Tihana Babij

Svojom ljepotom promovira domovinu i hrvatsku dijasporu

Foto: Arhiv AHZ-a i Miroslava Piplice
1/4
14.06.2018.
u 14:05

Titulu prve pratilje Tihane Babij u ovogodišnjem izboru Miss Supranational Hrvatske ponijela je Vanda Antunović. Druga pratilja bila je Antonia Tea Beroš

"Ponosan sam da je upravo Tihana Babij iz Beča, ovogodišnja Miss Supranational iseljeništva, nakon uvjerljive pobjede u veljači u austrijskom glavnom gradu, nedavno na finalnom izboru u Vodicama uspjela osvojiti i naklonost 40-članog žirija te postati Miss Supranational Hrvatske za 2018. godinu", rekao je Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u Beču i predstavnik Hrvata u Austriji u Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske, koji je bio glavni organizator ovog izbora.

Piplica je u Vodicama također bio jedan od članova mnogobrojnog ocjenjivačkog suda.

"Dvostruka kruna ljepote došla je u prave ruke, jer ova 18-godišnjakinja, kako u Austriji, tako i u Hrvatskoj, pokazala je da je sjajna promotorica svoje domovine i hrvatskog iseljeništva. Uvjeren sam da će Tihana svojom ljepotom i gracioznošću osvojiti i Poljsku, gdje će početkom prosinca predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru ljepote", naglasio je Piplica, koji je najzaslužniji da je izbor za Miss Supernational iseljeništva održan u Beču. 

Prošle godine izbor je bio u jednom od bečkih lokala, a ove godine održan je u prestižnom zdanju bečke Sofiensälle, u sklopu 27. Hrvatskog bala, čiji je organizator Pipličina Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport. 

"Pravo zadovoljstvo je raditi s vlasnicama licence ove impozantne manifestacije ljepote, Sanjom Bjedov Popović i Tamarom Roglić, jer su profesionalke i ništa ne prepuštaju slučaju. A i djevojke su ne samo lijepe, nego ih krasi strpljenje i skromnost", napomenuo je Piplica, dodavši: "Posebno me veseli da je uz pobjednicu Tihanu Babij još nekoliko austrijskih Hrvatica nagrađeno i na izboru za Miss Supranational Hrvatske. Jasna Jakovljević (25) postala je Miss catwalk, a Kristina Opaček (18) Miss osobnosti". 

Titulu prve pratilje Tihane Babij u ovogodišnjem izboru Miss Supranational Hrvatske ponijela je Vanda Antunović. Druga pratilja bila je Antonia Tea Beroš. Lentu Miss fotogeničnosti osvojila je Pia Cesarec.Ta titula je, inače, na izboru za Miss Supranational iseljeništva u Beču pripala Amaliji Zagorča (19). Miss Supranational Hrvatske za eleganciju bila je Barbara Kos, dok je Gabrijelu Ružić žiri proglasio Missicom simpatičnosti.

Naš sugovornik najavio je i slavlje s Tihanom Babij u Beču, vjerojatno najesen, kako bi i ostali austrijski Hrvati imali priliku čestitati najljepšoj Hrvatici, podrijetlom iz Plehana kod Dervente.

"Ali i dati joj snažnu podršku za izbor Miss Supranational of the World koji izravno prenosi više od 120 zemalja diljem svijeta", naglasio je Piplica, čija udruga, osim brojnih kulturnih, sportskih i humanitarnih manifestacija, od prije godinu dana organizira i izbor najljepše Hrvatice iseljeništva.

"Tihanin uspjeh motivacija je mnogim mladim djevojkama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, da krenu njezinim stopama", zaključio je naš sugovornik, bečkim i ostalim Hrvatima poznat i kao bivši profesionalni prvak Europe i svijeta u kickboxingu. Pregršt pohvala uputio je organizatorima i pokroviteljima spektakularnog izbora ljepote u Vodicama.

Komentara 1

Avatar fenixem
fenixem
19:00 14.06.2018.

Hahaha svojom ljepotom promovira domovinu,e na sto nam je domovina spala majko mila ljepote!Zao mi ovoga koji je pisao,jer sve govori o tomu koliko je vidio i prosao u zivotu!Vijerovatno samo od svoga sela do zg!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije