u svrhu prikazivanja ciljanih oglasa.
CMRUM3 marketinški .casalemedia.com 359 Prikuplja anonimne podatke koji se odnose na korisnikove posjete web mjestu, kao što su broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na web mjestu i stranice koje su učitane, u svrhu prikazivanja ciljanih oglasa.
CMST marketinški .casalemedia.com 1 Kolačić postavlja CasaleMedia. Kolačić se koristi za prikupljanje podataka o ponašanju upotrebe za ciljano oglašavanje.
consent marketinški .ibillboard.com 324 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutom web mjestu.
csrftoken nužni www.vecernji.hr 364 Ovaj je kolačić povezan s Django platformom za web razvoj za Python. Dizajniran je kako bi zaštitio web mjesto od određene vrste softverskog napada na web obrasce.
csrftoken nužni traffic.styria.hr 275 Ovaj je kolačić povezan s Django platformom za web razvoj za Python. Dizajniran je kako bi zaštitio web mjesto od određene vrste softverskog napada na web obrasce.
csrftoken nužni www.vecernji.hr 364 Ovaj je kolačić povezan s Django platformom za web razvoj za Python. Dizajniran je kako bi zaštitio web mjesto od određene vrste softverskog napada na web obrasce.
cto_bundle ostalo www.vecernji.hr 375 kolačić treće strane
cto_bundle ostalo .vecernji.hr 92 kolačić treće strane
datr funkcionalni .facebook.com 638 Svrha datr kolačića je identificirati web preglednik koji se koristi za povezivanje s Facebookom neovisno o prijavljenom korisniku. Ovaj kolačić igra ključnu ulogu u Facebook-ovim značajkama sigurnosti i integriteta web mjesta.
didomi_token nužni .vecernji.hr 347 Ovo je nužan kolačić kojeg koristi naš CMP (platforma upravljnja pristancma)
DigiTrust.v1.identity marketinški .adform.net 7 Ovaj kolačić općenito pruža adform.net i koristi se u reklamne svrhe.
DM_SitId218 analitički www.vecernji.hr posjeta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitId218SecId818 analitički www.vecernji.hr posjeta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitId218SecId820 analitički www.vecernji.hr posjeta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitId218SecIdT818 analitički www.vecernji.hr 1 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitId218SecIdT820 analitički www.vecernji.hr 1 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitIdT218 analitički www.vecernji.hr 1 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.AmpCookie analitički .24sata.hr 359 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.AmpCookie analitički .vecernji.hr 358 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.DeviceKey analitički .dotmetrics.net 365 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.SessionCookieTemp analitički .dotmetrics.net posjeta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.SessionCookieTempTimed analitički .dotmetrics.net 1 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.UniqueUserIdentityCookie analitički .dotmetrics.net 365 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetricsTimeOnPage analitički www.vecernji.hr 30 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DSID nužni .doubleclick.net 14 Ovaj je kolačić postavljen tako da bilježi vaš određeni identitet korisnika. Sadrži jedinicu s raspršenim / šifriranim ID-om.
EE marketinški .exelator.com 112 Ovaj kolačić općenito pruža exelator.com i koristi se u reklamne svrhe.
em_p_uid ostalo www.vecernji.hr 14 Ovo je kolačić treće strane
euconsent nužni .vecernji.hr 302 Ovaj kolačić koristi IAB Europe Transparency & Consent Framework za pohranu pristanka korisnika na svrhe prikupljanja podataka. Kolačić sadrži šifrirani niz pristanka koji dobavljači koji sudjeluju u okviru mogu pročitati i odrediti pristanak korisnika.
euconsent-v2 nužni .24sata.hr 359 Niz suglasnosti IAB CMP okvira (TCF) v1
euconsent-v2 nužni .vecernji.hr 347 Niz suglasnosti IAB CMP okvira (TCF) v1
eyeblaster marketinški .serving-sys.com 75 Služi za pružanje usluga ciljanog oglašavanja.
fr marketinški .facebook.com 90 The cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
GAD marketinški .hrgde.adocean.pl 1932 Predstavlja korisniku relevantan sadržaj i reklamu. Uslugu pružaju neovisna oglasna središta koja oglašivačima olakšavaju licitiranje u stvarnom vremenu
Gdyn analitički .hit.gemius.pl 1932 Kolačić štiti korisnike interneta od preplaniranih prikaza upitnika u istraživačke svrhe. Nakon odgovarajuće izmjene izraza uključenog u datoteku, koristi se za blokiranje prikaza upitnika
GED_PLAYLIST_ACTIVITY marketinški www.vecernji.hr posjeta Ovaj kolačić postavlja Doubleclick radi poboljšanja oglašavanja na web mjestu.
gemius analitički .vecernji.hr 358 Ovaj kolačić se koristi u analitičke svrhe.
