Moja Hrvatska

Politika kolačića

Voditelj obrade je Večernji list d.o.o., Oreškovićeva 6H/1, 10 010 Zagreb, Hrvatska
Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati na gore navedenu adresu ili putem zop@vecernji.net ili zopcentral@styria.hr.

Što su kolačići?

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje vašega računala ili drugog uređaja prilikom posjeta stranici www.vecernji.hr. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, no isti mogu prikupljati i osobne podatke kao što je IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično. Moramo samo naglasiti da određeni podaci koje mogu prikupiti kolačići pritom ne identificiraju odnosno ne mogu dovesti do identifikacije osoba odnosno vas kao našeg korisnika web portala.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe kao i za očekivano funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana Večernji list d.o.o. se koristi kako bi prikupio podatke o posjećenosti i načinu upotrebe internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Kolačići i njihova primjena

Strogo potrebni kolačići i privremeni (session) kolačići - potrebni su za funkcioniranje portala, preferencije jezika, autentifikaciju, preferencije privatnosti i dr. što omogućuje elektroničku komunikaciju i dostupnost usluge prema korisniku.

Kolačići društvenih mreža - kolačići koje koriste društvene mreže poput Facebooka, Twittera, Instagrama, LinkedIna i dr. u svrhu oglašavanja, poboljšanja korisničkog iskustva te dijeljenja sadržaja kroz društvene mreže.

Analitički i kolačići za procjenu učinka - omogućavaju prepoznavanje i prebrojavanje korisnika i drugih podataka o tome kako se internetske stranice koriste, optimizaciju, A/B testiranje i drugo.

Marketinški kolačići - bilježe posjete internetskim stranicama u svrhu dostavljanja oglasa koji su u skladu s vašim interesima. Služe i za ograničavanje broja prikaza oglasa i mjerenja učinkovitosti oglasnih kampanja.

Druge vrste kolačića - druge vrste kolačića poput sustava za diverzifikaciju kolačića, funkcionalnosti Google mapa ili kalendara, za monitoring performansi aplikacija i dr. Kolačićima društvenih mreža u smislu ove politike smatraju se i analitički ili marketinški kolačići koji zajedno čine kolačiće treće strane.

U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u suradnji s Ipsos d.o.o. prikuplja podatke o posjećenosti web stranica. Više o politikama privatnosti koje DotMetrics koristi u svom radu možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://script.dotmetrics.net/privacy/policy_hr.pdf.

Službeniku za zaštitu osobnih podataka DotMetricsa možete se obratiti putem e-mail adrese: dpo@dotmetrics.net.

U svrhu pružanja korisnicima mogućnosti diverzifikacije kolačića naša web lokacija koristi consent management platformu DIDOMI, izgrađenu na IAB Europe’s GDPR consent frameworku i registrirana je CMP platforma na IABu
(https://blog.didomi.io/en/didomi-supports-iab-europe-consent-framework).

Više o pravilima privatnosti društva Didomi možete pronaći na: https://privacy.didomi.io/en/userdata#collected-data.

Službenika za zaštitu podataka društva Didomi možete kontaktirati putem e-maila: dpo@didomi.io.

U slučaju korištenja ova dva ugovorna partnera dolazi do dijeljenja podataka s istima, a glede čega su sklopljeni adekvatni ugovori o obradi i dijeljenju podataka dok se sigurnosne i tehničke mjere koje jamče ugovorni partneri provjeravaju minimalno jednom godišnje.

Spomenuti sustav bilježi i dodjeljuje vam, pomoću funkcionalnih kolačića koji se učitavaju u vaš browser prilikom pristupa našim web lokacijama, anonimiziranu korisničku identifikacijsku oznaku, u sklopu koje bilježi pristanke na korištenje osobnih podataka, odnosno primitak kolačića. Navedeni sustav bilježi kolačiće i njihove postavke za koje ste dali pristanak na period od 12 mjeseci od davanja pristanka. U slučaju registriranih korisnika, kolačići se pohranjuju 7 dana s mogućnošću automatskog produljenja roka ovisno o načinu korištenja od strane registriranog korisnika, dok se osobni podaci brišu nakon brisanja registriranog profila na web portalu.

Moramo naglasiti kako vam sustav upravljanja privolama omogućava da na jednom mjestu možete dati suglasnost na korištenje kolačića za oglašavanje putem consent management platforme za sve portale kojima je nakladnik Večernji list d.o.o., a to su vecernji.hr, lokalni.vecernji.hr, diva.vecernji.hr, ordinacija.vecernji.hr, living.vecernji.hr, vojnapovijest.vecernji.hr, poslovni.hr.

Večernji list d.o.o. kao voditelj obrade ne može utjecati na druge obrade osobnih podataka koju provode treće strane.

