Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Dvije časne sestre iz domovine odlaze na Solomonske otoke

Hrvatskih misionarki i misionara trenutačno u svijetu ima 79. Djeluju u 27 zemalja svijeta: u Africi 35, u Americi 27, u Oceaniji 4 i u Europi 13.
24. kolovoza 2018. u 08:48 0 komentara 128 prikaza
More
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, vlč. Antun Štefan predat će u nedjelju 26. kolovoza u crkvi sv. Vinka u Zagrebu tijekom mise u 10.30 sati misijski križ novim misionarkama s. Magdaleni Marić i s. M. Veroniki Ćibarić, kao znak misijskog poslanja i djelovanja koje će uskoro započeti na Salomonskim otocima.

don Velimir Tomić Hrvatski misionar u Tanzaniji: Afrički čovjek neupitno je odan Bogu

S. Magdalena Marić članica je Družbe sestara milosrdnica, provincije Majke Divne – Sarajevo. Rođena je 6. listopada 1965. u mjestu Polog u općini Mostar (BIH). Prve zavjete položila je 15. kolovoza 1994., a doživotne 15. kolovoza 1999. godine. U misije odlazi iz zajednice u Livnu, gdje je djelovala u vrtiću.

S. M. Veronika Ćibarić članica je Družbe sestara milosrdnica, provincije Navještenja Gospodinova – Split. Rođena je 20. siječnja 1990. u Prištini (Kosovo). Prve zavjete položila je 14. kolovoza 2011. a doživotne 14. kolovoza 2016. u Splitu. U misije odlazi iz zajednice u Sinju, gdje je djelovala u vrtiću.

Marko Jukić Lima Upoznajte najmlađeg hrvatskog misionara Dan za pamćenje Vatrene su dočekale i časne sestre iz Ugande

Redovnice odlaze u misije na Solomonske otoke krajem kolovoza. Djelovat će u biskupiji Auki u malenom udaljenom mjestu Buma na otoku Malaita. Tamo će se pridružiti sestrama koje već djeluju u toj misiji od 2011. godine.

Iz ureda Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj upućen je poziv vjernicima da sudjeluju u misnom slavlju i tako podrže nove hrvatske misionarke. Papinska misijska djela ustanova je Katoličke Crkve koja pomaže braći i sestrama u misijskim krajevima – molitveno i materijalno. 

Magdalena Peranović Magdalena Peranović Prvi put dužnost vrhovne poglavarice preuzela časna sestra iz Hrvatske

Hrvatskih misionarki i misionara trenutačno u svijetu ima 79. Djeluju u 27 zemalja svijeta: u Africi 35, u Americi 27, u Oceaniji 4 i u Europi 13.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.