Naslovnica Vijesti

Hrvatica iz Rumunjske najljepša! Prva pratilja iz Mađarske, druga iz Perua...

Prije manifestacije održan je mimohod i smotre počasnih povijesnih postrojbi hrvatske vojske te je svečano otvoren Trg gange i hajdučke družine u ovoj poviješću bogatoj općini
01. srpnja 2019. u 10:16 1 komentara 1576 prikaza
Foto: Željka Mihaljević
Pogledajte galeriju 1/6

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske postali su hrvatski i bosanskohercegovački brend, a uspjeh projekta u petak je potvrđen u Tomislavgradu. 

Miss Supranational hrvatskog iseljeništva Amalija Zagorčak najljepša je Hrvatica izvan domovine

Prije manifestacije održan je mimohod i smotre počasnih povijesnih postrojbi hrvatske vojske te je svečano otvoren Trg gange i hajdučke družine u ovoj poviješću bogatoj općini. Nakon toga uslijedio je spektakl i izbor najljepše te revija tradicijske odjeće, a najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Lijepe Naše proglašena je Ivana Ana Vlasici iz Rumunjske.

 | Autor : Željka Mihaljević Foto: Željka Mihaljević

Prva je pratilja iz Mađarske, imenom Kinga Deniza Dancze, a druga pratilja Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua.

Andrea Radman Tomislavgrad Pogledajte kako izgleda najljepša hrvatska iseljenica

Kao i dosadašnjih godina, pokrovitelji ove manifestacije koja okuplja djevojke hrvatskog podrijetla iz različitih dijelova svijeta bili su: dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad. Upravo je predsjednik HNS-a Čović uručio glavnu nagradu pobjednici. Ove godine su sudjelovale 22 natjecateljice iz Norveške, Austrije, Bugarske, Perua, Paragvaja, Urugvaja, Njemačke, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Crne Gore, Kosova i, naravno, predstavnice zemlje domaćina Bosne i Hercegovine. Gošća večeri bila je Žanamari Peršić.

Martina Romić iz Vojvodine Ovako izgleda najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH

Duvanjka Eva Tadić s austrijskom adresom izabrana je za miss fotogeničnosti i to odlukom glasača na društvenim mrežama. 

 | Autor : Željka Mihaljević Foto: Željka Mihaljević

Titanic Mara Osman Najljepša žena na Titanicu bila je – Hrvatica

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske bio je povjeren prosudbenom povjerenstvu koje su činili: Mate Bulić, pjevač, ujedno i predsjednik povjerenstva, a članovi povjerenstva bili su Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Marija Perić, poduzetnica iz Tomislavgrada, Jozo Pavković, glavni urednik i direktor Večernjeg lista za BiH i Petar Galić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije. 

  • Jolde:

    U naslovu pise Hrvatica a ono cura iz BiH. Ona bi onda trebala biti Bosanka ili Hercegovka... Malo zavodite ovakvim naslovima. Ja mislio neka nasa iz Hrvatske.