Večernji list d.o.o. kolačiće ne koristi za drugu svrhu osim onih opisanih u našoj Politici zaštite privatnosti te ovoj Politici.

Kolačići koji se koriste na ovoj internet stranici:

__bpn_uidfunkcionalni.userreport.com365Ovaj se kolačić koristi da bi se korisnicima omogućilo dijeljenje stranica putem web stranica nezavisnih društvenih mreža.
__cfduidnužni.linker.hr11Kolačić povezan s web lokacijama koje koriste CloudFlare, a koristi se za ubrzavanje vremena učitavanja stranice. Prema CloudFlareu koristi se za nadjačavanje svih sigurnosnih ograničenja na temelju IP adrese s koje posjetitelj dolazi. Ne sadrži nikakve podatke o identifikaciji korisnika.
__gadsmarketinški.vecernji.hr214Kolačić __gads povezan je s Googleovom uslugom DoubleClick for Publishers. Služi u svrhe poput mjerenja interakcija s oglasima na našoj domeni i sprječavanja prikazivanja istih oglasa previše puta.
__gadsmarketinški.adocean.pl612Kolačić __gads povezan je s Googleovom uslugom DoubleClick for Publishers. Služi u svrhe poput mjerenja interakcija s oglasima na našoj domeni i sprječavanja prikazivanja istih oglasa previše puta.
__gadsmarketinški.24sata.hr382Kolačić __gads povezan je s Googleovom uslugom DoubleClick for Publishers. Služi u svrhe poput mjerenja interakcija s oglasima na našoj domeni i sprječavanja prikazivanja istih oglasa previše puta.
__gfp_64bnužni.vecernji.hr153Izvještava se da je ovo kolačić za upravljanje prihvaćanjem drugih kolačića od strane posjetitelja web stranice.
__Secure-3PAPISIDmarketinški.google.hr722Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PAPISIDmarketinški.google.com722Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSIDmarketinški.google.hr722Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSIDmarketinški.google.com722Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSIDCCanalitički.google.com365Ovo je ime kolačića povezano s Hotjarom - uslugom analitike ponašanja i povratnih informacija korisnika koja pomaže vlasnicima web lokacija da razumiju ponašanje korisnika web mjesta i dobiju njihove povratne informacije tamo gdje se to traži. Ovaj se kolačić koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodjeljivanjem nasumično generiranog broja kao identifikatora klijenta.
__ur_dcanalitički.userreport.com324Ovo je ime kolačića povezano s Hotjarom - uslugom analitike ponašanja i povratnih informacija korisnika koja pomaže vlasnicima web lokacija da razumiju ponašanje korisnika web mjesta i dobiju njihove povratne informacije tamo gdje se to traži. Ovaj se kolačić koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodjeljivanjem nasumično generiranog broja kao identifikatora klijenta.
__ur_ianalitički.userreport.com365Ovo je ime kolačića povezano s Hotjarom - uslugom analitike ponašanja i povratnih informacija korisnika koja pomaže vlasnicima web lokacija da razumiju ponašanje korisnika web mjesta i dobiju njihove povratne informacije tamo gdje se to traži. Ovaj se kolačić koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodjeljivanjem nasumično generiranog broja kao identifikatora klijenta.
_dc_gtm_UA-98836491-1nužni.vecernji.hr2 minuteOvaj je kolačić povezan s web lokacijama koje koriste Google Tag Manager za učitavanje drugih skripti i koda na stranicu. Tamo gdje se koristi, može se smatrati strogo potrebnim, jer bez njega ostale skripte možda neće ispravno funkcionirati. Kraj imena jedinstveni je broj koji je ujedno i identifikator povezanog Google Analytics računa.
_fbpmarketinški.vecernji.hr90Facebook ih koristi za isporuku niza reklamnih proizvoda poput licitiranja u stvarnom vremenu od trećih oglašivača
_fbpmarketinški.facebook.com90Facebook ih koristi za isporuku niza reklamnih proizvoda poput licitiranja u stvarnom vremenu od trećih oglašivača
_gamarketinški.vecernji.hr730Facebook ih koristi za isporuku niza reklamnih proizvoda poput licitiranja u stvarnom vremenu od trećih oglašivača
_gaanalitički.24sata.hr725Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_gaanalitički.styria.hr718Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_gaanalitički.dotmetrics.net724Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_gaanalitički.sharethrough.com589Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_gatfunkcionalni.vecernji.hr16Ovaj je naziv kolačića povezan s Google Universal Analyticsom, prema dokumentaciji koristi se za ograničavanje stope zahtjeva - ograničavajući prikupljanje podataka na web lokacijama s velikim prometom. Istječe nakon 10 minuta.
_gat_UA-98836491-1funkcionalni.vecernji.hr16Ovo je kolačić vrste uzorka koji je postavio Google Analytics, gdje element uzorka na imenu sadrži jedinstveni identifikacijski broj računa ili web mjesta na koje se odnosi. Čini se da je to varijacija kolačića _gat koji se koristi za ograničavanje količine podataka koje Google bilježi na web mjestima s velikim prometom.
_gcl_auanalitički.cloudflare.com4 mjesecaKoristi Google AdSense za eksperimentiranje s učinkovitošću oglašavanja na web mjestima koja koriste njihove usluge
_gidanalitički.cloudflare.composjetaKada se skripta Hotjar izvrši, pokušavamo odrediti najopštiju putanju kolačića koju bismo trebali koristiti, umjesto imena hosta stranice. To je učinjeno kako bi se kolačići mogli dijeliti između poddomena (tamo gdje je to primjenjivo). Da bismo to utvrdili, pokušavamo pohraniti kolačić _hjTLDTest za različite alternative podniza URL-a dok ne uspije. Nakon ove provjere kolačić se uklanja.
_gidanalitički.vecernji.hr1Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_hjAbsoluteSessionInProgressanalitički.vecernji.hr1Ovaj kolačić Hotjar koristi za otkrivanje prve sesije pregleda korisnika. Ovo je oznaka True / False koju postavlja kolačić.
_hjidizvedbeni.dotmetrics.net359Hotjar kolačić. Ovaj se kolačić postavlja kada kupac prvi put dođe na stranicu s skriptom Hotjar. Koristi se za zadržavanje slučajnog korisničkog ID-a, jedinstvenog za tu web lokaciju u pregledniku. To osigurava da se ponašanje u sljedećim posjetima istoj web lokaciji pripisuje istom korisničkom ID-u.
_hjidizvedbeni.vecernji.hr324Hotjar kolačić. Ovaj se kolačić postavlja kada kupac prvi put dođe na stranicu s skriptom Hotjar. Koristi se za zadržavanje slučajnog korisničkog ID-a, jedinstvenog za tu web lokaciju u pregledniku. To osigurava da se ponašanje u sljedećim posjetima istoj web lokaciji pripisuje istom korisničkom ID-u.
_hjTLDTestfunkcionalni.vecernji.hrposjetaKada se skripta Hotjar izvrši, pokušavamo odrediti najopštiju putanju kolačića koju bismo trebali koristiti, umjesto imena hosta stranice. To je učinjeno kako bi se kolačići mogli dijeliti između poddomena (tamo gdje je to primjenjivo). Da bismo to utvrdili, pokušavamo pohraniti kolačić _hjTLDTest za različite alternative podniza URL-a dok ne uspije. Nakon ove provjere kolačić se uklanja.
_STUUfunkcionalni.styria.hr273Kolačić za personalizaciju koji Styria Data Science koristi za prikaz relevantnog sadržaja
_STUUfunkcionalniwww.vecernji.hr225Kolačić za personalizaciju koji Styria Data Science koristi za prikaz relevantnog sadržaja
1P_JARmarketinški.google.com28Google koristi ovaj kolačić za prikupljanje statistike web mjesta i praćenje stopa konverzije.
A6marketinški.serving-sys.com90Ovaj kolačić općenito pruža MediaMind i koristi se u reklamne svrhe.
abmarketinški.agkn.com365Ovaj kolačić općenito pruža agkn.com i koristi se u reklamne svrhe.
ab-sessionnužniwww.vecernji.hr16Kolačić sesije
ad-idanalitički.amazon-adsystem.com261Osigurava amazon-adsystem.com za praćenje radnji korisnika na drugim web mjestima za pružanje ciljanog sadržaja
ad-privacymarketinški.amazon-adsystem.com1906Osigurava amazon-adsystem.com za praćenje korisničkih radnji na drugim web mjestima radi pružanja ciljanog sadržaja korisnicima.
AIDmarketinški.google.com532Ovi kolačići povezuju vaše aktivnosti s drugim uređajima na kojima ste se prethodno prijavili putem Google računa. Na temelju ove prethodne aktivnosti oglasi na vašem uređaju se koordiniraju i mjere događaji konverzije. Koristi se za aktiviranje ciljanog oglašavanja
anjmarketinški.adnxs.com90Ovaj kolačić sadrži podatke koji označavaju je li ID kolačića sinkroniziran s partnerom AppNexus.
APISIDmarketinški.google.hr722Ovaj kolačić DoubleClick obično postavljaju putem web mjesta partneri za oglašavanje i oni ga koriste za izradu profila interesa posjetitelja web mjesta i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Ovaj kolačić jedinstveno identificira vaš preglednik i uređaj.
APISIDmarketinški.google.com722Ovaj kolačić DoubleClick obično postavljaju putem web mjesta partneri za oglašavanje i oni ga koriste za izradu profila interesa posjetitelja web mjesta i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Ovaj kolačić jedinstveno identificira vaš preglednik i uređaj.
audiencemarketinški.spotxchange.com365Ovaj kolačić općenito pruža spotxchange.com i koristi se u reklamne svrhe.
auditmarketinški.rubiconproject.com365Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
bitonužni.bidr.ioposjetaKolačić sesije platforme opće namjene, koji koriste web stranice napisane u JSP-u. Obično se koristi za održavanje anonimne korisničke sesije od strane poslužitelja.
