Do 20. travnja 2019.

Dostupne su stipendije za ljetne seminare bugarskog jezika, književnosti i kulture

Foto: Filip Brala/Pixsell
07.04.2019.
u 09:59

Tijekom odobravanja predloženih kandidata prednost će se dati kandidatima koji studiraju bugarski jezik i književnost, odnosno neki drugi slavenski jezik

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Bugarske u Zagrebu, pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu četiriju stipendija Republike Bugarske za ljetne seminare bugarskog jezika, književnosti i kulture u organizacijii Sveučilišta Sveti Kliment Ohridski u Sofiji, od 14. srpnja do 3. kolovoza 2019. godine u mjestu Lozenu – dva (2) mjesta; Sveučilišta Sv. Ćiril i Metod u Velikom Tarnovu, od 15. srpnja do 4. kolovoza 2019. godine - dva (2) mjesta.

Stipendija obuhvaća:

– troškove školarine,
– troškove smještaja i prehrane,
– obrazovni i kulturni program.

Tijekom odobravanja predloženih kandidata prednost će se dati kandidatima koji studiraju bugarski jezik i književnost, odnosno neki drugi slavenski jezik.

Prijava za stipendiju treba sadržavati sljedeće dokumente, dostavljene u jednom primjerku:

– otisnut, ispunjen te potpisan bugarski prijavni obrazac dostupan u prilogu;
– otisnut, ispunjen te potpisan on-line obrazac na hrvatskome jeziku dostupan ovdje;
– životopis u Europass formatu;
– motivacijsko pismo;
– pismo preporuke profesora s matičnoga visokog učilišta;
– prijepis ocjena trenutne razine studija;
– preslika domovnice (neovjerena).

NAPOMENA:

Bugarski prijavni obrazac potrebno je dostaviti na engleskome ili bugarskome jeziku, a svi ostali dokumenti trebaju biti na hrvatskome jeziku.

Svi zainteresirani kandidati trebaju cjelokupnu prijavnu dokumentaciju dostaviti do 20. travnja 2019. Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Upiti se šalju na e-mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije