Zaprimljeno 2377 prijava

Donosimo prijedlog rang-liste 500 studentskih stipendija

Jarun
Marko Prpić/Pixsell
20.04.2018.
u 09:42

Visina stipendije u iznosu od 700 kn mjesečno dodjeljuje se dobitnicima stipendije za razdoblje od deset mjeseci u akademskoj godini 2017./2018. u ukupnom iznosu od sedam tisuća kuna

Na osnovi provedenog javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2017./2018., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija za akademsku godinu 2017./2018., od kojih sto stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Na javni natječaj, koji je bio raspisan od 29. prosinca 2017. do 29. siječnja 2018., u propisanom roku zaprimljeno je 2377 prijava. Od ukupno 1928 prijava koje su zadovoljile formalne uvjete, povjerenstvo za provedbu javnog natječaja bodovalo je sve pristigle prijave i utvrdilo prijedlog rang-liste 500 studenata dobitnika stipendije za akademsku godinu 2017./2018. za svaku od kategorija studenata.

Visina stipendije u iznosu od 700 kn mjesečno dodjeljuje se dobitnicima stipendije za razdoblje od deset mjeseci u akademskoj godini 2017./2018. u ukupnom iznosu od sedam tisuća kuna.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor u roku od osam dana od dana objavljivanja prijedloga rang-liste na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, zaključno s 27. travnja 2018. Svaki student ima pravo uvida u vlastitu prijavu i dokumentaciju.

Dobitnici stipendije iz prijedloga rang-liste, kao i drugi kandidati, dužni su pratiti mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da uvažavanje prigovora, odustajanje pojedinih dobitnika stipendije u korist druge stipendije i sl. može dovesti do pomicanja rang-mjesta studenata na konačnoj rang-listi, slijedom čega se pojedini dobitnici stipendije mogu naknadno naći ispod crte dobitnika stipendije na konačnoj rang-listi.

Konačna-rang lista i konačna Odluka o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a studenti koji ostvaruju pravo na stipendiju, bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Isto tako, mole se studenti koji su u međuvremenu ostvarili pravo na neku drugu stipendiju iz državnog proračuna Republike Hrvatske ili se odriču od prava na stipendiju u korist druge stipendije da o tome odmah obavijeste Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije