Tomislavgrad

Hrvatica iz Rumunjske najljepša! Prva pratilja iz Mađarske, druga iz Perua...

Foto: Željka Mihaljević
1/6
01.07.2019.
u 10:16

Prije manifestacije održan je mimohod i smotre počasnih povijesnih postrojbi hrvatske vojske te je svečano otvoren Trg gange i hajdučke družine u ovoj poviješću bogatoj općini

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske postali su hrvatski i bosanskohercegovački brend, a uspjeh projekta u petak je potvrđen u Tomislavgradu. 

Prije manifestacije održan je mimohod i smotre počasnih povijesnih postrojbi hrvatske vojske te je svečano otvoren Trg gange i hajdučke družine u ovoj poviješću bogatoj općini. Nakon toga uslijedio je spektakl i izbor najljepše te revija tradicijske odjeće, a najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Lijepe Naše proglašena je Ivana Ana Vlasici iz Rumunjske.

Foto: Željka Mihaljević

Prva je pratilja iz Mađarske, imenom Kinga Deniza Dancze, a druga pratilja Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua.

Kao i dosadašnjih godina, pokrovitelji ove manifestacije koja okuplja djevojke hrvatskog podrijetla iz različitih dijelova svijeta bili su: dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad. Upravo je predsjednik HNS-a Čović uručio glavnu nagradu pobjednici. Ove godine su sudjelovale 22 natjecateljice iz Norveške, Austrije, Bugarske, Perua, Paragvaja, Urugvaja, Njemačke, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Crne Gore, Kosova i, naravno, predstavnice zemlje domaćina Bosne i Hercegovine. Gošća večeri bila je Žanamari Peršić.

Duvanjka Eva Tadić s austrijskom adresom izabrana je za miss fotogeničnosti i to odlukom glasača na društvenim mrežama. 

Foto: Željka Mihaljević

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske bio je povjeren prosudbenom povjerenstvu koje su činili: Mate Bulić, pjevač, ujedno i predsjednik povjerenstva, a članovi povjerenstva bili su Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Marija Perić, poduzetnica iz Tomislavgrada, Jozo Pavković, glavni urednik i direktor Večernjeg lista za BiH i Petar Galić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije. 

Komentara 1

JO
Jolde
15:52 01.07.2019.

U naslovu pise Hrvatica a ono cura iz BiH. Ona bi onda trebala biti Bosanka ili Hercegovka... Malo zavodite ovakvim naslovima. Ja mislio neka nasa iz Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije