Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Austrijska ulaganja značajna za hrvatsko gospodarstvo

U domovini djeluje preko 700 austrijskih tvrtki u kojima radi 35 tisuća ljudi, a Lijepa Naša je i vrlo popularno turističko odredište Austrijanaca
13. lipnja 2017. u 09:05 1 komentara 1948 prikaza
Gradnja
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Na hrvatsko-austrijskom gospodarskom forumu jučer u Beču istaknuta je jako dobra gospodarska suradnja između dviju zemalja, te postojanje prostora i mogućnosti za njezino daljnje unaprjeđenje.

Marija Pejčinović Burić Beč Austrija kao drugi najveći strani ulagač u hrvatsko gospodarstvo

"Gospodarski odnosi Hrvatske i Austrije su u stalnom usponu. Austrija je Hrvatskoj jedan od najznačajnijih gospodarskih partnera", naglasila je pred stotinjak gospodarstvenika savjetnica za gospodarstvo u hrvatskom veleposlanstvu u Beču Tatjana Mrvoš.

Dodala je da su austrijska ulaganja izuzetno značajna za hrvatsko gospodarstvo i da je domovina na putu gospodarskog oporavka...

"U svrhu unaprjeđenja daljnje hrvatsko-austrijske gospodarske suradnje na prijedlog veleposlanstva i Austrijske savezne gospodarske komore nedavno je ustrojena neformalna platforma pod nazivom 'Gospodarski klub Hrvatska', koji bi trebao doprinijeti daljnjem razvoju i poticanju ulaganja u domovinu", dodala je naša sugovornica.

U Hrvatskoj djeluje preko 700 austrijskih tvrtki u kojima radi 35 tisuća ljudi, a Lijepa Naša je i vrlo popularno turističko odredište Austrijanaca.

O temi "Investirati u Hrvatskoj", o ulagačkim okvirima i konkretnim projektima, govorio je ravnatelj Agencije za investiranje i konkurentnost Zdenko Lucić.

On je istaknuo da je Hrvatska otvorena za ulaganja na raznim područjima u proizvodnji, informacijskim tehnologijama, poljoprivredi, industriji hrane, metalo-prerađivačkom sektoru i turizmu.

Katarina Javora i Marija Lešaja Koncert Vratile se kući nakon školovanja u Beču Gradnja Izvoze u Švedsku Uspjeli u Slavoniji: Založili smo nekretnine svojih roditelja, podigli kredit i krenuli Damir Perman Kulinarstvo Hrvatska gastronomija osvaja Beč
  • Deleted user:

    Austrijska ulaganja u hrvatskoj su kao saudijska ulaganja u bosni... Misliš samo da su im namjere dobre...