Naslovnica Vijesti

Upoznajte najmlađeg hrvatskog misionara

Vlč. Jukić rođen je 9. veljače 1989. godine u Doboju, a za svećenika je zaređen 29. lipnja 2013. u Sarajevu
09. siječnja 2018. u 08:47 0 komentara 1126 prikaza
Marko Jukić
Foto: IKA

Tijekom svoga boravka na odmoru u domovini vlč. Marko Jukić, hrvatski misionar u Peruu, jučer je posjetio Nacionalni misijski ured u Zagrebu. U razgovoru s djelatnicima zahvalio je svima koji se mole i žrtvuju za misionare. 

Braća Seljan I dalje misterij Je li Mirko Seljan ubijen zato što je u Peruu pronašao skriveno blago?

Vlč. Jukić rođen je 9. veljače 1989. godine u Doboju, a za svećenika je zaređen 29. lipnja 2013. u Sarajevu. Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić podijelio mu je misijski križ te je 30. kolovoza 2015. otišao u misije u Peru, gdje od 1987. djeluje mons. Drago Balvanović. 

Vlč. Jukić, najmlađi hrvatski misionar, živi u Limi koja sa susjednim lučkim gradom Callao ima oko deset milijuna stanovnika. 
Brine o pastoralnom životu župljana te pomaže mnogim siromašnima koji često nemaju vodu, struju, kanalizaciju... Osim misijskog djelovanja, pomaže mons. Balvanoviću oko brige o Hrvatima u Peruu, a tradicionalno se okupljaju zahvaljujući katoličkim misijama Hrvatskoga pastoralnog vikarijata i župe sv. Leopolda Mandića. 

Na kraju razgovora vlč. Jukić posebno je pozvao sve u domovini da mole za nova svećenička i redovnička zvanja u Peruu, ali i cijeloj Južnoj Americi jer su potrebe velike, pa tako neki župnici imaju župe od sto tisuća vjernika. 

Peru Brojni uspjesi Hrvati su bili utemeljitelji peruanskog peradarstva, pioniri zrakoplovstva i ugledni graditelji Hrvatske svjetske igre Iz Angole Odlučio se vratiti u rodnu zemlju svoga oca Mijo Rašić Vremeplov Ovaj iseljenik bio je jedan od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za mlinarstvo: Svi znaju za mene
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.