Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Kultura bez granica

Sastav Marquise nastupit će u dvorcu Trakošćan, a orguljaš svjetskoga glasa Xavér Varnus 23. rujna izvest će Bacha uz stihove Jánosa Pilinszkyja
07. lipnja 2017. u 09:09 0 komentara 519 prikaza
45. Varaždinske barokne večeri
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Mađarska je zemlja – partner ovogodišnjim 47. Varaždinskim baroknim večerima, koje se održavaju od 22. rujna do 3. listopada.

Santovački Hrvati Santovački Hrvati Spomenik maloj hrvatskoj zajednici koja polako nestaje

Čulo se to na nedavnoj konferenciji za medije u Budimpešti, gdje su se prisutnima, između ostalih, obratili i pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske Iva Hraste Sočo, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić i ravnatelj Koncertnog ureda "Varaždin" Raymond Rojnik.

Najavljen nastup brojnih izvođača iz Mađarske

Tako će zbor "Purcell" i orkestar "Orfeo" otvoriti festival, koncert će održati Panonski filharmoničari – zbor i orkestar, kao i umjetnik István Kónya, a Barokni ansambl Savaria iz Sambotela 27. rujna u varaždinskoj crkvi svetog Nikole izvest će oratorij pod nazivom "Sveti Stjepan, prvi kralj Ugarske".

Sastav Marquise nastupit će u dvorcu Trakošćan, a orguljaš svjetskoga glasa Xavér Varnus 23. rujna izvest će Bacha uz stihove Jánosa Pilinszkyja.

U 12 dana festivala publika će imati priliku posjetiti 20 koncerata. Gradovi Sambotel i Jegersek u sklopu programa, predstavit će svoju turističku i kulturnu ponudu hrvatskoj javnosti.

Bit će održan i znanstveni simpozij u organizaciji Mađarskog instituta u Zagrebu i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Državni tajnik za kulturnu i znanstvenu diplomaciju Mađarske István Íjgyártó naglasio je kako su 47. Varaždinske barokne večeri važne zbog suradnje i povezivanja dviju država.

Predstavljanje programa festivala upriličeno je u Mađarskoj akademiji umjetnosti u organizaciji ministarstva za vanjsku politiku i vanjske poslove Mađarske, Mađarskog instituta u Zagrebu, Mađarske akademije umjetnosti te Koncertnog ureda "Varaždin".

Nošnje Pogledajte kako su lijepi Hrvati u Mađarskoj obukli nošnje stare više od stotinu godina Franjo Vlašić Franjo Vlašić Suprotstavio se uvođenju mađarskoga jezika u Hrvatsku Pasionska baština Pečuh Posjetili smo manifestaciju "Pasionska baština" u Mađarskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.