bitoIsSecuremarketinški.bidr.io59Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
bkdcmarketinški.bluekai.com95Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
bkumarketinški.bluekai.com180Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
costalo.bidswitch.net100Ovaj kolačić postavlja projekt Rubicon. Točna svrha kolačića nije poznata.
costalo.volvelle.tech148Ovaj kolačić postavlja projekt Rubicon. Točna svrha kolačića nije poznata.
c_userfunkcionalni.facebook.com365Kolačić c_user sadrži korisnički ID trenutno prijavljenog Facebook korisnika.
cfmrk_cicfunkcionalni.cloudflare.com3 mjesecaKoristi Cloudflare za usmjeravanje korisničkog prometa za ovu web stranicu. Ovo je Cloudflare-ov kolačić.
cfmrk_userLangRedirectfunkcionalni.cloudflare.com281Koristi Cloudflare za usmjeravanje korisničkog prometa za ovu web stranicu. Ovo je Cloudflare-ov kolačić.
cm1marketinški.volvelle.tech151Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
CM14marketinški.adform.net1Utvrđuje postoji li potreba za ponovnom provjerom postojanja podudaranja kolačića partnera (postavljeno podudaranjem kolačića)
CMIDmarketinški.casalemedia.com365Prikuplja anonimne podatke koji se odnose na korisnikove posjete web mjestu, kao što su broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na web mjestu i stranice koje su učitane, u svrhu prikazivanja ciljanih oglasa.
CMPROmarketinški.casalemedia.com90Prikuplja podatke o ponašanju posjetitelja s više web stranica kako bi se prikazala relevantnija reklama - To također omogućuje web lokaciji da ograniči broj prikaza posjetitelja iste reklame.
CMPSanalitički.casalemedia.com90Prikuplja anonimne podatke koji se odnose na korisnikove posjete web mjestu, kao što su broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na web mjestu i stranice koje su učitane, u svrhu prikazivanja ciljanih oglasa.
CMRUM3marketinški.casalemedia.com359Prikuplja anonimne podatke koji se odnose na korisnikove posjete web mjestu, kao što su broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na web mjestu i stranice koje su učitane, u svrhu prikazivanja ciljanih oglasa.
CMSTmarketinški.casalemedia.com1Kolačić postavlja CasaleMedia. Kolačić se koristi za prikupljanje podataka o ponašanju upotrebe za ciljano oglašavanje.
consentmarketinški.ibillboard.com324Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutom web mjestu.
csrftokennužniwww.vecernji.hr364Ovaj je kolačić povezan s Django platformom za web razvoj za Python. Dizajniran je kako bi zaštitio web mjesto od određene vrste softverskog napada na web obrasce.
csrftokennužnitraffic.styria.hr275Ovaj je kolačić povezan s Django platformom za web razvoj za Python. Dizajniran je kako bi zaštitio web mjesto od određene vrste softverskog napada na web obrasce.
csrftokennužniwww.vecernji.hr364Ovaj je kolačić povezan s Django platformom za web razvoj za Python. Dizajniran je kako bi zaštitio web mjesto od određene vrste softverskog napada na web obrasce.
cto_bundleostalowww.vecernji.hr375kolačić treće strane
cto_bundleostalo.vecernji.hr92kolačić treće strane
datrfunkcionalni.facebook.com638Svrha datr kolačića je identificirati web preglednik koji se koristi za povezivanje s Facebookom neovisno o prijavljenom korisniku. Ovaj kolačić igra ključnu ulogu u Facebook-ovim značajkama sigurnosti i integriteta web mjesta.
didomi_tokennužni.vecernji.hr347Ovo je nužan kolačić kojeg koristi naš CMP (platforma upravljnja pristancma)
DigiTrust.v1.identitymarketinški.adform.net7Ovaj kolačić općenito pruža adform.net i koristi se u reklamne svrhe.
DM_SitId218analitičkiwww.vecernji.hrposjetaOvaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitId218SecId818analitičkiwww.vecernji.hrposjetaOvaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitId218SecId820analitičkiwww.vecernji.hrposjetaOvaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitId218SecIdT818analitičkiwww.vecernji.hr1Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitId218SecIdT820analitičkiwww.vecernji.hr1Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DM_SitIdT218analitičkiwww.vecernji.hr1Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.AmpCookieanalitički.24sata.hr359Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.AmpCookieanalitički.vecernji.hr358Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.DeviceKeyanalitički.dotmetrics.net365Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.SessionCookieTempanalitički.dotmetrics.netposjetaOvaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.SessionCookieTempTimedanalitički.dotmetrics.net1Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetrics.UniqueUserIdentityCookieanalitički.dotmetrics.net365Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DotMetricsTimeOnPageanalitičkiwww.vecernji.hr30Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe.
