Ljepotice

Najljepše Hrvatice izvan domovine ovih dana su u Tomislavgradu

Udruga "Stećak"
03.07.2018.
u 00:17

Projekt organizira Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika

Program pete Revije tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske počinje danas i traje do 6. srpnja 2018. kada se u Tomislavgradu održava završna večer revije bogatstva hrvatskog narodnog ruha kao i izbor djevojke koja po izboru prosudbene komisije najljepše nosi i predstavlja nošnju. 

U samoj reviji i natjecanju sudjeluje 20 djevojaka iz cijeloga svijeta čime se ispunjava cilj ovoga programa – susret i povezivanje naših ljudi. Zanimljivim kulturno-umjetničkim programom za sudionice predviđeno je upoznavanje s hrvatskom kulturom te pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog te kulturnog identiteta.

Sudionice programa dolaze iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Čilea, Crne Gore, Srbije, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, a sudjelovat će i predstavnice zemlje domaćina – Bosne i Hercegovine.

Program je već započeo objavom fotografija svih sudionica na internetu i otvorenim glasanjem za najfotogeničniju djevojku, što je potaknulo umrežavanje.

Projekt organizira Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, a održava se pod pokroviteljstvom hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

 

Snježana Jurišić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije