Naslovnica Vijesti

Doznajemo tko je u BiH dobio pomoć iz Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, kao središnje tijelo RH za odnose s Hrvatima izvan RH, unutar jasnih i učinkovitih institucionalnih odredbi, brine za sustavno održavanje i razvijanje odnosa s Hrvatima izvan RH – kako s hrvatskim iseljeništvom, pripadnicima hrvatske manjine u 12 europskih država, tako i s Hrvatima u BiH.
01. rujna 2017. u 11:17 2 komentara 2512 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Republika Hrvatska s iznosom od 23,500.000 kuna ove godine potpomaže kulturne, obrazovne, znanstvene, zdravstvene i ostale programe i projekte od interesa za hrvatski narod u BiH. Na jučerašnjoj sjednici Vlada RH usvojila je Prijedlog odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH iz sredstava državnog proračuna RH za 2017.

Naime, RH, u skladu sa svojom ustavnom obvezom, kontinuirano skrbi o Hrvatima u BiH, štiteći njihova prava kao konstitutivnoga i ravnopravnog naroda u BiH, čime se ujedno potvrđuje snažna potpora i odgovorna politika RH prema BiH kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi.

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, kao središnje tijelo RH za odnose s Hrvatima izvan RH, unutar jasnih i učinkovitih institucionalnih odredbi, brine za sustavno održavanje i razvijanje odnosa s Hrvatima izvan RH – kako s hrvatskim iseljeništvom, pripadnicima hrvatske manjine u 12 europskih država tako i s Hrvatima u BiH.

Nakon provedenog javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2017., na koji su pristigle ukupno 363 prijave, održane su tri sjednice Povjerenstva. Nakon razmatranja svih zaprimljenih prijava, uvida u projektnu dokumentaciju i terenskog pregleda projekata i programa koji su ušli u uži izbor, Povjerenstvo je donijelo zaključak o raspodjeli sredstava za financiranje programa i projekata u kojem stoji kako se za projekte iz kulture izdvaja 6,210.000 kn, obrazovanja i znanosti 6,510.000 kn, zdravstva 4,490.000 kn te za projekte iz ostalih područja 6,290.000 kn.

 | Autor :

 | Autor :

 | Autor :


 

  • Deleted user:

    Plenkoviču pakuj prnje ti i tvoj četnik i begaj!!......Biče bolje za Hrvatsku.Plenkoviću ovo što dozvoljavaš prosrpskoj četničkoj gamadi u hrvatskoj je izvan svake pameti.E vidiš tomu je došao kraj.

  • miki45:

    stvarno sve zlo dolazi iz bosne mozemo poceti mamic bandic rojs zadro sef keslina sola prevaranti njemackih kladionica razni generalcici pa jarani po zagrebu penzije--bosna penzije a kod nas u selu vise neznas dali je cesta asvalt ili zemlja jame ... prikaži još!e moras kod preticanja paziti nema tratuara iiii toliko Probleme a mi novac dajemo muslimanima za manjine oni cute protiv izetbegovica