HSID marketinški .google.com 722 Ovaj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
HSID marketinški .google.hr 722 Ovaj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
i marketinški .openx.net 365 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ibbid marketinški .ibillboard.com 365 Ovaj se kolačić koristi za prikupljanje podataka o posjetitelju. Te će informacije postati ID niz s informacijama o određenom posjetitelju - Nizovi ID podataka mogu se koristiti za ciljanje grupa sa sličnim preferencijama ili ih mogu koristiti domene trećih strana ili razmjene oglasa.
icu marketinški .adnxs.com 85 Kolačić icu koristi se za odabir oglasa i ograničavanje broja puta kada korisnik vidi određeni oglas. Sadrži informacije poput broja prikaza oglasa, vremena prikazivanja oglasa ili ukupnog broja oglasa.
id marketinški .m6r.eu 90 Glavna svrha ovog kolačića je ciljanje i oglašavanje. Koristi se za stvaranje profila koji zanima korisnika i prikazivanje relevantnih oglasa na njihovoj web lokaciji. Ovaj kolačić postavlja DoubleClick u vlasništvu Googlea.
id5id_1st marketinški www.vecernji.hr 75 Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe.
id5id_1st_last marketinški www.vecernji.hr 90 Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe.
id5id.1st_433_nb marketinški www.vecernji.hr 15 Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe.
IDE marketinški .doubleclick.net 382 Koristi ga Google DoubleClick i pohranjuje informacije o tome kako korisnik koristi web mjesto i bilo koji drugi oglas prije posjeta web mjestu. To se koristi za predstavljanje korisnika s oglasima koji su im relevantni u skladu s korisničkim profilom.
JSESSIONID funkcionalni .nr-data.net posjeta Kolačić JSESSIONID koristi se za pohranu identifikatora sesije, tako da New Relic može nadzirati broj sesija za aplikaciju. Vrijednost kolačića generira Jetty
khaos marketinški .rubiconproject.com 365 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
Linker funkcionalni linker.hr 66 Kolačić servisa za razmjenu prometa.
linker-s-273 funkcionalni linker.hr 337 Kolačić servisa za razmjenu prometa.
linker-s-398 funkcionalni linker.hr 83 Kolačić servisa za razmjenu prometa.
loc marketinški .addthis.com 389 Pohranjuje geolokaciju posjetitelja kako bi zabilježilo mjesto dijeljenja
matchadform marketinški .w55c.net 17 Predstavlja korisniku relevantan sadržaj i reklamu. Uslugu pružaju neovisna oglasna središta koja oglašivačima olakšavaju licitiranje u stvarnom vremenu.
matchan marketinški .w55c.net 16 Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchbidswitch marketinški .w55c.net 18 Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchcasale ostalo .w55c.net 22 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
matchgoogle marketinški .w55c.net 11 Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchid5 marketinški .w55c.net 22 Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchliveramp marketinški .w55c.net 24 Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchopenx ostalo .w55c.net 30 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
matchpubmatic ostalo .w55c.net 30 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
matchtapad marketinški .w55c.net 16 Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchtriplelift marketinški .w55c.net 17 Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
mc marketinški .quantserve.com 388 Ovaj je kolačić povezan s Quantserveom za anonimno praćenje interakcije korisnika s web stranicom.
mp_a32e4948ed9ec5548a797bf010a3564f_mixpanel funkcionalni .sharethrough.com 224 Kolačić servisa za razmjenu prometa.
mt_mop marketinški .mathtag.com 17 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
na_id funkcionalni .addthis.com 396 Koristi se za prepoznavanje posjetitelja nakon ponovnog ulaska. To omogućuje web mjestu da registrira ponašanje posjetitelja i olakša funkciju društvenog dijeljenja koju pruža Addthis.com.
na_sc_x funkcionalni .dlx.addthis.com 30 Koristi se za prepoznavanje posjetitelja nakon ponovnog ulaska. To omogućuje web mjestu da registrira ponašanje posjetitelja i olakša funkciju društvenog dijeljenja koju pruža Addthis.com.
na_tc marketinški .addthis.com 396 Koristi se za prepoznavanje posjetitelja nakon ponovnog ulaska. To omogućuje web mjestu da registrira ponašanje posjetitelja i olakša funkciju društvenog dijeljenja koju pruža Addthis.com.
ng marketinški .adscale.de 30 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
NID marketinški .google.hr 175 Pohranjuje postavke posjetitelja i prilagođava oglase na Googleovim web mjestima na temelju nedavnih pretraživanja i interakcija.
NID marketinški .google.com 183 Pohranjuje postavke posjetitelja i prilagođava oglase na Googleovim web mjestima na temelju nedavnih pretraživanja i interakcija.
nid marketinški .nuggad.net 170 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
OTZ marketinški www.google.com 23 Google uses cookies, like the OTZ cookies, to help customize ads on Google properties, like Google Search
ouid funkcionalni .addthis.com 396 Postavlja ID-niz za određenog posjetitelja. To se koristi za prepoznavanje posjetitelja nakon ponovnog ulaska. To omogućuje web mjestu da registrira ponašanje posjetitelja i olakšava funkciju dijeljenja društvenih mreža koju pruža Addthis.com.
ouuid marketinški .volvelle.tech 148 Ovaj kolačić sadrži numerički identifikator. Koristi se za identifikaciju korisnika u volvelle.tech sustavu.
ouuid_lu marketinški .volvelle.tech 148 Ovaj kolačić sadrži numerički identifikator. Koristi se za identifikaciju korisnika u volvelle.tech sustavu.
pd marketinški .openx.net 15 Ovaj kolačić općenito pruža openx.net i koristi se u reklamne svrhe.
permutive-id marketinški .24sata.hr 1090 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
permutive-session marketinški .24sata.hr 1090 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
pux marketinški eus.rubiconproject.com 90 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
pxs marketinški .turn.com 96 Ovaj kolačić koristi se za ciljanje / oglašavanje, a postavlja ga Turn koji pruža platformu za marketing i upravljanje podacima.
r1 marketinški bs.serving-sys.com posjeta Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
S_1075744559 marketinški bs.serving-sys.com 16 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
s02 funkcionalni traffic.styria.hr 120 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s03 funkcionalni traffic.styria.hr 108 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s04 funkcionalni traffic.styria.hr 84 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s06 funkcionalni traffic.styria.hr 108 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s07 funkcionalni traffic.styria.hr 108 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s08 funkcionalni traffic.styria.hr 101 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s20 funkcionalni traffic.styria.hr 108 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s30 funkcionalni traffic.styria.hr 108 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s31 funkcionalni traffic.styria.hr 108 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s36 funkcionalni traffic.styria.hr 60 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s66 funkcionalni traffic.styria.hr 58 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s80 funkcionalni traffic.styria.hr 109 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s83 funkcionalni traffic.styria.hr 114 Kolačić servisa za razmjenu prometa
SAPISID marketinški .google.hr 722 Google prikuplja podatke o posjetiteljima za videozapise hostane na YouTube.
SAPISID marketinški .google.com 722 Google prikuplja podatke o posjetiteljima za videozapise hostane na YouTube.
sb nepoznato .facebook.com 688 Ovaj kolačić koristi Facebook imamo nedovoljno podataka o negovoj upotrebi. Ovo je trajni kolačić.
SEARCH_SAMESITE nužni .google.com 172 SameSite sprečava preglednik da pošalje ovaj kolačić zajedno sa zahtjevima za više web lokacija. Glavni je cilj ublažiti rizik od curenja informacija iz različitih podrijetla. Također pruža određenu zaštitu od napada krivotvorenja zahtjeva na više lokacija.
