Naslovnica Vijesti

Hrvatski misionar u Tanzaniji: Afrički čovjek neupitno je odan Bogu

Svoja iskustva iznijela je i Danira Štimac, mlada stomatologinja koja je upravo nakon susreta s don Velimirom odlučila provesti prvi godišnji odmor u misiji u Kisongu u Tanzaniji pomažući potrebitima
10. srpnja 2018. u 00:03 0 komentara 151 prikaza
Foto: IKA

Misionar iz misije Kisongo u Tanzaniji don Velimir Tomić na misnom slavlju koje je predvodio u prošlu nedjelju u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama, govorio je o svom misionarskom pozivu te kako se približiti ljudima druge kulture i običaja od kojih su mnogi još i poganskih vjerovanja. 

Marko Jukić Lima Upoznajte najmlađeg hrvatskog misionara Waiblingen i Backnang Novac skupljen od prodaje uskrsnih predmeta šalju u Tanzaniju

"Misionarstvo u Africi ima tradiciju od samo 150 godina i za to vrijeme raste Božji narod koji prihvaća riječ Božju. U Tanzaniji ima već 30 biskupija i domaćih biskupa. Ne samo to, nego afrički svećenici sve više dolaze u Europu i Australiju te nam time vraćaju dio naših pastoralnih ulaganja", otkrio je don Velimir, ističući da je afrički čovjek neupitno odan Bogu. Sve vjernike pozvao je da mole za duhovna zvanja i misionare. 

Marina Kaleb VIDEOINTERVJU Život Hrvatice u Tanzaniji: Bilo bi mi čudno vratiti se u domovinu Raimund Temel Iz emisije Dobar dan Hrvati Pokopan misionar Raimund Temel. Evo po čemu će ostati zapamćen

Svoja iskustva iznijela je i Danira Štimac, mlada stomatologinja koja je upravo nakon susreta s don Velimirom odlučila provesti prvi godišnji odmor u misiji u Kisongu u Tanzaniji pomažući potrebitima. 

"Dvotjedni boravak kod don Velimira među tanzanijskim ljudima, a posebno mladima, obogatio me skromnošću i radošću kojima plijene ti ljudi. Zato sam odlučila osigurati godišnje stipendije za 20 mladih", zaključila je Štimac koja je osigurala već 16 stipendija u visini od oko 300 eura.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.