Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Opet velikog srca! Hrvati iz Chicaga prikupili 30 tisuća dolara

Jučer se dogodio prvi svečani čin – glavno dizalo u domu blagoslovio je i otvorio fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatskih franjevaca za Sjedinjene Američke Države i Kanadu
07. kolovoza 2017. u 09:57 0 komentara 1784 prikaza
Jozo Grbeš
Foto: Iko Skoko
Pogledajte galeriju 1/3

"Kuća kruha i duha", veliki projekt izgradnje doma za siromašne studente u Mostaru, približava se svom svečanom otvorenju.

Golf turnir Golf turnir Tijekom 12 godina u domovinu poslali više od milijun kuna

Prof. dr. sc. fra Iko Skoko, franjevac u službi humanosti i dobročinstva, mjesecima već danonoćno prati rad, prikuplja donacije, razgovara s ljudima, a sve kako bi Dompes zasjao u punom sjaju.

Jučer se dogodio prvi svečani čin – glavno dizalo u domu blagoslovio je i otvorio fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatskih franjevaca za Sjedinjene Američke Države i Kanadu.

"Novac, 30 tisuća američkih dolara darovali su naši ljudi i fratri iz Chicaga. Hvala im! Lift je namijenjen svim budućim studentima koji su u kolicima. Za njih će na svakom katu biti po jedna prilagođena soba", napisao je fra Iko Skoko na svom Facebook profilu.

Radovi se nastavljaju dalje kako bi 5. rujna 2017. sve bilo spremno za otvorenje pučke kuhinje koja će nositi ime po fra Didaku Buntiću. 

Tko želi pomoći ovom projektu, svoj prilog može uplatiti na: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, UniCredit Bank, d.d., Mostar. br. računa: 3381302232342778; ili devizni račun: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, SWIFT: UNCR BA 22, IBAN: BA39 3381 3048 3234 3194; UniCredit Bank, Kardinala Stepinca b. b., 88000 Mostar, BiH. 

Dan kravate Canberra Australski Hrvati izveli predstavu o povijesti kravate i prikupili 11 tisuća dolara za Vukovar Mostar Velika božićna akcija Večernjeg lista Izgradnju doma u Mostaru pomoći će i Hrvati iz Australije Lucija Palavra Povratak u Slavoniju iz koje se sve više odlazi Dobar primjer iseljeništva. Novac zarađen u Švicarskoj uložila u Hrvatsku
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.