Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Prvi put dužnost vrhovne poglavarice preuzela časna sestra iz Hrvatske

Obitelj sestre Karle Marije potječe iz Bošnjaka (Vinkovci). Odselila je u Tübingen (Njemačka) gdje je 31. kolovoza 1971. godine rođena s. Karla Marija
10. svibnja 2018. u 09:09 0 komentara 2010 prikaza
Magdalena Peranović
Foto: IKA

Na redovitom XVI. generalnom kapitulu Družbe koji se od 30. travnja do 14. svibnja 2018. održava u kući matici u Sittardu (Nizozemska), izabrana je nova vrhovna poglavarica. 

Stuttgart Bogu i rodu vjerni Šezdeseta obljetnica HKM-a Stuttgart

Prvi put u povijesti Karmela Božanskog Srca Isusova ovu službu preuzela je Hrvatica s. Karla Marija od Križa, Magdalena Peranović. 

Obitelj sestre Karle Marije potječe iz Bošnjaka (Vinkovci). Odselila je u Tübingen (Njemačka), gdje je 31. kolovoza 1971. godine rođena s. Karla Marija. Ondje je završila školovanje.

Godine 1992. došla je u samostan u Zagreb i započela svoju redovničku formaciju. Doživotne zavjete položila je 2. srpnja 2000. godine. Proteklih šest godina sestra je u vrhovnoj upravi obnašala službu vrhovne savjetnice za hrvatsko govorno područje.

Kehl Poseban događaj Prvi put održana prva pričest u Kehlu Nürnberg Susret ministranata iz hrvatskih katoličkih župa i misija Tomislav Markić Potrebe misije U Dublinu će uskoro biti osnovano posebno vijeće
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.