Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ovako izgleda najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH

U izboru je sudjelovalo 19 djevojaka iz Kanade, Sjedinjenih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Crne Gore, Srbije, Čilea, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, ali i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine
07. srpnja 2018. u 12:36 0 komentara 1402 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/3

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2018. godinu je Martina Romić iz Vojvodine. Tako je odlučeno u petak navečer na 5. reviji tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u Tomislavgradu.

Ljepotice Najljepše Hrvatice izvan domovine ovih dana su u Tomislavgradu

Stručni žiri izabrao je Martinu za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji – druga pratilja je Noemi Molnar iz Mađarske, a lentu prve pratilje ponijela je Klara Jamić iz Njemačke. Najfotogeničnija Hrvatica u narodnoj nošnji je Danica Vinčec iz Kanade.

Zagreb Ove dame ponosno nose hrvatsku nošnju Andrea Radman Tomislavgrad Pogledajte kako izgleda najljepša hrvatska iseljenica

U izboru je sudjelovalo 19 djevojaka iz Kanade, Sjedinjenih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Crne Gore, Srbije, Čilea, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, ali i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.
Na 5. reviji tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice prisustvovao je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić.

Organizator ove svečanosti, kojoj je cilj očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini je Udruga "Stećak" iz Tomislavgrada u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika te pod pokroviteljstvom hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

Antonella Rašić Antonella Rašić Upoznajte najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji iz Austrije

Kako su objasnili organizatori, njihov tradicionalni izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske motiviran je okupljanjem i povezivanjem Hrvata iz cijeloga svijeta zbog promicanja zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore našim ljudima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnoga identiteta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.