Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U svakoj prigodi traži se pomoć dijaspore

Vodič je objavljen u izdanju Hrvatskog dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni, a na njegovoj su omotnici zagrebačka katedrala i slika bl. Alojzija Stepinca u povodu 20. obljetnice od proglašenja blaženim (1998. – 2018.)
12. veljače 2018. u 09:12 1 komentara 1710 prikaza
Zrakoplov
Foto: Duško Marušić /Pixsell

U prodaji je novi Vodič za 2018. – adresar hrvatskih katoličkih misija, zajednica, župa i socijalnih ureda u svijetu te drugih ustanova.

Upoznajte misije Dvije tisuće vjernika u Rottweilu i Schwenningenu

Zanimljiv predgovor napisao je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu, pomoćni sarajevski biskup mons. dr. Pero Sudar.

"Ako je Vodič sredstvo povezanosti naših misija u svijetu, a jest, onda je i izraz potrebe za zajedništvom naše inozemne pastve, ali i svjedočanstvo njezina postojanja i snage. Zalaganje za zajedništvo jedan je od temeljnih konkretnih dokaza i potvrda ljubavi prema vlastitome narodu. Sve više sam uvjeren da je zadaća hrvatske dijaspore, čije je srce i srčika hrvatska inozemna pastva, očuvati ono što domovina ne može ili ne želi. Stanje duha Hrvata u domovini upućuje na pogubnu ideološku suprotstavljenost koja opasno rastače hrvatsko narodno biće, pretvarajući narodno zajedništvo u puku tlapnju, a cijeli narod u nemoćnu žrtvu", napisao je pomoćni sarajevski biskup mons. dr. Pero Sudar dodavši: "Može li dobar primjer i ohrabrujući poticaj doći iz našega izvandomovinstva? Vjerujem da može i treba! Naime, hrvatski vjernici svojim očitovanjem vjere u Boga na hrvatski način grade i čuvaju svoje narodno zajedništvo, pokazujući da je ono moguće i u teškim uvjetima. Uostalom, to je naša inozemna pastva u svome polustoljetnom organiziranom i ustrojenom djelovanju na više načina pokazala i dokazala. Vjerujem da dobroga duha naše inozemne pastve i hrvatske dijaspore, općenito, nije nestalo i da njegova žara nije ponestalo! Uvjeren sam da odgovor Neba neće izostati, a domovina i domovinska Crkva to će prepoznati i znati cijeniti, ako ne sada, onda svakako nekada. Ali onima koji čine dobro, samo to dobro najveća je hvala i zahvala! Dobri Bog sve blagoslovom pratio i zaštitom branio!"

Vodič je objavljen u izdanju Hrvatskog dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni, a na njegovoj su omotnici zagrebačka katedrala i slika bl. Alojzija Stepinca u povodu 20. obljetnice od proglašenja blaženim (1998. – 2018.)

Vodič | Autor : PR Foto: PR

Više informacija potražite na: Hrvatski dušobrižnički ured, An den Drei Steinen 42d, 60435 Frankfurt am Main; tel. 0049 (0)69 9540480; fax. 0049 (0)69 95404824; e-mail: delegatur@kroatenseelsorge.de.

Ravensburg i Friedrichshafen U crkvu uz folklor i tamburaše Misije Poslali su više od milijun tadašnjih njemačkih maraka za pomoć domovini Živa zajednica Živa zajednica Hrvati u Njemačkoj dobili novi portal
  • Deleted user:

    hrvatskom..vlada..komunisticki mentalni sklop..i on je svakim danom..sve izrazeniji i ocitiji..tu mislim..ne samo ideoloskopoliticki..nego duhovni..i ljudsk.hr..iseljenici..su odnarodjeni dio naroda..i iluzorno je pricati o njihovom povratku ..osim kad taj mentalni sklop to koristi kao vec dobro isprobani vic i propagandu....nas je povratak.. ... prikaži još!. fizicki moguc samo u kapsilima..ako ne vjerujete..pogledajte statisticke podatke...taj isti mentalni sklop..za neke njihove "vece"interese..prostire crveni tepih..cetnicima..a nas nista ne pita..osim ako im od nas treba novac ..i nista vise..tako nam i treba.