Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Kako je povećan izvoz hrvatskih proizvoda u Australiju

Jedan od sudionika panela bit će David Jakić, predsjednik Australsko-hrvatske gospodarske komore koja obuhvaća četiri komore na tom području. Govorit će o načinu rada Komore kao i njihovu viđenju o tome kako unaprijediti veze i poslove s poduzetnicima iz Lijepe Naše
17. listopada 2018. u 12:17 0 komentara 270 prikaza
Foto: PR

Na Konferenciji Meeting G2.4. "Pogled u budućnost", usmjerenoj na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, bit će organizirana panel-rasprava "Potencijal hrvatskih komora i gospodarstvenika po svijetu – primjer Australije". 

Pogled u budućnosti Hrvatski džem među prvih deset u SAD-u

Australsko-hrvatska gospodarska komora jedna je od najaktivnijih komora hrvatske dijaspore u svijetu i posljednjih godina bilježi odlične rezultate, posebno vezano uz pomoć našim izvoznicima na tržištu Australije. Tako je 2016. zabilježen rast od gotovo 50 posto s 17,7 na 26,3 milijuna dolara, a već dvije godine izvoz je na razinama većima od 20 milijuna dolara s potencijalima za povećanje.

Jedan od sudionika panela bit će David Jakić, predsjednik Australsko-hrvatske gospodarske komore koja obuhvaća četiri komore na tom području. Govorit će o načinu rada Komore kao i njihovom viđenju kako unaprijediti veze i poslove s poduzetnicima
iz Lijepe Naše.

Meeting G2 Žele pokazati da Hrvatska ima 8 milijuna stanovnika

Tijekom panela bit će analizirani sektori koji imaju najveći potencijal za povezivanje, podijelit će se iskustva australskih poduzetnika koji rade u Hrvatskoj, predstavit će se aktivnosti Hrvatske gospodarske komore i Agencije za investicije i konkurentnost u povezivanju s našim poduzetnicima u Australiji, a razgovarat će se i o administrativnim barijerama i privlačenju ulaganja.

Na panelu će sudjelovati i predstavnici hrvatskih tvrtki, Katarina Line, Alpha komunikacije i Poliklinike Bagatin koji će iz prve ruke govoriti o svojim iskustvima i poslovanju s Australijom. Inače, najveći udio u hrvatskom izvozu u Australiju imaju začini, umaci, pripravci za umake kao i električni transformatori te statički pretvarači.

Na Konferenciji Meeting G2.4. koja se četvrti put održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, očekuje se oko 200 sudionika, od čega oko 80 uspješnih poslovnih ljudi hrvatskog porijekla iz brojnih zemalja diljem svijeta.

MEETING G2.2 'Hrvati zajedno u biznisu' Milas: Hrvatska mora biti luka ostanka, a ne odlaska

Tijekom događaja održat će se i pitch sesija na kojoj će se stranim ulagačima predstaviti hrvatski startupovi, a drugi dan na programu je čak sedam panela na kojima će sudjelovati gotovo 40 predstavnika uspješnih tvrtki i organizacija iz zemlje i inozemstva.

Primjerice, na panelu o hrvatskim delikatesama, predstavit će se hrvatski proizvođači koji bilježe velike uspjehe u inozemstvu, dok će se na panelu o netradicionalnim vidovima turizma predstaviti razni projekti koji mogu pridonijeti produženju sezone i obogaćivanju sadržaja. 

Na panelu "Ključ u ruke" usmjerenom ulagačima u Hrvatsku, prisutne će se upoznati s važnosti odabira jednog sistemskog integratora na projektu.

Hrvati Meeting G2 Povratnici žele bolju poslovnu Hrvatsku: Imamo veliki potencijal i bogate resurse

Meeting G2.4. održava od 12. do 14. studenoga 2018. u Zagrebu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.