Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Pogledajte kako izgleda najljepša hrvatska iseljenica

Na reviji i natjecanju sudjelovalo je 27 djevojaka iz 21 zemlje (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Čile, Italija, Kosovo, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Paragvaj, Rumunjska, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska)
02. srpnja 2017. u 09:49 0 komentara 3452 prikaza
Andrea Radman
Foto: Screenshot

Andrea Radman iz Švedske najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, dok je najfotogeničnijom djevojkom proglašena Antonija Bešlić iz Bosne i Hercegovine (Posušje). Prva pratilja je Tanja Maric iz Australije. 

Izbor Tomislavgrad Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Cindy Šoštarić iz Italije

U Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu sinoć je održana Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Spomenuti događaj već četvrti put organizirala je Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika. 

Projekt je održan pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskoga naroda, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad. 

Na reviji i natjecanju sudjelovalo je 27 djevojaka iz 21 zemlje (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Čile, Italija, Kosovo, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Paragvaj, Rumunjska, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska). 

Sve su se tijekom revije predstavile prisutnoj publici, ponešto su rekle i o svojoj nošnji, ali i zapjevale. 

Članovi Prosudbenoga suda bili su: duvanjska poduzetnica Marija Perić (Lovely bags), zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, glavni i odgovorni urednik Večernjega lista u Bosni i Hercegovini Jozo Pavković, hrvatski poduzetnik podrijetlom iz Livna Ivan Miloloža te županijski ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić, prenosi tomislavcity.com.

Publici su se ovom prigodom obratili Mirjana Piskulić – vršiteljica dužnosti ravnatelja Hrvatske matice iseljenika te Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Ukazale su na ljepotu hrvatske kulturne baštine, narodne nošnje i nedjeljivost našega naroda bez obzira gdje živio, što potvrđuje i dolazak djevojaka na izbor. 

Riječi zahvale svima koji pomažu da se ova manifestacija i dalje održava u Tomislavgradu uputio je načelnik Ivan Vukadin. 

Kao što su ranije istaknuli organizatori, cilj ovoga programa je povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Uz uvijek zanimljivoga i veseloga voditelja Franu Ridjana, publika se zabavila i uz glazbu Marka Bošnjaka, mlade glazbene zvijezde iz Rame.

Miss Supernational Austrije Izbor Hrvatske ljepotice u Beču Titanic Mara Osman Najljepša žena na Titanicu bila je – Hrvatica Laura Dundović Laura Dundović Je li ovo najljepša australska Hrvatica?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.