ses10 marketinški .rubiconproject.com 16 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ses15 marketinški .rubiconproject.com 16 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ses2 marketinški .rubiconproject.com 16 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ses55 marketinški .rubiconproject.com 16 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
sessionid nužni www.vecernji.hr session Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
SID marketinški .google.com 722 Ovaj kolačić postavlja DoubleClick za izradu profila interesa posjetitelja web stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Oglašavanje - za pomoć u prilagodbi oglasa na Googleovim svojstvima, poput Google pretraživanja. Sigurnost - taj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
SID marketinški .google.hr 722 Ovaj kolačić postavlja DoubleClick za izradu profila interesa posjetitelja web stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Oglašavanje - za pomoć u prilagodbi oglasa na Googleovim svojstvima, poput Google pretraživanja. Sigurnost - taj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
SIDCC marketinški .google.com 365 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
SOSYNC marketinški .socdm.com 730 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ssc funkcionalni .addthis.com 389 Ovi kolačići prate dijeljenje kada se koristi funkcionalnost AddThis
SSID marketinški .google.hr 722 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
SSID marketinški .google.com 722 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
stx_user_id funkcionalni .sharethrough.com 357 Ovaj se kolačić koristi za analitiku, viševarijantno testiranje i optimizaciju web mjesta.
t1 marketinški .serving-sys.com 90 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
TAID marketinški .google.com 14 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
TapAd_3WAY_SYNCS marketinški .tapad.com 60 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutom web mjestu.
TapAd_DID marketinški .tapad.com 60 Kolačić postavlja tapad.com. Svrha kolačića prati korisnike na različitim uređajima kako bi se omogućilo ciljano oglašavanje
TapAd_TS marketinški .tapad.com 60 Kolačić postavlja tapad.com. Svrha kolačića prati korisnike na različitim uređajima kako bi se omogućilo ciljano oglašavanje
TapAd_TTD_SYNC marketinški .tapad.com 60 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutom web mjestu.
TDCPM marketinški .adsrvr.org 365 Kolačić postavlja usluga CloudFlare za pohranu jedinstvenog ID-a za identifikaciju uređaja koji se vraća i koji se zatim koristi za ciljano oglašavanje.
TDID marketinški .adsrvr.org 365 Kolačić postavlja usluga CloudFlare za pohranu jedinstvenog ID-a za identifikaciju uređaja koji se vraća i koji se zatim koristi za ciljano oglašavanje.
tu marketinški .ih.adscale.de 30 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
tuuid marketinški .bidswitch.net 281 Sadrži jedinstveni ID posjetitelja, koji omogućuje Bidswitch.comu da prati posjetitelja na više web lokacija. To omogućuje Bidswitchu da optimizira relevantnost oglasa i osigura da posjetitelj ne vidi iste oglase više puta.
tuuid_lu marketinški .bidswitch.net 281 Sadrži jedinstveni ID posjetitelja, koji omogućuje Bidswitch.comu da prati posjetitelja na više web lokacija. To omogućuje Bidswitchu da optimizira relevantnost oglasa i osigura da posjetitelj ne vidi iste oglase više puta.
u marketinški .agkn.com 357 Svrha ovog kolačića je ciljanje i marketing. Domena ovog kolačića povezana je s tvrtkom koja se zove Bombora u SAD-u.
u2 marketinški .serving-sys.com 90 Ovaj kolačić prikuplja podatke o navigaciji posjetitelja web stranice kroz web stranicu i o učinkovitosti oglasa koji se posjetitelju prikazuju tijekom navigacije.
ud marketinški .exelator.com 120 Ovaj kolačić općenito koristi exelator.com i koristi se u reklamne svrhe.
udo marketinški .exelator.com 108 Ovaj kolačić općenito pruža exelator.com i koristi se u reklamne svrhe.
uid marketinški .adform.net 60 Ovaj se kolačić koristi za anonimno mjerenje broja i ponašanja posjetitelja web mjesta. Podaci uključuju broj posjeta, prosječno trajanje posjeta web mjestu, posjećene stranice itd. u svrhu boljeg razumijevanja korisničkih preferencija za ciljane oglase.
uid marketinški .addthis.com 396 Ovaj se kolačić koristi za anonimno mjerenje broja i ponašanja posjetitelja web mjesta. Podaci uključuju broj posjeta, prosječno trajanje posjeta web mjestu, posjećene stranice itd. u svrhu boljeg razumijevanja korisničkih preferencija za ciljane oglase.
uid marketinški .turn.com 180 Ovaj se kolačić koristi za anonimno mjerenje broja i ponašanja posjetitelja web mjesta. Podaci uključuju broj posjeta, prosječno trajanje posjeta web mjestu, posjećene stranice itd. u svrhu boljeg razumijevanja korisničkih preferencija za ciljane oglase.
uid marketinški .criteo.com 382 Ovaj se kolačić koristi za anonimno mjerenje broja i ponašanja posjetitelja web mjesta. Podaci uključuju broj posjeta, prosječno trajanje posjeta web mjestu, posjećene stranice itd. u svrhu boljeg razumijevanja korisničkih preferencija za ciljane oglase.
uids marketinški .adnxs.com 82 Ovaj kolačić sadrži vanjske jedinstvene nasumično generirane vrijednosti koje omogućuju ostalim partnerima u potražnji za Prebid Server da razlikuju preglednike i mobilne uređaje.
usersync marketinški .adnxs.com 90 Kolačić usersync sadrži podatke koji označavaju je li ID kolačića sinkroniziran s AppNexus partnerima. Sinkronizacija ID-a omogućuje partnerima da koriste svoje podatke izvan platforme na platformi.
uu analitički .adscale.de 363 Ovaj kolačić koristi se za prepoznavanje kretanja korisnika na web mjestu i za prodaju ciljanih oglasa.
uuid marketinški .mathtag.com 175 Da biste optimizirali relevantnost oglasa prikupljanjem podataka o posjetiteljima s više web lokacija, poput stranica koje su učitane.
uuid2 marketinški .adnxs.com 90 Da biste optimizirali relevantnost oglasa prikupljanjem podataka o posjetiteljima s više web lokacija, poput stranica koje su učitane.
uvc marketinški .addthis.com 389 Prati koliko često korisnik komunicira s AddThis
vis10 marketinški .rubiconproject.com 1 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
vis15 marketinški .rubiconproject.com 1 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
vis2 marketinški .rubiconproject.com 1 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
vis55 marketinški .rubiconproject.com 1 Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
wd funkcionalni .facebook.com posjeta Ovaj kolačić pohranjuje dimenzije prozora preglednika i koristi ga Facebook za optimizaciju prikazivanja stranice.
wfivefivec marketinški .w55c.net 396 Domena ovog kolačića u vlasništvu je tvrtke Dataxu. Glavna poslovna aktivnost ovog kolačića je ciljanje i oglašavanje. Ovaj kolačić prati izvješće o oglašavanju koje nam pomaže poboljšati marketinške aktivnosti.
xs funkcionalni .facebook.com 365 Ovaj kolačić sadrži više informacija. Prva vrijednost je do dvoznamenkasti broj koji predstavlja broj sesije. Drugi dio vrijednosti tajna je sesije.Treća, neobavezna komponenta oznaka je "sigurnog" ako je korisnik omogućio značajku sigurnog pregledavanja.
xtan413861 analitički .vecernji.hr 3223 Cookie koji koristi AT-internet, numerički ID, pruža ga klijent kada se korisnik prijavi na klijentovo mjesto
xtant413861 analitički .vecernji.hr 3223 Cookie koji koristi AT-internet, tehnička vrijednost povezana s identificiranim upravljanjem posjetiteljima (xtan / xtat)
xtat413861 analitički .vecernji.hr 3147 Cookie koji koristi AT-internet, numerički ID, pruža ga klijent kada se korisnik prijavi na klijentovo mjesto
xtvrn analitički .vecernji.hr 2803 Cookie koji koristi AT-internet, popis numsitesa na koje je naišao posjetitelj.
__ut funkcionalni .piano.io trajno Sprema token za enkriptirane podatke o trenutnom korisniku.
SEL_AID funkcionalni .piano.io 30 Identitet (ID) aplikacije koju je klijent odabrao sa prebacivačem aplikacija (app switcher) u nadzornoj ploči(publisher dashboard). Samo za trgovce sa više aplikacija.
SEL_AID funkcionalni .piano.io 30 Identitet (ID) aplikacije koju je klijent odabrao sa prebacivačem aplikacija (app switcher) u nadzornoj ploči(publisher dashboard). Samo za trgovce sa više aplikacija.
recentAppids funkcionalni .piano.io 100 Identiteti (IDs) aplikacija kojima se nedavno pristupilo, a koje su prikazane u padajućem izborniku aplikacija (applications dropdown) u nadzornoj ploči(publisher dashboard).
