Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Upoznajte najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji iz Austrije

Austrijski Hrvati ponosni su na svoju svestranu predstavnicu Antonellu Rašić koja, osim što uspješno studira na Visokoj pedagoškoj školi u Innsbrucku, bavi se glazbom, plesom i folklorom
17. svibnja 2018. u 09:15 0 komentara 2652 prikaza
Antonella Rašić
Foto: Hrvatski svjetski kongres

Antonella Rašić iz Innsbrucka, glavnog grada austrijske pokrajine Tirol, kandidatkinja je za ovogodišnji izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koji će se održati od 2. do 7. srpnja 2018. u Tomislavgradu.

Andrea Radman Tomislavgrad Pogledajte kako izgleda najljepša hrvatska iseljenica

To je izvijestio predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji Igor Lacković, napomenuvši kako će u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH "Stećak" i Hrvatske matice iseljenika mlade Hrvatice iz cijelog svijeta peti put zaredom promicati ljepotu naše tradicijske kulture u sklopu projekta "Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske".

Cilj ovog projekta, čiji su pokrovitelji dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije i općina Tomislavgrad, jest povezivanje domovinskih i izvandomovinskih Hrvata.

Na dosadašnjim revijama i izborima sudjelovale su Hrvatice, predstavnice hrvatskih iseljeničkih udruga i zajednica, kao i hrvatskih manjinskih zajednica iz europskih zemalja te svjetskih kontinenata.

Austrijski Hrvati ponosni su na svoju svestranu predstavnicu Antonellu Rašić koja, osim što uspješno studira na Visokoj pedagoškoj školi u Innsbrucku, bavi se glazbom, plesom i folklorom. Sa svojom majkom vodi i Dječji zbor Hrvatske katoličke misije u Innsbrucku. Od 2007. godine članica je folklorne skupine "Posavina". Bila je i sudionica Smotre folklora u Zagrebu, a svoje vještine imala je priliku usavršiti u sklopu Ljetne škole folklora u Zadru.

Glazbeni talent i strast za folklorom kod ove 21-godišnjakinje nisu slučajni. Naime, ona dolazi iz jedne glazbeno-sportske obitelji koja joj je prenijela ne samo ljubav prema glazbi nego i prema hrvatskoj kulturi i običajima. Antonella je rođena u Innsbrucku, majka joj je iz Čapljine, a otac iz Daruvara.

Poezija za srce i dušu 'Napisao sam 30-ak knjiga, ali kao da cijeli život radim jednu jedinu' Izbor Tomislavgrad Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Cindy Šoštarić iz Italije Koncerti Zadrani oduševili Austrijance
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.