Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Dostupne su stipendije za studij na Harvardu

Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Harvardsko sveučilište, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana
05. veljače 2019. u 11:03 0 komentara 140 prikaza
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjelu stipendije iz fonda "Zlatko i Joyce Baloković" objavljuje mogućnost prijavljivanja za stipendiju studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2019./2020. u bilo kojoj školi ili odjelu Harvardskog sveučilišta. 

Do 31. srpnja 2019. Želite li živjeti u Japanu? Dostupno je dvadesetak stipendija

Nakon prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležno tijelo Harvardskog sveučilišta potvrđuje kandidate, dopušta upis i određuje visinu stipendije. Postupak upisa na Harvardsko sveučilište obavlja kandidat.

Pozivaju se zainteresirani kandidati da podnesu molbu Upravi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Molba mora sadržavati sljedeće dokumente:

– potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Harvardsko sveučilište u akademskoj godini 2019./2020. (ime škole i programa na koji se kandidat/kandidatkinja prijavio/prijavila)

– životopis

– diplomu o završenome visokoškolskom studiju. Iznimno će se uzimati u obzir kandidati koji mogu dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2019. godine

– opis dosadašnjeg rada

– preporuke dvoje sveučilišnih profesora ili drugih znanstvenih radnika

– obrazloženje potrebe poslijediplomskoga studija ili motivacijsko pismo

– potvrdu o znanju engleskoga jezika (TOEFL, IELTS ili dr.).

Ako je kandidat već upisan na Harvardsko sveučilište (traži stipendiju za drugu godinu školovanja), molimo da priloži dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Harvardsko sveučilište, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana.

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskome jeziku, dostavljaju se na hrvatskome jeziku na adresu: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, u papirnatome obliku i u elektroničkome obliku na adresu: jdukic@hazu.hr. Jedino se preporuke mogu dostaviti na engleskome ili hrvatskome jeziku.

Do 20. veljače 2019. Otvoren natječaj za dodjelu stipendija Republike Turske

Natječaj je otvoren do 15. veljače 2019. godine, a dodatne informacije mogu se dobiti e-mailom: jdukic@hazu.hr ili na tel: 01/4895 142.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.