Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Evo kako možete do stipendija Vlade Mađarske

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku)
10. ožujka 2019. u 19:35 0 komentara 77 prikaza
Foto: Ivan Ril

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i mađarska zaklada Tempus Public Foundation pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske za akademsku godinu 2019./2020. 

Do 25. ožujka 2019. Vlada Narodne Republike Kine dodjeljuje devet stipendija

1. stipendije za semestralni/djelomičan studij
trajanje stipendije: od tri do deset mjeseci

Za studente preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, upisane na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj. Prioritet imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti, kao i studenti integriranog sveučilišnog studija (medicina, stomatologija, farmacija, veterinarska medicina, arhitektura i pravo). Studenti moraju imati završen minimalno jedan semestar na svome matičnome visokom učilištu.

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskom jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku).

2. stipendije za kratki i dugi istraživački boravak
trajanje stipendije: od tri dana do deset mjeseci

Istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana

Prijava do 25. ožujka 2019. Slobodna Država Bavarska daje stipendije za ljetne tečajeve njemačkog jezika

A) poslijediplomski studij i istraživanje: za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj;
B) postdoktorski studij i istraživanje: za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

Istraživački boravak u trajanju od jednog do deset mjeseci

A) za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij;
B) za postdoktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

Doktorandi se ne mogu prijaviti za dugi istraživački boravak. Za duže boravke prijave se podnose za stipendije za semestralan/djelomičan studij.

Pariz Do 5. travnja 2019. Evo kako možete do stipendije vlade Francuske Republike

3. stipendije za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij

trajanje stipendije: 36/24/36 mjeseci

Za kandidate koji su završili srednjoškolsko obrazovanje te studente koji su završili sveučilišni preddiplomski studij te sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku).

4. stipendije za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture
trajanje stipendije: dva ili četiri tjedna (ovisno o odabranome tečaju)

Stipendije za ljetne tečajeve pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane. Detaljne informacije o stipendijama i o postupku prijave dostupne su na internetskim stranicama mađarske zaklade Tempus.

Do 15. veljače 2019. Dostupne su stipendije za studij na Harvardu

Svi zainteresirani kandidati moraju izvršiti online prijavu na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus do 26. ožujka 2019. do 23 sata za semestralni/djelomičan studij, cjelokupan studij i istraživački boravak te do 28. ožujka 2019. do 23 sata za ljetne tečajeve...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.