Martina Romić iz Vojvodine

Ovako izgleda najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH

Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/3
07.07.2018.
u 12:36

U izboru je sudjelovalo 19 djevojaka iz Kanade, Sjedinjenih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Crne Gore, Srbije, Čilea, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, ali i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2018. godinu je Martina Romić iz Vojvodine. Tako je odlučeno u petak navečer na 5. reviji tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u Tomislavgradu.

Stručni žiri izabrao je Martinu za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji – druga pratilja je Noemi Molnar iz Mađarske, a lentu prve pratilje ponijela je Klara Jamić iz Njemačke. Najfotogeničnija Hrvatica u narodnoj nošnji je Danica Vinčec iz Kanade.

U izboru je sudjelovalo 19 djevojaka iz Kanade, Sjedinjenih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Crne Gore, Srbije, Čilea, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, ali i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.
Na 5. reviji tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice prisustvovao je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić.

Organizator ove svečanosti, kojoj je cilj očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini je Udruga "Stećak" iz Tomislavgrada u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika te pod pokroviteljstvom hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

Kako su objasnili organizatori, njihov tradicionalni izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske motiviran je okupljanjem i povezivanjem Hrvata iz cijeloga svijeta zbog promicanja zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore našim ljudima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnoga identiteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije