FOTOGALERIJA

Hrvatice iz Chicaga na humanitarnoj modnoj reviji

Modna revija
Foto: Iva Lugarić
1/26
25.10.2017.
u 08:53

Prema riječima Sanje Laković, generalne hrvatske konzulice u Chicagu, rad ove udruge prati i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović

U prošlu nedjelju u Ashton Placeu u Willowbrooku održana je 27. modna revija humanitarne udruge Hrvatska žena iz Chicaga.

Spomenuto društvo već desetljećima pomaže našim ljudima u domovini. Ipak, ove godine sredstva su namijenjena hrvatskoj obitelji iz Teksasa koja je zbog vremenskih neprilika izgubila sve ono za što je cijeli život radila.

Foto: Iva Lugarić

"Nadam se da će ovaj događaj ostati dio tradicije među majkama i kćerima u našoj zajednici", naglasila je Janice Subasic, predsjednica Hrvatske žene.

Prema riječima Sanje Laković, generalne hrvatske konzulice u Chicagu, rad ove udruge prati i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Foto: Iva Lugarić

"Uvijek pomažete neograničeno i s mnogo ljubavi, bez posebnog isticanja. Samozatajno i s vjerom u bolju budućnost. Sigurno ste se razveselili, kao i ja, kad ste čuli da je malena Stephanie Milda ozdravila nakon liječenja koje ste joj upravo vi u Chicagu omogućile", istaknula je konzulica Laković.

Prisutne je pozdravio i Berislav Vujeva, generalni konzul Bosne i Hercegovine u Chicagu. On je posebno bio ponosan na svoju mladoliku suprugu koja je nosila reviju.

Foto: Iva Lugarić

U Sjedinjene Američke Države stigle su i gošće iz Hrvatske – Etno butik "Mara" koji vješto svojim modelima spaja tradicionalne hrvatske motive i suvremeni dizajn. Uz njih, najmanji su nosili modele "Gymboree", dok su naše dame na reviji pokazale predivne modele robne kuće "Neiman Marcus".

Dodajmo na kraju kako Hrvatska žena već punih 88 godina promiče našu kulturu, baštinu, običaje i tradiciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije