Mini-Metron

Dobili prestižnu nagradu pa zahvalili svojim roditeljima

Foto: Snježana Herek
1/6
21.05.2018.
u 09:16

Janković i Maasz dobili su Mini-Metron na osnovi jednoglasne odluke žirija koji je posebno vrednovao veliki glazbeni doprinos dvojice mladih gradišćanskih Hrvata iz Slovačke

Radoslavu Jankoviću (23) ml. iz Hrvatskog Jandrofa i Jurici Maaszu (21) iz Čunova, dvaju hrvatskih sela u Slovačkoj, u Hrvatskom centru u Beču uručena je Kulturna nagrada Mini-Metron za 2017. godinu koja se dodjeljuje mladim naraštajima gradišćanskih Hrvata za njihov doprinos u očuvanju hrvatskog jezika, kulture i identiteta, u višejezičnom prostoru u kojem žive.Janković i Maasz vode mladu folklornu skupinu Konjic i sviraju u sastavu Lole, a dobro surađuju i s gradišćanskim Hrvatima u Austriji. 

Na svečanoj desetoj dodjeli ove prestižne nagrade u Beču se okupio velik broj gradišćanskih Hrvata iz Slovačke i Austrije te predstavnika udruga suvremenih hrvatskih doseljenika iz Beča. Priznanje je dobitnicima uručio predsjednik Hrvatskog centra i Hrvatsko-gradišćanskog kulturnog društva u Beču Tibor Jugović. Laudacijo je držao poznati gradišćansko-hrvatski glazbenik i vođa sastava "Pax" Feri Fellinger. 

On je istaknuo kako su Janković i Maasz dobili Mini-Metron na osnovi jednoglasne odluke žirija koji je posebno vrednovao veliki glazbeni doprinos dvojice mladih gradišćanskih Hrvata iz Slovačke.

Zahvalivši se žiriju na nagradi, dobitnici su napomenuli kako im je ona dodatni motiv za daljnje okupljanje mladih glazbenika i stvaranje novih djela. Posebno su zahvalili svojim roditeljima što su im podarili ljubav za hrvatski jezik i kulturu, i u tom duhu ih odgojili.

Kroz program je vodio mladi glazbenik, gradišćanski Hrvat Filip Tyran, koji je duhovitim doskočicama dodatno pridonio sjaju bečke svečanosti. Slavlje je završilo velikom tortom ukrašenom u glazbenom stilu i prigodnim domjenkom.

Glazbeni okvir svečanosti dali su muški pjevački zbor i mladi glazbeni sastav iz Hrvatskog Jandrofa i Čunova, koji su oduševili bečku publiku.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije