Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Svojim talentom i radom pridonose tamburaškoj i narodnoj baštini

Vlado Smiljanić, Vlatka Kopić Tena i Damir Bačić ostavili su duboke tragove u narodnoj glazbi i dugogodišnji su prijatelji Hrvatske bratske zajednice
15. kolovoza 2017. u 07:20 0 komentara 817 prikaza
Vlado Smiljanić, Vlatka Kopić Tena i Damir Bačić
Foto: Moja Hrvatska

Nedavno se u Zagrebu, u prostorijama Croatia Recordsa, našao popularni trio: Vlado Smiljanić, Vlatka Kopić Tena i Damir Bačić. Nije ih potrebno predstavljati čitateljima portala "Moja Hrvatska", časopisa "Matica" HMI i pitsburškog "Zajedničara".

Dan iseljenika FOTOGALERIJA Pogledajte kako je bilo na 32. Danu iseljenika

Ostavili su duboke tragove u narodnoj glazbi i dugogodišnji su prijatelji Hrvatske bratske zajednice. Riječ je o  tekstopiscima, kompozitorima, autorima aranžmana, sviračima tamburice i pjevačima. Pridonijeli su i pridonose svojim talentom i radom tamburaškoj i narodnoj baštini.

Vlado Smiljanić ove je godine napisao i uglazbio dvije vrlo dopadljive kompozicije za 25. glazbeni festival "Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2017." pod naslovima "Ej, da mogu mladost vratiti" i "Sedamdeset godina te sanjam". Prvu je izveo Krunoslav Kićo Slabinac, a drugu osobno Vlado Smiljanić.

Smiljanić je ne samo tekstopisac, kompozitor, svirač i pjevač već i prava enciklopedija glazbenog stvaralaštva. Jednostavna je osoba, puna znanja i dobrote te uvijek spreman pomoći i priskočiti u pomoć. Zadivljuje svojom energijom, talentom i dobrotom.

Vlatka Kopić Tena dolazi nam u posjet i nastupit će na 17 koncerata Kulturne turneje Hrvatske bratske zajednice za 2017. godinu u Kanadi i SAD-u. Divna je osoba, izrazito lijepe boje glasa i simpatičnog osmjeha. Počašćeni smo njezinim dolaskom. Ponovno se ističe "mala osoba" velikog talenta i već sada s velikom ostavštinom u narodnoj i zabavnoj glazbi. Za njezine albume "Kad te moji svatovi probude" i "Nad ravnicom prosule se zvijezde" vlada veliko zanimanje i traže se narudžbe. Sigurni smo da će razveseliti i zabaviti posjetitelje gdje god se pojavi.

Jozo Grbeš Dompes Opet velikog srca! Hrvati iz Chicaga prikupili 30 tisuća dolara

Damir Bačić je poglavlje za sebe. Uvijek nas iznenađuje novim sadržajima. Često je na putovanjima pa se pitamo kada sve to stigne napraviti? Otkrio nam je ipak jednu malu tajnu. Poneke pjesme napiše i u zrakoplovu, a često i u hodu. Tako su nastale riječi pjesme "Sunce, oblak, vjetar" na letu preko Atlantika koju je na 57. Splitskom festivalu ove godine izvela Mia Dimšić. Pjesmu su uglazbili V. Dimter (Philadelphia) i B. Jovanovac (Županja). Nekadašnji tamburaš TS "Patria", direktor glazbenog festivala "Šokačke pisme", tekstopisac, tonmajstor te predsjednik odsjeka 2007. u Županji je doista izuzetna ličnost. Marljiv, prirodno nadaren i kako bi se to po ogulinski kazalo "poštenjačina po zanimanju i dobričina po zvanju".

Mia Dimšić, sudionica prošlogodišnje Kulturne turneje HBZ-a, u velikom je usponu svoje pjevačke karijere. Mlada, talentirana i draga osoba često je na radiovalovima, na TV-u i u javnosti. Vjerujemo da će još mnogo toga ponuditi i ostaviti zabavnoj glazbi.

 

TamFest TamFest Veliki tamburaški spektakl u Pittsburghu Hrvati u Americi Autora Vladimira Novaka U travnju izlazi monografija o Hrvatima u Americi. Otkrit će sve tegobe života u iseljeništvu, ali i neke povijesne trenutke
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.