FOTOGALERIJA

Pogledajte kako je bilo na 32. Danu iseljenika

Dan iseljenika
Foto: visitlosinj.hr
1/14
31.07.2017.
u 15:01

Susak je najviše stanovnika imao nakon završetka Drugog svjetskog rata, međutim šezdesetih godina prošlog stoljeća došlo je do velikog iseljavanja u Ameriku

Pješčani otok Susak jučer je uz brojne posjetitelje i mještane proslavio 32. tradicionalni Dan iseljenika.

Program je započeo svetom misom, a nastavljen je izložbom rukotvorina "Nek lumin ne zgori" u Klubu iseljenika i prezentacijom autohtonih proizvoda otoka Suska. 

Za najmlađe posjetitelje organizirane su sportske igre, a zabavni program obogaćen je folklorom, modnom revijom s elementima narodne nošnje i nastupom dječjeg zbora. Proslava se nastavila nastupom Đanija Stipaničeva i benda Macaklini.

Susak je najviše stanovnika imao nakon završetka Drugog svjetskog rata, međutim šezdesetih godina prošlog stoljeća došlo je do velikog iseljavanja u Ameriku, gdje danas živi više od 2500 Suščana, uglavnom u državi New Jersey. Trenutačno otok broji otprilike 130 stalno naseljenih stanovnika.

Organizatori kulturno-zabavnog programa obilježavanja Dana iseljenika bili su Grad Mali Lošinj, Hrvatska matica iseljenika – podružnica Rijeka, Mjesni odbor Susak te Turistička zajednica Grada Malog Lošinja.

Komentara 4

Avatar Observer
Observer
17:50 31.07.2017.

Sezdesetih godina doslo je do masovnog iseljavanja... Pa sto ih je to natjeralo da bjeze iz Titinog raja ?

MD
mario.dzeletovic
19:26 31.07.2017.

ajte pamotovat u svoja amerika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije