Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatska večer u Geislingenu za pomoć školi iz Kutjeva

Posjetitelji su imali priliku upoznati se i s bogatom gastronomskom ponudom hrvatskih specijaliteta
24. travnja 2018. u 09:36 0 komentara 579 prikaza
Geislingen
Foto: Thinkstock

U sklopu kulturnih programa grada Geislingena u subotu u Rätsche Garten, u organizaciji Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopold Bogdan Mandić – Geislingen te udruga Croatia 2012. i Matica hrvatska, održana je "Hrvatska večer" pod geslom "Malo nas je al' nas ima".

Akcija za djecu Afrike Hrvati iz Chicaga spremni pomoći od malih nogu

U programu je Hrvatska škola izvela predstavu "Hrvatska od A do Ž". S glazbeno-recitatorskim programom "Mozart i Matoš" predstavila se pijanistica Ivana Štimac i recitatori Ivan Bošnjak i Jozo Bešlić. U glazbenom dijelu sudjelovali su: Marija Tadić, Katarina Šarić, Marin Perković, Dunja Grubina, Anamarija Grubina, Dora Biketa te Filip, Ana i Igor Tudik.

Folklorne točke izveli su članovi folklornih skupina "Hrvatski pleter" Geislingen i "HKZ" Heidenheim, dok su zabavni dio animirali Tea Marić i bend "The Strawberries".

Posjetitelji su imali priliku upoznati se i s bogatom gastronomskom ponudom hrvatskih specijaliteta. Prihod od večeri bit će doniran učenicima Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva za dnevne obroke i pomoć potrebitim učenicima.

Göppingen i Geislingen Uz folklor i tamburicu Hrvatske katoličke zajednice Göppingen i Geislingen danas broje 2300 vjernika Cro-Café Uz kavu i kolače do pomoći domovini Iseljavanje Svi odlaze Hoćemo li na kraju (opet) tražiti pomoć dijaspore?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.