Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Objavljen Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2016./2017.

Naknade se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna, a pravo sudjelovanja imaju svi redovni studenti na javnim visokim učilištima
29. prosinca 2016. u 10:29 0 komentara 664 prikaza
Jarun
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelit će studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan domovine – 500 stipendija za akademsku godinu 2016./2017., od čega 100 stipendija za studij u Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Naknade se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna, a pravo sudjelovanja imaju svi redovni studenti na javnim visokim učilištima:

u Republici Hrvatskoj:

pripadnici hrvatskog iseljeništva s prebivalištem u inozemstvu, pripadnici hrvatske manjine s prebivalištem u 12 država u kojima žive pripadnici hrvatske manjine i pripadnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji u Republici Hrvatskoj upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

u Bosni i Hercegovini:

pripadnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji u Bosni i Hercegovini upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

Croatian Scholarship Fund Croatian Scholarship Fund Ovo su stipendisti najveće hrvatske iseljeničke zaklade Budimpešta Rok istječe 10. studenog 2016. Školuješ se u Mađarskoj? Evo kako možeš do stipendije

Rok za podnošenje prijava traje zaključno do 23. siječnja 2017. godine.

Prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana br. 6, 10000 Zagreb. 

Na omotnici je potrebno naznačiti: "Natječaj za stipendiju za studij u Republici Hrvatskoj" ili  "Natječaj za stipendiju za studij u Bosni i Hercegovini". 

Za dodatne informacije možete poslati upit na adresu e-pošte: stipendije@hrvatiizvanrh.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.