Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Evo kako možete do stipendije za istraživanje na Sveučilištu Alberta

Očekuje se spremnost na suradnju s lokalnom hrvatskom zajednicom te uspostavljanje veze između hrvatske zajednice i fakulteta
04. travnja 2019. u 10:02 0 komentara 44 prikaza
Foto: Pixabay

Dostupne su stipendije za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u kanadskom Edmontonu, objavilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Do 25. ožujka 2019. Vlada Narodne Republike Kine dodjeljuje devet stipendija

Stipendija je namijenjena istraživanju u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2019./2020., odnosno od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2020. godine, na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta.

Stipendija u iznosu od 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od rujna 2019. godine.

Od odabranoga kandidata očekuje se aktivno uključenje u istraživanje vezano uz izradu doktorskoga rada, kao i sudjelovanje u kulturološkim, znanstvenim i akademskim djelatnostima Instituta, posebice u razvijanju veza s akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj. Također se očekuje spremnost na suradnju s lokalnom hrvatskom zajednicom te uspostavljanje veze između hrvatske zajednice i fakulteta.

Dva roka Poziv za podnošenje molbi za stipendije vlade Slovačke Republike

Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.

Sveučilište Alberta pozdravlja raznolikost i potiče na prijavu znanstvenike obaju spolova, uključujući i osobe s invaliditetom.

Do 10. svibnja 2019. Nove stipendije za istraživanje i usavršavanje u Americi

Kandidati trebaju dostaviti kratak opis svojih istraživačkih projekata na engleskome jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te imena autora dviju preporuka, i to kao jedan dokument s imenom, prezimenom i zemljom uključenom u ime dokumenta (npr. Ana_Horvat_Croatia.PDF).

Prijavu treba dostaviti do 24. travnja 2019. godine e-poštom na sljedeće adrese: Institut Wirth: Piet Defraeye (rawright@ualberta.ca) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH: Marija Crnić (marija.crnic@mzo.hr)

Vršitelj dužnosti direktora Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu obavit će razgovor s kandidatima koji uđu u uži izbor u Zagrebu početkom lipnja 2019.

Do 18. ožujka 2019. Evo kako možete do stipendije za ljetni tečaj poljskog jezika i kulture

Kandidati koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni e-poštom o datumu, vremenu i mjestu razgovora. Obavijest o rezultatu natječaja kandidati će primiti do srpnja 2019. godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.