Naslovnica Vijesti

Velikih 320 godina zavjeta

Sutra će se u slavlje uključiti i Hrvatska samouprava Pečuha. Povorka će krenuti u 15 sati od crkve sv. Augustina prema Brdicama, gdje će se služiti misa na tri jezika
05. kolovoza 2017. u 13:18 0 komentara 1104 prikaza
Pečuh
Foto: Facebook

Kuga je harala Pečuhom 1691. godine, a u podnožju Brdica tada su većinom živjeli Hrvati. U toj velikoj nevolji zavjetovali su se na izgradnju crkve, na vapnenoj stijeni koju su posvetili Snježnoj Gospi.

Uloženo 650 milijuna forinti Najavljen završetak gradnje Hrvatskog kazališta u Pečuhu

Legenda kaže da su na leđima i u rukama nosili građevinski materijal. Kapelicu su sagradili prije točno 320 godina, na mjestu i bijeloj stijeni koju kao da im je Gospa osvijetlila. 

Pečuh | Autor : Facebook Foto: Facebook

Omiljeno je to hodočasno mjesto brojnih vjernika, posebno Hrvata gradova Pečuha i Baje. Svoju zaštitnicu vjernici slave već stoljećima 5. kolovoza. Misama, na mađarskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, procesijom od crkve svetog Augustina u podnožju Brdica.

Molitva je počela sinoć, a svečanost crkvenog slavlja završava 6. kolovoza. Napomenimo kako se svakog 13. dana mjeseca u spomen na Gospu Fatimsku molitveni sat održava i na hrvatskom jeziku.

Sutra će se u slavlje uključiti i Hrvatska samouprava Pečuha. Povorka će krenuti u 15 sati od crkve sv. Augustina prema Brdicama, gdje će se služiti misa na tri jezika. Istog dana bit će pripremljen i bogat kulturni program.

Četiri kampa Na otoku Pagu uči se hrvatski jezik Gordan Grlić Radman Zsolt Semjén Zamjenik premijera Mađarske održao govor na hrvatskom jeziku 45. Varaždinske barokne večeri Najavljujemo Kultura bez granica
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.