DSIDnužni.doubleclick.net14Ovaj je kolačić postavljen tako da bilježi vaš određeni identitet korisnika. Sadrži jedinicu s raspršenim / šifriranim ID-om.
EEmarketinški.exelator.com112Ovaj kolačić općenito pruža exelator.com i koristi se u reklamne svrhe.
em_p_uidostalowww.vecernji.hr14Ovo je kolačić treće strane
euconsentnužni.vecernji.hr302Ovaj kolačić koristi IAB Europe Transparency & Consent Framework za pohranu pristanka korisnika na svrhe prikupljanja podataka. Kolačić sadrži šifrirani niz pristanka koji dobavljači koji sudjeluju u okviru mogu pročitati i odrediti pristanak korisnika.
euconsent-v2nužni.24sata.hr359Niz suglasnosti IAB CMP okvira (TCF) v1
euconsent-v2nužni.vecernji.hr347Niz suglasnosti IAB CMP okvira (TCF) v1
eyeblastermarketinški.serving-sys.com75Služi za pružanje usluga ciljanog oglašavanja.
frmarketinški.facebook.com90The cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
GADmarketinški.hrgde.adocean.pl1932Predstavlja korisniku relevantan sadržaj i reklamu. Uslugu pružaju neovisna oglasna središta koja oglašivačima olakšavaju licitiranje u stvarnom vremenu
Gdynanalitički.hit.gemius.pl1932Kolačić štiti korisnike interneta od preplaniranih prikaza upitnika u istraživačke svrhe. Nakon odgovarajuće izmjene izraza uključenog u datoteku, koristi se za blokiranje prikaza upitnika
GED_PLAYLIST_ACTIVITYmarketinškiwww.vecernji.hrposjetaOvaj kolačić postavlja Doubleclick radi poboljšanja oglašavanja na web mjestu.
gemiusanalitički.vecernji.hr358Ovaj kolačić se koristi u analitičke svrhe.
HSIDmarketinški.google.com722Ovaj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
HSIDmarketinški.google.hr722Ovaj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
imarketinški.openx.net365Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ibbidmarketinški.ibillboard.com365Ovaj se kolačić koristi za prikupljanje podataka o posjetitelju. Te će informacije postati ID niz s informacijama o određenom posjetitelju - Nizovi ID podataka mogu se koristiti za ciljanje grupa sa sličnim preferencijama ili ih mogu koristiti domene trećih strana ili razmjene oglasa.
icumarketinški.adnxs.com85Kolačić icu koristi se za odabir oglasa i ograničavanje broja puta kada korisnik vidi određeni oglas. Sadrži informacije poput broja prikaza oglasa, vremena prikazivanja oglasa ili ukupnog broja oglasa.
idmarketinški.m6r.eu90Glavna svrha ovog kolačića je ciljanje i oglašavanje. Koristi se za stvaranje profila koji zanima korisnika i prikazivanje relevantnih oglasa na njihovoj web lokaciji. Ovaj kolačić postavlja DoubleClick u vlasništvu Googlea.
id5id_1stmarketinškiwww.vecernji.hr75Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe.
id5id_1st_lastmarketinškiwww.vecernji.hr90Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe.
id5id.1st_433_nbmarketinškiwww.vecernji.hr15Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe.
IDEmarketinški.doubleclick.net382Koristi ga Google DoubleClick i pohranjuje informacije o tome kako korisnik koristi web mjesto i bilo koji drugi oglas prije posjeta web mjestu. To se koristi za predstavljanje korisnika s oglasima koji su im relevantni u skladu s korisničkim profilom.
JSESSIONIDfunkcionalni.nr-data.netposjetaKolačić JSESSIONID koristi se za pohranu identifikatora sesije, tako da New Relic može nadzirati broj sesija za aplikaciju. Vrijednost kolačića generira Jetty
khaosmarketinški.rubiconproject.com365Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
Linkerfunkcionalnilinker.hr66Kolačić servisa za razmjenu prometa.
linker-s-273funkcionalnilinker.hr337Kolačić servisa za razmjenu prometa.
linker-s-398funkcionalnilinker.hr83Kolačić servisa za razmjenu prometa.
locmarketinški.addthis.com389Pohranjuje geolokaciju posjetitelja kako bi zabilježilo mjesto dijeljenja
matchadformmarketinški.w55c.net17Predstavlja korisniku relevantan sadržaj i reklamu. Uslugu pružaju neovisna oglasna središta koja oglašivačima olakšavaju licitiranje u stvarnom vremenu.
matchanmarketinški.w55c.net16Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchbidswitchmarketinški.w55c.net18Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchcasaleostalo.w55c.net22Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
