Prvi rođendan

Na nekim pismima bilo je više suza, nego tinte

Večernji list
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
22.03.2017.
u 09:14

I nastavit ćemo ondje gdje smo stali... Na brodu, s trojicom iseljenika i jednom košuljom, na obali, s jednim praznim kovčegom, ali ispunjenim uspomenama, u vlaku s 11-godišnjim dječakom koji napušta svoju obitelj i s nesretnim Hrvatom ispod australskog mosta

Dobro jutro svima, uspjeli smo! Naša ljepotica, Moja Hrvatska, danas slavi svoj prvi rođendan. 

Na samom početku pokazala se natprosječnom i naprednom. Brzo je stala na noge, okupila dobre ljude oko sebe i plijenila pažnjom. 

>> Ovako spašavamo priče od zaborava

Svi su joj zavidjeli, na odvažnosti, sposobnosti, beskrajnoj ljubavi i dobrim koracima.

Iza nje je gotovo tisuću prijateljskih priča, dvije velike iseljeničke turneje, mjesečno u prosjeku preko 300 tisuća vjernih pratitelja, 70-ak suradnika i samo jedan cilj – ono srce, što je ostalo negdje na pola puta, vratiti ondje gdje pripada.

Dok ovo pišem, prva svijeća već se otopila. Nema dvojbe, novi izazovi uskoro počinju...

I nastavit ćemo ondje gdje smo stali... Na brodu, s trojicom iseljenika i jednom košuljom, na obali, s jednim praznim kovčegom, ali ispunjenim uspomenama, u vlaku s 11-godišnjim dječakom koji napušta svoju obitelj i s nesretnim Hrvatom ispod australskog mosta. 

Hvala što ste dio jedne lijepe priče!

>> Godina u znaku iseljeništva. Ovih pet članaka najviše ste čitali u 2016.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije