Naslovnica Vijesti

Povratnici žele bolju poslovnu Hrvatsku: Imamo veliki potencijal i bogate resurse

Na prošlogodišnjem susretu okupili su 200 sudionika iz 18 zemalja svijeta
08. rujna 2016. u 10:54 3 komentara 1343 prikaza
Hrvati
Foto: Meeting G2
Pogledajte galeriju 1/2

U Kongresnom centru FORUM Zagreb od 10. do 12. listopada održat će se susret poslovnih ljudi iz Hrvatske i iseljeništva.

Vizija organizatora jest budućnost u kojoj će mogućnosti, prilike i snovi poslovanja s domovinom ili u njoj pokrenuti novo razdoblje hrvatskog gospodarskog razvoja, rasta i produktivnosti.

Idejni začetnici projekta su Māra i Josip Hrgetić, a uži tim još čine Aco Momčilović, Don Markušić, Antun Krešimir Buterin, Anamaria Kreković i Lidija Šimrak.

"Na projektu G2 rade Hrvati iz cijelog svijeta. Kad pogledamo našu nogometnu reprezentaciju vidimo da Hrvatska djeluje zajedno pa zašto onda to ne bismo postigli i u poslovnom svijetu? Povezivanjem možemo promovirati naše proizvode, uvoziti ih, ali i izvoziti. Želimo pomoći domovini koja ima veliki potencijal i bogate resurse", rekao je direktor projekta Josip Hrgetić.

Ovaj povratnik iz Venezuele istaknuo je kako u Hrvatskoj već postoje brojni uredi i državne institucije koji rade kvalitetan posao te da oni ne žele ulaziti u njihov prostor.

Peter Volich Povratnik iz Australije U Split se zaljubio na prvi pogled, sada već zna skuhati tingul od kokoši

Na prošlogodišnjem susretu okupili su 200 sudionika iz 18 zemalja svijeta.

"Sudionici su poželjeli više zanimljivih panel rasprava pa smo se sada usredotočili na teme kao što su inovacije, obrazovanje, brendiranje, izvoz, energetski sektor, uspješne privatizacije i opstanak u poslu. Naravno, naglasak je na brojnim primjerima dobre prakse", objasnila je direktorica programa Māra Vītols Hrgetić.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave na konferenciju Meeting G2.2: Hrvati zajedno u biznisu. 

Detaljnije informacije možete potražiti ovdje.

 • anlaser:

  I mi bi hrvatsku bolju za život a ne samo za političare ali ništa od toga. Ova zemlja je toliko korumpirana i ograničena lažnim gispodarstvenicima , nesposobnim političarima da se uopće ne nazire svjetlo.

 • Avatar 2222
  2222:

  Vec smo pokusali prije 10 godina i sta ostali smo bez podrske a localna uprava nas potjerala namecuci izmisljene poreze.Gospodo ne vidim promjena ni ovaj put.Boze daj da uspije ali vidjet cemo kako kad Beljak kaze da ne priznaje dijasporu ... prikaži još! i neda im u Hrvatsku da ulazu,zar je on hrvatska nada????

 • Avatar iracionalna.olovka
  iracionalna.olovka:

  U Hrvatskoj tave s teflonom ne funkcioniraju...