matchgooglemarketinški.w55c.net11Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchid5marketinški.w55c.net22Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchliverampmarketinški.w55c.net24Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchopenxostalo.w55c.net30Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
matchpubmaticostalo.w55c.net30Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
matchtapadmarketinški.w55c.net16Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
matchtripleliftmarketinški.w55c.net17Ovaj se kolačić koristi za sinkronizaciju podataka za određene oglase sa sustavima trećih strana
mcmarketinški.quantserve.com388Ovaj je kolačić povezan s Quantserveom za anonimno praćenje interakcije korisnika s web stranicom.
mp_a32e4948ed9ec5548a797bf010a3564f_mixpanelfunkcionalni.sharethrough.com224Kolačić servisa za razmjenu prometa.
mt_mopmarketinški.mathtag.com17Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
na_idfunkcionalni.addthis.com396Koristi se za prepoznavanje posjetitelja nakon ponovnog ulaska. To omogućuje web mjestu da registrira ponašanje posjetitelja i olakša funkciju društvenog dijeljenja koju pruža Addthis.com.
na_sc_xfunkcionalni.dlx.addthis.com30Koristi se za prepoznavanje posjetitelja nakon ponovnog ulaska. To omogućuje web mjestu da registrira ponašanje posjetitelja i olakša funkciju društvenog dijeljenja koju pruža Addthis.com.
na_tcmarketinški.addthis.com396Koristi se za prepoznavanje posjetitelja nakon ponovnog ulaska. To omogućuje web mjestu da registrira ponašanje posjetitelja i olakša funkciju društvenog dijeljenja koju pruža Addthis.com.
ngmarketinški.adscale.de30Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
NIDmarketinški.google.hr175Pohranjuje postavke posjetitelja i prilagođava oglase na Googleovim web mjestima na temelju nedavnih pretraživanja i interakcija.
NIDmarketinški.google.com183Pohranjuje postavke posjetitelja i prilagođava oglase na Googleovim web mjestima na temelju nedavnih pretraživanja i interakcija.
nidmarketinški.nuggad.net170Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
OTZmarketinškiwww.google.com23Google uses cookies, like the OTZ cookies, to help customize ads on Google properties, like Google Search
ouidfunkcionalni.addthis.com396Postavlja ID-niz za određenog posjetitelja. To se koristi za prepoznavanje posjetitelja nakon ponovnog ulaska. To omogućuje web mjestu da registrira ponašanje posjetitelja i olakšava funkciju dijeljenja društvenih mreža koju pruža Addthis.com.
ouuidmarketinški.volvelle.tech148Ovaj kolačić sadrži numerički identifikator. Koristi se za identifikaciju korisnika u volvelle.tech sustavu.
ouuid_lumarketinški.volvelle.tech148Ovaj kolačić sadrži numerički identifikator. Koristi se za identifikaciju korisnika u volvelle.tech sustavu.
pdmarketinški.openx.net15Ovaj kolačić općenito pruža openx.net i koristi se u reklamne svrhe.
permutive-idmarketinški.24sata.hr1090Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
permutive-sessionmarketinški.24sata.hr1090Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
puxmarketinškieus.rubiconproject.com90Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
pxsmarketinški.turn.com96Ovaj kolačić koristi se za ciljanje / oglašavanje, a postavlja ga Turn koji pruža platformu za marketing i upravljanje podacima.
r1marketinškibs.serving-sys.composjetaOvaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
S_1075744559marketinškibs.serving-sys.com16Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
s02funkcionalnitraffic.styria.hr120Kolačić servisa za razmjenu prometa
s03funkcionalnitraffic.styria.hr108Kolačić servisa za razmjenu prometa
s04funkcionalnitraffic.styria.hr84Kolačić servisa za razmjenu prometa
s06funkcionalnitraffic.styria.hr108Kolačić servisa za razmjenu prometa
s07funkcionalnitraffic.styria.hr108Kolačić servisa za razmjenu prometa
s08funkcionalnitraffic.styria.hr101Kolačić servisa za razmjenu prometa
s20funkcionalnitraffic.styria.hr108Kolačić servisa za razmjenu prometa
s30funkcionalnitraffic.styria.hr108Kolačić servisa za razmjenu prometa
s31funkcionalnitraffic.styria.hr108Kolačić servisa za razmjenu prometa
s36funkcionalnitraffic.styria.hr60Kolačić servisa za razmjenu prometa
s66funkcionalnitraffic.styria.hr58Kolačić servisa za razmjenu prometa
s80funkcionalnitraffic.styria.hr109Kolačić servisa za razmjenu prometa
s83funkcionalnitraffic.styria.hr114Kolačić servisa za razmjenu prometa
SAPISIDmarketinški.google.hr722Google prikuplja podatke o posjetiteljima za videozapise hostane na YouTube.
SAPISIDmarketinški.google.com722Google prikuplja podatke o posjetiteljima za videozapise hostane na YouTube.
