Do 17. svibnja 2019.

Evo tko se i kako može prijaviti za usavršavanje na sveučilištima u SAD-u

Pixabay
09.05.2019.
u 08:51

Stipendije se dodjeljuju hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom (najmanje četverogodišnji studij), iskustvom u rukovođenju i pet godina radnog iskustva u jednom od navedenih područja te izvrsnim znanjem engleskog jezika

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe Europske unije objavilo je natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2020./2021.

Znanstveno-stručno usavršavanje u trajanju od deset mjeseci na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je zainteresiranim kandidatima iz javnog i privatnog sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja.

Stipendije se dodjeljuju hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom (najmanje četverogodišnji studij), iskustvom u rukovođenju i pet godina radnog iskustva u jednom od navedenih područja te izvrsnim znanjem engleskog jezika. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u. Kandidati trebaju podnijeti dokaz o zaposlenju u Republici Hrvatskoj.

Područja:

Održivi razvoj

– poljoprivredni i ruralni razvoj
– gospodarski razvoj/financije i bankarstvo
– politika upravljanja prirodnim resursima, zaštita okoliša i klimatske promjene
– urbanizam i regionalno planiranje

Izgradnja demokratskih institucija

– komunikacije/novinarstvo
– pravo/ljudska prava
– analiza javne politike i javna uprava
– politika sprečavanja trgovine ljudima
– tehnologijska politika i upravljanje
– upravljanje ljudskim resursima

Obrazovanje

– obrazovno upravljanje, planiranje i politika
– upravljanje u visokom obrazovanju
– podučavanje engleskoga kao stranoga jezika (TOEFL)

Javno zdravstvo

– javno-zdravstvena politika i upravljanje
– HIV/AIDS – politika i prevencija
– zlouporaba droga – edukacija, prevencija i liječenje.

Više informacija o ovome programu, detaljne upute i poveznica za online prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a. Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom. Osim online prijave, potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju.

Dodatna dokumentacija šalje se elektroničkom poštom do 17. svibnja 2019. godine na sljedeću adresu: FulbrightCroatia@state.gov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije