Živa zajednica

Hrvati u Njemačkoj dobili novi portal

Živa zajednica
Screenshot
16.01.2018.
u 09:53

Ured je pokrenuo portal kako bi odgovorio suvremenim komunikacijskim izazovima, ponajviše za mlađe naraštaje Hrvata katolika u Njemačkoj i šire

Jučer je točno u podne u Hrvatskom dušobrižničkom uredu u Frankfurtu na Majni pokrenut portal Žive zajednice na adresi http://www.zivazajednica.de, lista hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj koji izlazi od rujna 1978.

Ove se godine u rujnu obilježava četiri desetljeća tiskanog izdanja Žive zajednice, a u svjetlu te obljetnice Ured je pokrenuo i istoimeni portal kako bi odgovorio suvremenim komunikacijskim izazovima, ponajviše za mlađe naraštaje Hrvata katolika u Njemačkoj i šire. 

Portal je otvorio odgovorni urednik Žive zajednice i portala Živa zajednica, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u prisutnosti glavnog urednika spomenutog časopisa i portala dr. Adolfa Polegubića i djelatnica u Hrvatskome dušobrižničkom uredu.

Prije pokretanja portala, delegat vlč. Ivica Komadina izmolio je prigodnu molitvu bl. Alojziju Stepincu u povodu 20 godina otkako ga je Katolička Crkva proglasila blaženim te tako pod njegovu zaštitu stavio novi portal, aktivnosti, djelatnike Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni, hrvatske pastoralne djelatnike i Hrvate katolike u Njemačkoj. 

Prigodnu riječ u povodu otvorenja portala uputili su predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, pomoćni sarajevski biskup mons. dr. Pero Sudar i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić. 

Komentara 3

DU
Deleted user
12:25 16.01.2018.

život je ljepši bez ideoloških zajednica... uostalom jel istina da nijemci pripremaju zakon da sve vjerske ustanove moraju ubuduće samo na njemačkom jeziku držati propovjed? oni znaju što rade

Avatar anticenzura
anticenzura
22:43 16.01.2018.

Tuzno je da su dosli za nasim gradjanima u inozemstvu, istu politiku voditi kao u Hrvatskoj. Budu li se ponasali isto kao u Hrvatskoj, malo ce se tu zadrzati. To na Zapadu ne prolazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije