Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Osječani fotografijama o Hrvatskoj oduševili Austrijance

Izložbeni postav čine 42 fotografije, većinom u panoramskim formatima, koje opisuju našu domovinu kroz prostor i vrijeme
27. lipnja 2017. u 12:13 0 komentara 1836 prikaza
Linz
Foto: Katarina Dorkin Križ
Pogledajte galeriju 1/3

"Bljesak raznolikosti – Hrvatska" naziv je multimedijske izložbe (fotografije i timelapse film) višestruko nagrađivanog autorskog tandema iz Osijeka, Maria Romulića i Dražena Stojčića.

Austrijsko-hrvatsko društvo u Beču Partner svih naroda Austrijsko-hrvatskom društvu u Beču uručena prestižna nagrada

Događaj je održan u staroj gradskoj Vijećnici u Linzu, a izložba je oduševila prisutne Hrvate i njihove austrijske prijatelje. 

Izložbeni postav čine 42 fotografije, većinom u panoramskim formatima, koje opisuju našu domovinu kroz prostor i vrijeme.

Na otvorenju je bila hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković i gradska vijećnica za socijalna pitanja, integraciju i sport Karin Hörzing uime gradonačelnika Linza. Kroz program je vodio predsjednik Hrvatskog centra Zoran Bjelobrk.

Kako su nam rekli u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, Hörzing je izrazila zadovoljstvo da je izložba postavljena na najposjećenijem prostoru u gradu. Ukazala je na važnost ovakvih projekata za jačanje međusobne kulturne suradnje i uspješne integracije stranaca u austrijsku sredinu.

Izložbu su organizirali predstavnici "Godine kulture Austrija – Hrvatska", austrijsko ministarstvo za Europu, integraciju i vanjske poslove te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji u suradnji s Hrvatskim centrom u Linzu i počasnim konzulom Republike Hrvatske u Gornjoj Austriji prof. Wolfgangom Kaufmannom. 

Veleposlanica Vesna Cvjetković istaknula je veliku potporu i pomoć Austrije u međunarodnom priznanju Republike Hrvatske, posebno dokazanog hrvatskog prijatelja, bivšeg austrijskog potkancelara i ministra vanjskih poslova dr. Aloisa Mocka, čija je nedavna smrt duboko pogodila sve Hrvate.

Na kraju je prisutne pozvala da razgledaju izložbu kao dodatni poticaj da posjete Hrvatsku i uvjere se u njezine ljepote i gostoprimstvo.    

Damir Perman Kulinarstvo Hrvatska gastronomija osvaja Beč Smiljka Malinar Predavanje Beč kao magnet Putujuća izložba Čak 300 fotografija Putujuća izložba djece hrvatskih iseljenika
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.