Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predsjednica će posjetiti Hrvate u Sydneyu, Melbourneu i Geelongu

Temelj sve bližih odnosa trajno predstavlja ugledna i iznimno dobro povezana hrvatska zajednica u Australiji
11. srpnja 2017. u 09:12 7 komentara 3674 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon susreta Kolinde Grabar-Kitarović s australskom ministricom vanjskih poslova Julie Bishop, s Pantovčaka navode kako će posjet hrvatske predsjednice Australiji u kolovozu ove godine pridonijeti izvrsnim bilateralnim odnosima dviju zemalja.

Kolinda Grabar-Kitarović Prikupljeno 140 tisuća dolara Hrvati u Kanadi pozorno slušali predsjednicu, a ona im poručila: Domovina nikad nije bila pregažena!

U priopćenju također stoji da "temelj sve bližih odnosa trajno predstavlja ugledna i iznimno dobro povezana hrvatska zajednica u Australiji".

Kako neslužbeno doznaje SBS.com.au, predsjednica će u Australiju stići u drugoj polovici kolovoza, a nakon obavljanja državničkih poslova u Canberri, posjetit će i hrvatsku zajednicu u Sydneyu, Melbourneu i Geelongu. 

Mladi su otišli Hrvati iz Australije preko Facebooka doznali da se prodaje njihov dom Darveniza Bros Excelsior Vineyard Priča tjedna Naš dopisnik na zapuštenom imanju: Je li ovdje živio Hrvat koji je dizajnirao australski grb? Vladimir Jakopanec Staze Pismo Hrvata iz Australije ganut će vas do suza
  • Mikula2:

    Ne devedesetih,već devedesete kada je nemoćna i goloruka Hrvatska napadnuta znamo već od koga,a obraćala se za pomoć,kome nego Hrvatima diljem svijeta,a oni su se pozivu,hvala Bogu ,spremno odazvali.Nemoj stavljati sve u isti koš,jer bilo je oportunista u dijaspori,u Hrvatskoj ... prikaži još! još i više,koji su nažalost prošli nekažnjeno.Mali je hrvatski čovjek, u Hrvatskoj i diljem svijeta,u odsudnom povijesnom trenutku pokazao iznimno visoku svijest i spremnost.

  • Vito:

    Ide tgražiti novce za regres uhljebima

  • Deleted user:

    o uspjesnosti posjeta..mozemo govoriti..tek.. posli ..ako se bar jedan hrvat vrati doma..na pasta fazol..prije ne..znaci..brojke ce biti pokazatelj..ocekujem..njih najmanje..100 tisuca.