Naslovnica Vijesti

Hrvatska bratska zajednica u Americi piše o Mojoj Hrvatskoj

Ispričane priče pronađene u sačuvanoj obiteljskoj zbirci nadopuna su povijesnog puta našeg naroda u iseljeništvu i njegovom prilogu gradnje mnogih država u svijetu
09. studenoga 2017. u 08:55 1 komentara 828 prikaza
Zajedničar
Foto: Hrvatska bratska zajednica u Americi

Hrvatska bratska zajednica u Americi u novom izdanju svog tjednika Zajedničar svim čitateljima preporučuje Moju Hrvatsku. Glasilo izlazi od 1909. godine i ima najveću nakladu na hrvatskom jeziku izvan domovine...

Ugodno druženje Hrvatska matica iseljenika uvijek je ‘matica’ oko koje se naše iseljeništvo okuplja

Evo njihovog razmišljanja...

Prije nešto više od godinu dana Večernji list iz Zagreba utemeljio je internetsku stranicu za iseljenu Hrvatsku pod naslovom "Moja Hrvatska". 

Stranice su dobro osmišljene i doista postižu zapažene rezultate. Umrežuju naš hrvatski narod u domovini i svijetu. U tom kratkom vremenu spojile su Zagreb s Torontom, Chicagom, New Yorkom, Santa Cruzom, Pittsburghom, Veracruzom, Santo Domingom, Sao Paulom, Buenos Airesom, Canberrom, Sidneyem, Lismoreom, Pekingom, Tainanom i Dubaijem. Njihov urednik Ivan Ril, još od prije poznati djelatnik medijskih izdanja, prezadovoljan je ostvarenim rezultatima.

Hrvati u domovini i svijetu odmah su prepoznali zamisao ovih izvanrednih stranica koje su pisane od običnih ljudi iseljenika, ali i novinara ili autora koje je sudbina odvela u bijeli svijet. Zajedno bi se mogli svrstati pod nazivnik "Lutajući reporteri" – oni svoje novinske članke, fotografije i videozapise rado objavljuju na stranicama te istinski pridonose njenim sadržajima.

Poruka na samom početku bila je "zavoljet ćete priče Hrvata koje su nastajale tisućama kilometara daleko od zavičaja". Urednik i uredništvo zaista su ispunili očekivanja mnogih. 

Vijesti, video i fotozapisi su raznovrsni i zanimljivi. Ispričane priče pronađene u sačuvanoj obiteljskoj zbirci nadopuna su povijesnog puta našeg naroda u iseljeništvu i njegovom prilogu gradnje mnogih država u svijetu

Internetski portal prenosi i neke već objavljene zapise od časopisa "Matica" Hrvatske matice iseljenika te našeg "Zajedničara", glasila Hrvatske bratske zajednice. 

Preporučujemo da stranicu pogledate na adresi http://mojahrvatska.vecernji.hr. Mislim da ćete se ugodno iznenaditi ponuđem sadržajem.

Obitelji Kovačić Kansas City Pronašli smo pismo Hrvata majci s južnog Pacifika iz 1943. godine New York Na proslavi 25. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima Crkve Crkve, škole i domovi Pogledajte veliku fotogaleriju sakralnih građevina naših iseljenika u svijetu
  • hrvoje.horvatinic:

    zajednica, engl. community, iz čega se izvode istoznačnice zajedničar i ? Ima veze s "community" i konceptom zajednice a ne privatnog vlasništva. Hard to guess?