Moja Hrvatska
Naslovnica Blogovi

Kada pomažete onima s najvećom potrebom, onda najviše pomažete

Zadnji vikend kolovoza vrijeme je kada se Hrvati u Chicagu okupe na golfskom turniru Velika Gospa, kojem je cilj prikupljanje donacijskih sredstava koja već godinama šalju u Hrvatsku te BiH
04. rujna 2017. u 09:52 0 komentara 1442 prikaza
golf turnir
Pogledajte galeriju 1/5

Zadnji vikend kolovoza vrijeme je kada se Hrvati u Chicagu okupe na golfskom turniru Velika Gospa, kojem je cilj prikupljanje donacijskih sredstava što ih već godinama šalju u Hrvatsku te BiH kako bi pomogli našim najmanjima. U odboru su ovog hvalevrijednog susreta John Kosir, Miro Planinic, John Krpan i Josip Soldo.

PROJEKTI HRVATA U BIH Doznajemo tko je u BiH dobio pomoć iz Hrvatske

Proteklih 13 godina, zahvaljujući svojim okupljanjima, u domovinu su poslali više od 200.000 dolara, a ove godine prikupljenih 18.000 dolara donacije uputit će dvjema udrugama – mladoj udruzi "Naš svijet" iz Splita, na čijem su čelu dvije djevojke – Katija Borčić, senzorna terapeutkinja, i Ivana Skuzin, defektologinja, te udruzi “Vrt plavih ruža” koja pruža brigu o socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti najugroženijih ljudi koji žive u siromaštvu ili u nepovoljnim uvjetima.

Fra Jozo Grbes, kustos hrvatskih franjevaca za USA i Kanadu Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji, ima samo riječi hvale za ove susrete:

– Hrvati iz Chicaga uvijek su tražili način da pomognu domovini. Borili su se za istinu i slobodu u vrijeme komunizma, aktivno su se uključili u vrijeme Domovinskog rata, a i nakon njega nastavili su pomagati. Kada su vidjeli da postoje djeca u potrebi, mladi su odlučili pomoći. Dogovor je bio pomoći isključivo djeci i to u različitim dijelovima domovine. Golf je samo način, a cilj je donijeti osmijehe na lica osoba koje se brinu za djecu. Kada dajete onima koje ne poznajete, onda najviše dajete. Kada pomažete onima s najvećom potrebom, onda najviše pomažete.

Dario Adamić Veliko srce Hrvatski iseljenik s beskućnicima u Berlinu: Gladan sam kao pas, ali moram paziti da ne pojedem previše Croatia Essen Croatia Essen Za hrvatsko ime ruku je podigao i Srbin Golf turnir Golf turnir Tijekom 12 godina u domovinu poslali više od milijun kuna
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.