sbnepoznato.facebook.com688Ovaj kolačić koristi Facebook imamo nedovoljno podataka o negovoj upotrebi. Ovo je trajni kolačić.
SEARCH_SAMESITEnužni.google.com172SameSite sprečava preglednik da pošalje ovaj kolačić zajedno sa zahtjevima za više web lokacija. Glavni je cilj ublažiti rizik od curenja informacija iz različitih podrijetla. Također pruža određenu zaštitu od napada krivotvorenja zahtjeva na više lokacija.
ses10marketinški.rubiconproject.com16Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ses15marketinški.rubiconproject.com16Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ses2marketinški.rubiconproject.com16Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
ses55marketinški.rubiconproject.com16Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
sessionidnužniwww.vecernji.hrsessionOvaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
SIDmarketinški.google.com722Ovaj kolačić postavlja DoubleClick za izradu profila interesa posjetitelja web stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Oglašavanje - za pomoć u prilagodbi oglasa na Googleovim svojstvima, poput Google pretraživanja. Sigurnost - taj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
SIDmarketinški.google.hr722Ovaj kolačić postavlja DoubleClick za izradu profila interesa posjetitelja web stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Oglašavanje - za pomoć u prilagodbi oglasa na Googleovim svojstvima, poput Google pretraživanja. Sigurnost - taj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
SIDCCmarketinški.google.com365Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
SOSYNCmarketinški.socdm.com730Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
sscfunkcionalni.addthis.com389Ovi kolačići prate dijeljenje kada se koristi funkcionalnost AddThis
SSIDmarketinški.google.hr722Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
SSIDmarketinški.google.com722Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
stx_user_idfunkcionalni.sharethrough.com357Ovaj se kolačić koristi za analitiku, viševarijantno testiranje i optimizaciju web mjesta.
t1marketinški.serving-sys.com90Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
TAIDmarketinški.google.com14Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
TapAd_3WAY_SYNCSmarketinški.tapad.com60Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutom web mjestu.
TapAd_DIDmarketinški.tapad.com60Kolačić postavlja tapad.com. Svrha kolačića prati korisnike na različitim uređajima kako bi se omogućilo ciljano oglašavanje
TapAd_TSmarketinški.tapad.com60Kolačić postavlja tapad.com. Svrha kolačića prati korisnike na različitim uređajima kako bi se omogućilo ciljano oglašavanje
TapAd_TTD_SYNCmarketinški.tapad.com60Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutom web mjestu.
TDCPMmarketinški.adsrvr.org365Kolačić postavlja usluga CloudFlare za pohranu jedinstvenog ID-a za identifikaciju uređaja koji se vraća i koji se zatim koristi za ciljano oglašavanje.
TDIDmarketinški.adsrvr.org365Kolačić postavlja usluga CloudFlare za pohranu jedinstvenog ID-a za identifikaciju uređaja koji se vraća i koji se zatim koristi za ciljano oglašavanje.
tumarketinški.ih.adscale.de30Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
tuuidmarketinški.bidswitch.net281Sadrži jedinstveni ID posjetitelja, koji omogućuje Bidswitch.comu da prati posjetitelja na više web lokacija. To omogućuje Bidswitchu da optimizira relevantnost oglasa i osigura da posjetitelj ne vidi iste oglase više puta.
tuuid_lumarketinški.bidswitch.net281Sadrži jedinstveni ID posjetitelja, koji omogućuje Bidswitch.comu da prati posjetitelja na više web lokacija. To omogućuje Bidswitchu da optimizira relevantnost oglasa i osigura da posjetitelj ne vidi iste oglase više puta.
umarketinški.agkn.com357Svrha ovog kolačića je ciljanje i marketing. Domena ovog kolačića povezana je s tvrtkom koja se zove Bombora u SAD-u.
u2marketinški.serving-sys.com90Ovaj kolačić prikuplja podatke o navigaciji posjetitelja web stranice kroz web stranicu i o učinkovitosti oglasa koji se posjetitelju prikazuju tijekom navigacije.
udmarketinški.exelator.com120Ovaj kolačić općenito koristi exelator.com i koristi se u reklamne svrhe.
udomarketinški.exelator.com108Ovaj kolačić općenito pruža exelator.com i koristi se u reklamne svrhe.
uidmarketinški.adform.net60Ovaj se kolačić koristi za anonimno mjerenje broja i ponašanja posjetitelja web mjesta. Podaci uključuju broj posjeta, prosječno trajanje posjeta web mjestu, posjećene stranice itd. u svrhu boljeg razumijevanja korisničkih preferencija za ciljane oglase.
