Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Kamp mladih prevoditelja srednjoeuropskih književnosti

Hrvatsku radionicu, na kojoj je sudjelovalo petero polaznika, vodila je suradnica Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj Lila Trubić
30. kolovoza 2017. u 09:43 0 komentara 244 prikaza
Kamp
Foto: Branka Pavić Blažetin

Kamp mladih prevoditelja srednjoeuropskih književnosti László Németh drugu godinu zaredom okupio je pedeset sudionika i isto toliko predavača. Održan je od 21. do 27. kolovoza 2017. u Lakiteleku u češkoj, hrvatskoj, poljskoj, rumunjskoj, srbijanskoj, slovačkoj i ukrajinskoj radionici.

Pečuh Pečuh Velikih 320 godina zavjeta

Sudionici kampa radili su u zasebnim radionicama, slušali predavanja o srednjoeuropskoj književnosti i kulturi, upoznavali teoriju i praksu prevođenja te prevodili književne tekstove na mađarski jezik.

Pokrovitelj projekta bio je potpredsjednik mađarskog Parlamenta Sándor Lezsák, a voditelj kampa povjesničar umjetnosti Csaba Gy. Kiss. Događaju je prisustvovao i Gordan Grlić Radman, veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj.

Hrvatsku radionicu, na kojoj je sudjelovalo petero polaznika, vodila je suradnica Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj Lila Trubić. S njima su radili i dr. sc. Ana Lehocki-Samardžić s Katedre za hungarologiju osječkog sveučilišta i dr. sc. Stjepan Blažetin, ravnatelj Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj.

Kamp je održan u organizaciji Narodne škole Lakiteleki i Zaklade Kekk.

Četiri kampa Na otoku Pagu uči se hrvatski jezik Uloženo 650 milijuna forinti Najavljen završetak gradnje Hrvatskog kazališta u Pečuhu Gordan Grlić Radman Zsolt Semjén Zamjenik premijera Mađarske održao govor na hrvatskom jeziku
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.