Naslovnica Vijesti

Odlična suradnja humanitarne udruge iz Zagreba i Pittsburgha

Prošle subote održan je 7. godišnji banket zbog prikupljanja sredstava za rad fonda. Odaziv je bio vrlo dobar jer su mnogi prepoznali rad ovih dobrotvora i njihova djelovanja
09. listopada 2018. u 09:27 0 komentara 320 prikaza
Foto: John Lokmer

Angel's Fund osnovan je 2004. godine u Pittsburghu kako bi pomogao oboljelima kod liječenja, a posebno djeci iz siromašnijih obitelji i njihovim roditeljima. Ova humanitarna udruga usko je vezana s dječjom bolnicom u gradu (UPMC Children's Hospital of Pittsburgh). Brine o smještaju djece i roditelja koji ovamo dolaze zbog pretrage i liječenja.

Geislingen Malo nas je al' nas ima Hrvatska večer u Geislingenu za pomoć školi iz Kutjeva

Utemeljitelji udruge su liječnici Vujevich, Marion, Justin i Mark. Ovi poznati dermatolozi uspjeli su okupiti svoje kolege i druge pokrovitelje za spomenuti humanitarni projekt. Već kod osnivanja bila je točno određena narav i svrha udruge – pružiti financijsku pomoć djeci i obiteljima s posebnim liječničkim potrebama, i to ne za liječenje i lijekove, već za hranu, putovanje i smještaj.

Kao i mnoge druge udruge, Angel's Fund brzo je prepoznata u gradu i privukla pokrovitelje i dobrovoljce. Da bi se vodila skrb o prikupljenim sredstvima i poduzimale određene radnje kod uočavanja i dodjele pomoći, osnovan je Izvršni odbor u kojem su David i Pam Burkey, Dale i Suzie Cable, Steve i Deirdre Gardner, Todd i Margaret Izzo, Andrea Kaczmarek, Bernadette Luketich-Sikaras, Juastin i Lisa Vujevich, Mark i Chrissie Vujevich, Marion i Barbara Vujevich te John i Anne Ward.

Zrakoplov Frankfurt U svakoj prigodi traži se pomoć dijaspore

Prošle subote održan je 7. godišnji banket zbog prikupljanja sredstava za rad fonda. Odaziv je bio vrlo dobar jer su mnogi prepoznali rad ovih dobrotvora i njihova djelovanja. Dječja bolnica nalazi se u sastavu Sveučilišta u Pittsburghu.

Uz mnoge pokrovitelje fonda, nalazi se i Hrvatska bratska zajednica u Americi koja usko surađuje s Angel's Fondom i njegov je podupiratelj od samog početka. Članovi i odsjeci Zajednice rado šalju svoje priloge fondu zbog potpore te u znak poštovanja i spomena na svoje pokojnike. Zajednica redovito šalje i svoje zastupnike na godišnje bankete udruge, čime podupire Angel's Fond. Zanimljivo je da je uspostavljena veza i suradnja ovog Fonda sa sličnom humanitarnom udrugom u Republici Hrvatskoj. To je Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać iz Zagreba, na čelu s njenim predsjednikom Ivanom Soldom i tajnicom Matejom Pandurić. 

Modna revija FOTOGALERIJA Hrvatice iz Chicaga na humanitarnoj modnoj reviji

Ove dvije ugledne udruge dokazale su i pokazale kako jedna drugoj mogu biti od pomoći i kako se treba nositi s onim nemilim problemima koje često socijalna strana društva ne primijeti iako su svakodnevica. Bolest poremeti sve životne planove, a posebno kod djece i roditelja jer...

"U trenutku kada doznate da je vaše dijete od tri godine teško bolesno, izmjene se svi mogući osjećaji od tuge, nevjerice, straha i brige, do toga kako ćete uspjeti financijski izdržati liječenje daleko od doma", rekla je Mirjana Soldo iz Zagreba.

Reutlingen, Tubingen i Metzingen Dvije godišnje humanitarne akcije za pomoć domovini

Liječnik Marion Vujevich, osim dermatologije i humanitarnih pothvata, obavlja dužnost počasnog generalnog konzula Republike Hrvatske u Pittsburgu. Doista je poseban čovjek u svakom pogledu i pun je ljubavi prema domovini svojih predaka. Čest je gost u Zagrebu i rado sa svojom suprugom Barbarom putuje diljem Lijepe Naše.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.