Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Vatrene su dočekale i časne sestre iz Ugande

Sestre Fedrick i Olivia u Hrvatskoj su tek nekoliko dana, a već su imale priliku osjetiti radost stanovnika na svakom koraku s obzirom na to da su i same sudjelovale u dočeku vatrenih
20. srpnja 2018. u 08:01 0 komentara 103 prikaza
Foto: IKA

Tijekom svog boravka u domovini s. Vedrana Ljubić, hrvatska misionarka u Ugandi, posjetila je Nacionalni misijski ured u Zagrebu. U njezinu društvu stigle su i s. Fedrick Komugisha te s. Olivia Tumushabe iz Ugande kojima je ovo prvo putovanje u Europu. Ove časne sestre djeluju u Kampali gdje su posvećene školovanju djece i mladih. 

don Velimir Tomić Hrvatski misionar u Tanzaniji: Afrički čovjek neupitno je odan Bogu Beatrica Krstačić Brazil Četrdeset godina života među kriminalcima i siromašnima. Upoznajte heroinu Beatricu Krstačić

Sestre Fedrick i Olivia posebno pomažu djevojkama koje nisu imale mogućnost pohađati školu da se osposobe za kućne pomoćnice kako bi mogle pronaći plaćeni posao i osamostaliti se.

Susret i razgovor s Nacionalnim ravnateljem Papinskih misijskih djela vlč. Antunom Štefanom bio je prilika za razmjenu informacija i iskustava te poticaj za nastavak djelovanja.

Marko Jukić Lima Upoznajte najmlađeg hrvatskog misionara Magdalena Peranović Magdalena Peranović Prvi put dužnost vrhovne poglavarice preuzela časna sestra iz Hrvatske

Sestre Fedrick i Olivia u Hrvatskoj su tek nekoliko dana, a već su imale priliku osjetiti radost stanovnika na svakom koraku s obzirom na to da su i same sudjelovale u dočeku vatrenih. Poručile su kako im se jako sviđa Zagreb te da su stanovnici posebno srdačni. Čestitale su i na uspjehu našoj reprezentaciji čije utakmice su gledale i srčano navijale. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.