__pvi analitički .piano.io 1 Podaci o zadnjem posjetu stranici uključujući: AID, domenu i vrijeme posjeta. Koristi se samo za izvještavanje.
__pat funkcionalni .piano.io 30 Razlika između vremenske zone klijentove aplikacije i UTC-a. U ponoć (lokalno vrijeme aplikacije), prijašnji posjet ističe i novi se stvara. Koristi se za izračun.
__pnahc funkcionalni .piano.io 90 Koristi se kako bi se saznalo jesu li Pianove skripte blokirane adblockerom.
LANG funkcionalni .piano.io 1500 Odabrani lokalitet.
LANG_CHANGED funkcionalni .piano.io 1 Privremeno odabrani lokalitet (npr. oličenje u nadzornoj ploči administratora)
xbc analitički .piano.io 730 sati Omogućuje Pianovom softveru da tokom vremena opaža individualne internetske preglednike dok oni posjećuju stranice Pianovih klijenata. Piano koristi te podatke za izradu izvještaja o korištenju web stranica za svoje klijente. Uz to, spremanje nedavno korištenih web adresa omogućava klijentima da provedu segmentaciju u Composeru (Pianov softverski proizvod) kada korisnik naiđe bez dodatnog zahtjeva prema poslužitelju (npr. da se prikaže specifična ponuda korisnicima koji su konzumirali dvije priče o zabavi unutar 30 dana).
__tbc funkcionalni .piano.io 730 sati Identificira korisnikov internetski preglednik. Napomena: postavlja se za klijentovu domenu. Sprema enkriptirane podatke koje koristi Pianov Composer proizvod.
__ut funkcionalni .piano.io trajno Sprema se na web stranici klijenta, sprema enkriptirane podatke koji se koriste od strane svih Piano korisničkih računa.
__tpcc_ [campaign code value] analitički .piano.io 90 Kad god Pianov JavaScript kod naiđe na kod kampanje u web adresi (clientsite.com?tpcc="banner_campaign") onstavlja taj kod kampanje u kolačić sa rokom trajanja od 90 dan. Piano koristi taj kod kampanje za izvještaj o tome koliko je korisnika odgovorilo na tu kampanju i koliko je korisnika pretvoreno u odnosu na ponude na izdavačevoj web stranici. Kodovi kampanje mogu se koristiti i za targeting u Composeru.
custom name with prefix __pc_ funkcionalni .piano.io 730 sati Uz ovaj kolačić može se stvoriti bilo koji kolačić za praćenje ponašanja korisnika i stvoriti korisničko iskustvo na temelju tog ponašanja.
__adblocker funkcionalni .piano.io 5 minuta Ako je otkriven adblocker, klijenti mogu omogućiti poruku koja traži od korisnika da ga ugasi ili može blokirati sadržaj korisnicima koji imaju adblocker uključen (ili oboje). Ovaj kolačić će biti korišten samo ako klijent koristi Pianovu skriptu za otkrivanje adblockera.

Kako možete kontrolirati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića.

Ukoliko blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Kako obrisati kolačiće?

Ovisno o postavkama na vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Postavke povezane s kolačićima uobičajeno se nalaze pod izbornikom „Opcije“, „Alati“ ili „Preferencije“ u internetskom pregledniku koji koristite da biste pristupili našim internetskim stranicama. Ovisno o postojećim internetskim preglednicima, kolačići se mogu onemogućiti na različite načine.

Napominjemo kako je temeljna svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice, sukladno vašim očekivanjima. Sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web stranicama:

Uz navedeno od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice

Kolačiće kojima upravljamo možete obrisati ili ažurirati na : https://www.vecernji.hr/politikaprivatnosti/

Ostala pitanja

Ukoliko nas želite kontaktirati u vezi ove Politike ili načina na kojeg web stranica koristi vaše podatke, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Večernji list d.o.o.
Oreškovićeva 6H/1
10 010 ZAGREB
OIB: 92276133102

Kontkat našeg službenika za zaštitu podataka: zop@vecernji.net ili zopcentral@styria.hr
Ova pravila zadnji puta su revidirana u svibnju 2021. godine.