Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatska predsjednica putuje u Australiju i zbog jačanja zajedništva naših iseljenika

Kolinda Grabar-Kitarović u Canberri će se susreti s generalnim guvernerom Australije, s predsjednikom australske Vlade, sa šefom oporbe, s predsjednicima Senata zastupničkog doma
03. kolovoza 2017. u 09:31 6 komentara 2531 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ana Bačić

Za desetak dana u Australiju odlazi predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Najavljeno je kako će posjetiti pet gradova u tri australske države. Uz državničke obveze planirani su i susreti s hrvatskom zajednicom. 

Kolinda Grabar-Kitarović Prikupljeno 140 tisuća dolara Hrvati u Kanadi pozorno slušali predsjednicu, a ona im poručila: Domovina nikad nije bila pregažena!

"Ovakav dolazak uvijek treba gledati u nekom širem kontekstu. Prije 22 godine imali smo državni posjet tadašnjeg predsjednika dr. Franje Tuđmana, a to je bilo u vremenu borbe za hrvatsku neovisnost. Danas, 22 godine poslije, dosta toga je napravljeno na području jačanja suradnje dviju zemalja, tako da posjet Kolinde Grabar-Kitarović treba gledati u jednom novom kontekstu", za SBS radio rekao je veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji Damir Kušen.

Prema njegovim riječima, odnosi Australije i Hrvatske trenutačno su na dobroj razini, uz veliki prostor za dodatnu suradnju.

"Hrvatskoj je taj posjet iznimno bitan jer je važno imati pouzdanog partnera u ovom dijelu svijetu. Australiji je s druge strane važno imati pouzdanog partnera u našem dijelu svijetu", naglasio je Kušen.

Kolinda Grabar-Kitarović u Canberri će se susreti s generalnim guvernerom Australije, s predsjednikom australske Vlade, sa šefom oporbe i s predsjednicima Senata zastupničkog doma.

"Ovaj posjet imat će snažnu gospodarsku dimenziju. Predsjednica će se sastati s direktorima vodećih australskih tvrtki. Bit će to dobra prilika da se predstave naši potencijali", istaknuo je Kušen i zaključio: "Cilj njezina dolaska je i jačanje zajedništva svih Hrvata u Australiji te još bolja povezanost domovinske i iseljene Hrvatske".

Kolinda Grabar-Kitarović Zajedništvo Salzburški Hrvati zamolili predsjednicu: Stvorite ozračje povoljno za povratnike Kolinda Grabar-Kitarović U kolovozu Predsjednica će posjetiti Hrvate u Sydneyu, Melbourneu i Geelongu Kolinda Grabar-Kitarović Norval Kanadski Hrvati pripremili predsjednici dalmatinski ručak, tortu i uštipke
 • fiberglas:

  Predsjednice, zašto u Hrvatskoj 2 milijuna ljudi živi s manje od 2000 kuna mjesečno? Hoćete li na to pitanje odgovoriti? Idete li u Australiju po odgovor? Ako ne, idete bezveze, samo uzaludno trošite novac nas poreznih obveznika. Kao onomad Milanče. Isti ste.

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  I'm a Barbie girl, in a Barbie world Life in plastic, it's fantastic You can brush my hair, undress me everywhere Imagination, life is your creation Come on Barbie, let's go party! I'm a Barbie girl, in a Barbie world ... prikaži još!ld Life in plastic, it's fantastic You can brush my hair, undress me everywhere Imagination, life is your creation I'm a blond bimbo girl, in a fantasy world Dress me up, make it tight, I'm your dolly You're my doll, rock'n'roll, feel the glamor in pink Kiss me here, touch me there, hanky panky You can touch you can play if you say "I'm always yours" I'm a Barbie girl, in a Barbie world Life in plastic, it's fantastic You can brush my hair, undress me everywhere Imagination, life…

 • Deleted user:

  Ona i Plenki najbolje se osjecaju kad isu u hrvatskoj, bas kao i mi