uidmarketinški.addthis.com396Ovaj se kolačić koristi za anonimno mjerenje broja i ponašanja posjetitelja web mjesta. Podaci uključuju broj posjeta, prosječno trajanje posjeta web mjestu, posjećene stranice itd. u svrhu boljeg razumijevanja korisničkih preferencija za ciljane oglase.
uidmarketinški.turn.com180Ovaj se kolačić koristi za anonimno mjerenje broja i ponašanja posjetitelja web mjesta. Podaci uključuju broj posjeta, prosječno trajanje posjeta web mjestu, posjećene stranice itd. u svrhu boljeg razumijevanja korisničkih preferencija za ciljane oglase.
uidmarketinški.criteo.com382Ovaj se kolačić koristi za anonimno mjerenje broja i ponašanja posjetitelja web mjesta. Podaci uključuju broj posjeta, prosječno trajanje posjeta web mjestu, posjećene stranice itd. u svrhu boljeg razumijevanja korisničkih preferencija za ciljane oglase.
uidsmarketinški.adnxs.com82Ovaj kolačić sadrži vanjske jedinstvene nasumično generirane vrijednosti koje omogućuju ostalim partnerima u potražnji za Prebid Server da razlikuju preglednike i mobilne uređaje.
usersyncmarketinški.adnxs.com90Kolačić usersync sadrži podatke koji označavaju je li ID kolačića sinkroniziran s AppNexus partnerima. Sinkronizacija ID-a omogućuje partnerima da koriste svoje podatke izvan platforme na platformi.
uuanalitički.adscale.de363Ovaj kolačić koristi se za prepoznavanje kretanja korisnika na web mjestu i za prodaju ciljanih oglasa.
uuidmarketinški.mathtag.com175Da biste optimizirali relevantnost oglasa prikupljanjem podataka o posjetiteljima s više web lokacija, poput stranica koje su učitane.
uuid2marketinški.adnxs.com90Da biste optimizirali relevantnost oglasa prikupljanjem podataka o posjetiteljima s više web lokacija, poput stranica koje su učitane.
uvcmarketinški.addthis.com389Prati koliko često korisnik komunicira s AddThis
vis10marketinški.rubiconproject.com1Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
vis15marketinški.rubiconproject.com1Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
vis2marketinški.rubiconproject.com1Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
vis55marketinški.rubiconproject.com1Ovaj kolačić se koristi u marketinške svrhe.
wdfunkcionalni.facebook.composjetaOvaj kolačić pohranjuje dimenzije prozora preglednika i koristi ga Facebook za optimizaciju prikazivanja stranice.
wfivefivecmarketinški.w55c.net396Domena ovog kolačića u vlasništvu je tvrtke Dataxu. Glavna poslovna aktivnost ovog kolačića je ciljanje i oglašavanje. Ovaj kolačić prati izvješće o oglašavanju koje nam pomaže poboljšati marketinške aktivnosti.
xsfunkcionalni.facebook.com365Ovaj kolačić sadrži više informacija. Prva vrijednost je do dvoznamenkasti broj koji predstavlja broj sesije. Drugi dio vrijednosti tajna je sesije.Treća, neobavezna komponenta oznaka je "sigurnog" ako je korisnik omogućio značajku sigurnog pregledavanja.
xtan413861analitički.vecernji.hr3223Cookie koji koristi AT-internet, numerički ID, pruža ga klijent kada se korisnik prijavi na klijentovo mjesto
xtant413861analitički.vecernji.hr3223Cookie koji koristi AT-internet, tehnička vrijednost povezana s identificiranim upravljanjem posjetiteljima (xtan / xtat)
xtat413861analitički.vecernji.hr3147Cookie koji koristi AT-internet, numerički ID, pruža ga klijent kada se korisnik prijavi na klijentovo mjesto
xtvrnanalitički.vecernji.hr2803Cookie koji koristi AT-internet, popis numsitesa na koje je naišao posjetitelj.

Kako možete kontrolirati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića.

Ukoliko blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Kako obrisati kolačiće?

Ovisno o postavkama na vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Postavke povezane s kolačićima uobičajeno se nalaze pod izbornikom „Opcije“, „Alati“ ili „Preferencije“ u internetskom pregledniku koji koristite da biste pristupili našim internetskim stranicama. Ovisno o postojećim internetskim preglednicima, kolačići se mogu onemogućiti na različite načine.

Napominjemo kako je temeljna svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice, sukladno vašim očekivanjima. Sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web stranicama:

Uz navedeno od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice

Kolačiće kojima upravljamo možete obrisati ili ažurirati na : https://www.vecernji.hr/politikaprivatnosti/

Ostala pitanja

Ukoliko nas želite kontaktirati u vezi ove Politike ili načina na kojeg web stranica koristi vaše podatke, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Večernji list d.o.o.
Oreškovićeva 6H/1
10 010 ZAGREB
OIB: 92276133102