Četiri kampa

Na otoku Pagu uči se hrvatski jezik

Foto: Branka Pavić Blažetin
1/3
08.07.2017.
u 10:14

Ukupno 109 sudionika bit će u kampu koji će se održava od 2. do 9. srpnja 2017. pod vodstvom Angele Šokac Marković

U organizaciji Odbora za odgoj i obrazovanje Skupštine Hrvatske državne samouprave, i ove su godine u Vlašićima na otoku Pagu, ustrojena četiri kampa hrvatskoga jezika i kulture, u kojima sudjeluju polaznici dvojezičnih škola. 

U prvome kampu srednjoškolaca, održanom od 11. do 18. lipnja 2017. pod vodstvom Gábora Surányija, boravilo je ukupno 50 osoba, polaznika budimpeštanskog HOŠIG-a (19), pečuškoga Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslava Krleže (23), barčanske škole (1), i to u pratnji nastavnika Zorana Marijanovića, Gorana Kecskésa i Marije Gyöngyösi. 

Pod vodstvom Anice Popović Biczák održan je drugi kamp od 18. do 25. lipnja 2017. sa sudionicima, njih ukupno 102, iz mohačke škole (23), salantske (11), šikloške (7), šeljinske (25), lukoviške (8), barčanske (12) i izvarske (5). Učenike su pratili Marija Barac Németh, Anita Jandrok Erdélyi, Ramona Štivić, Robert Ronta, Valerija Horvat Kovács, Eva Ádám Bedics, Biserka Kolarić Brantner i Klara Kovač. 

Zapravo se radilo o dva kampa: jedan u organizaciji Hrvatske državne samouprave koji je okupio učenike i nastavnike iz Mohača, Salante, Šeljina i Šikloša njih 46 plus 5 i drugi u organizaciji Hrvatske samouprave županije Šomođ koji je okupio učenike i nastavnike iz Lukovišća, Barča, Izvara, Šeljina njih 45 plus 4. 

U trećem kampu, koji je održan od 25. lipnja do 2. srpnja 2017., sudjelovalo je 99 osoba, učenici koljnofske Dvojezične škole Mihovila Nakovića (13), budimpeštanskog HOŠIG-a (25), pečuškoga Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslava Krleže (45) te santovačkoga Hrvatskog vrtića, osnovne škole i učeničkog doma (19). Voditeljica kampa bila je Rita Laić, a nastavnici pratitelji Klara Bende Jenyik, Zoran Marijanović, Grga Kovač, Ildika Bošnjak, Jadranka Gergić, Žuža Győrvári, Gorjanac Eva i Vera Blažev. 

Ukupno 109 sudionika bit će u kampu koji će se održava od 2. do 9. srpnja 2017. pod vodstvom Angele Šokac Marković. Sudjeluju učenici iz koljnofske Dvojezične škole Mihovila Nakovića (12), iz bajske Fancaške osnovne škole (24) i Osnovne škole "Šugavica" (8), te dušnočke (10), baćinske (4), aljmaške (4), martinačke (7), petrovoselske (19), četarske (3), horpačke (4) i židanske (3). Njih će pratiti Judita Poljak Csicsor, Silvija Varga, Marija Prodan, Marta Ronta Horvat, Kinga Keglović, Edita Horvat Pauković i Fanni Sárközi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije