Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Piplica ponovno izabran za predsjednika Austrijsko-hrvatske zajednice

Od ukupno 101 zastupnika, njih 94 glasovalo je za Piplicu, šestero za protukandidata Juru Stipića, a jedan je bio suzdržan
30. lipnja 2017. u 11:51 0 komentara 1367 prikaza
Miroslav Piplica
Foto: Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport
Pogledajte galeriju 1/3

Na izbornoj sjednici održanoj u Beču, Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport (AHZ) ponovno je za predsjednika izabrala Miroslava Piplicu.

Simpozij u Beču Reformacija i obljetnice Simpozij i spomen-ploča u čast Grguru Mekiniću

Ovo je nakon 11 godina predsjedanja Pipličin novi dvogodišnji mandat na čelu Zajednice koja broji oko pet tisuća članova i okuplja 22 hrvatske udruge te osam folklornih društava.

Od ukupno 101 zastupnika, njih 94 glasovalo je za Piplicu, šestero za protukandidata Juru Stipića, a jedan je bio suzdržan. 

Piplica se na kraju osvrnuo i na, kako je rekao, "neistine i izmišljotine" jednog hrvatskog portala koji je pisao o njemu i Zajednici u vezi s prikupljenim novcem u humanitarnoj akciji za vukovarski vodotoranj.

"Moj ponovni izbor za predsjednika s 94 posto glasova najbolji je odgovor onima koje smeta sve što je hrvatsko. Hvala vam svima na velikoj potpori. Vi ste svjedoci mog i vašeg rada ne posljednje dvije, nego zadnjih 11 godina otkako sam predsjednik ove najbrojnije i najorganiziranije zajednice Hrvata u svijetu, na što sam posebno ponosan“, istaknuo je Piplica.

Napomenuo je kako je i osobno, kao i neki drugi članovi, financijski potpomagao aktivnosti udruga okupljenih u zajednicu.

Izborna sjednica, koja je počela hrvatskom himnom, iskorištena je i za dodjelu posebnih priznanja.

Austrijsko-hrvatsko društvo u Beču Partner svih naroda Austrijsko-hrvatskom društvu u Beču uručena prestižna nagrada Smiljka Malinar Predavanje Beč kao magnet Linz Linz Osječani fotografijama o Hrvatskoj oduševili Austrijance
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.