Rok: 26./28. ožujka 2019.

Evo kako možete do stipendija Vlade Mađarske

Ivan Ril
10.03.2019.
u 19:35

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku)

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i mađarska zaklada Tempus Public Foundation pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske za akademsku godinu 2019./2020. 

1. stipendije za semestralni/djelomičan studij
trajanje stipendije: od tri do deset mjeseci

Za studente preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, upisane na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj. Prioritet imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti, kao i studenti integriranog sveučilišnog studija (medicina, stomatologija, farmacija, veterinarska medicina, arhitektura i pravo). Studenti moraju imati završen minimalno jedan semestar na svome matičnome visokom učilištu.

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskom jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku).

2. stipendije za kratki i dugi istraživački boravak
trajanje stipendije: od tri dana do deset mjeseci

Istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana

A) poslijediplomski studij i istraživanje: za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj;
B) postdoktorski studij i istraživanje: za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

Istraživački boravak u trajanju od jednog do deset mjeseci

A) za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij;
B) za postdoktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

Doktorandi se ne mogu prijaviti za dugi istraživački boravak. Za duže boravke prijave se podnose za stipendije za semestralan/djelomičan studij.

3. stipendije za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij

trajanje stipendije: 36/24/36 mjeseci

Za kandidate koji su završili srednjoškolsko obrazovanje te studente koji su završili sveučilišni preddiplomski studij te sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku).

4. stipendije za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture
trajanje stipendije: dva ili četiri tjedna (ovisno o odabranome tečaju)

Stipendije za ljetne tečajeve pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane. Detaljne informacije o stipendijama i o postupku prijave dostupne su na internetskim stranicama mađarske zaklade Tempus.

Svi zainteresirani kandidati moraju izvršiti online prijavu na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus do 26. ožujka 2019. do 23 sata za semestralni/djelomičan studij, cjelokupan studij i istraživački boravak te do 28. ožujka 2019. do 23 sata za ljetne tečajeve...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije