Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Vlada Narodne Republike Kine dodjeljuje devet stipendija

Budući da se većina studijskih programa provodi na kineskome jeziku, stipendistima koji ne vladaju tim jezikom osigurava se učenje kineskoga jezika
07. ožujka 2019. u 09:58 0 komentara 50 prikaza
Foto: Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i veleposlanstvo Narodne Republike Kine objavljuju Natječaj za dodjelu devet stipendija Vlade Narodne Republike Kine za preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij te za stručno usavršavanje u akademskoj godini 2019./2020., za državljane Republike Hrvatske, od kojih su tri namijenjene za studij medicine.

Prijava do 25. ožujka 2019. Slobodna Država Bavarska daje stipendije za ljetne tečajeve njemačkog jezika

Budući da se većina studijskih programa provodi na kineskome jeziku, stipendistima koji ne vladaju kineskim jezikom osigurava se učenje kineskoga jezika u NR Kini u trajanju od jedne akademske godine prije početka provedbe studijskoga programa.

Svi kandidati moraju se prijaviti on-line putem mrežne stranice Kineskog vijeća za dodjelu stipendija. Svi dokumenti koji nisu u izvorniku na engleskome ili kineskome jeziku trebaju biti dostavljeni u obliku ovjerenoga prijevoda na engleski ili kineski jezik, osim domovnice koja može biti na hrvatskome jeziku.

Prednost će se dati kandidatima koji nisu već bili dobitnici stipendija Vlade Narodne Republike Kine. Detaljne informacije o stipendijama NR Kine nalaze se na internetskoj stranici Kineskog vijeća za dodjelu stipendija. Korisne informacije te odgovore na često postavljena pitanja možete pronaći na ovom linku...

Pariz Do 5. travnja 2019. Evo kako možete do stipendije vlade Francuske Republike

Rok za podnošenje prijava za stipendije je 25. ožujka 2019. godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.