Za pomoć obitelji Kordić

Hrvatska zajednica u Torontu pokazala veliko srce

Privatni album
27.08.2018.
u 10:13

Brzina kojom su članovi hrvatske zajednice odgovorili na zadani cilj prikupljanja 150 tisuća dolara u GoFundMe kampanji svjedoči o dubokom suosjećanju za obiteljsku tragediju koja je odnijela jedan mladi život

Protekle nedjelje jedna iseljenička obitelj iznenada je zavijena u crno. Nitko se nije nadao da će ljetni praznici za Emmu i Deana Kordića iz Toronta završiti tragično, dok su okruženi rođacima i prijateljima boravili u malom selu Trebižatu pokraj Čapljine, u Hercegovini. 

Nakon što su slučajno došli u kontakt s visokim naponom na pruzi u mjestu Stijene, 14-godišnji Dean proglašen je mrtvim. Njegova dvije godine mlađa sestra Emma preživjela je, ali s visokim stupnjem opeklina te je prebačena u bolnicu Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Tužna vijest odjeknula je u okolici Toronta gdje živi rodbina obitelji, Žiži Kordić rođ. Ivanković te supruga Željka Kordića. 

I dok se šira zajednica ujedinila u molitvi, uprava Kanadsko-hrvatske gospodarske komore iz Toronta putem GoFundMe internetske stranice pokrenula je kampanju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć obiteljima.

U razgovoru s Ivanom Grbešićem, članom uprave Komore i predsjednikom Savjeta Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske, doznajemo detalje ove kampanje...

"Uz koordiniranu akciju Hrvatsko-kanadske gospodarske komore u manje od 24 sata putem širenja na društvenim medijima, a kroz priloge 1111 osoba, uspjeli smo prikupiti 192,065 kanadskih dolara. Kampanja je zasad zatvorena za daljnje priloge, dok podrška obiteljima stradale djece stiže u obliku koordiniranih akcija spašavanja Emmina života. Čeka se da se njezino stanje stabilizira kako bi bila prebačena u bolnicu u Torontu 'Sick Kids Hospital' koja ima najstručniji tim pedijatara u Ontariju", rekao nam je Grbešić.

U međuvremenu, u akciju su se uključili djelatnici kanadskog veleposlanstva u Zagrebu, a značajan prilog u spašavanju Emmina života dale su institucije i medicinsko osoblje u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.  

Maria Ivanković, liječnica iz kanadskog St. Joseph Health Centra i rođakinja majke stradale djece Žiži Kordić, trenutačno se nalazi u Hrvatskoj, gdje pomaže u medicinskim konzultacijama. 

Brzina kojom su članovi hrvatske zajednice odgovorili na zadani cilj prikupljanja 150 tisuća dolara u GoFundMe kampanji svjedoči o dubokom suosjećanju za obiteljsku tragediju koja je odnijela jedan mladi život. Prikupljeni novac nikako ga ne može nadomjestiti, ali svi donatori nastojali su pomoći obitelji u ovim preteškim trenucima dok se liječnici bore za Emmin život.

Članovi obitelji također su zahvalni svima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, posebno liječnicima i bolničkom osoblju. Naišli su na razumijevanje i brigu te vrlo human pristup u tretmanu pacijenata. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije