Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Za studente Hrvate izvan Hrvatske 500 stipendija za akademsku 2017./18.

Rok za prijave je mjesec dana, precizno do 29. siječnja 2018. godine.
01. siječnja 2018. u 12:42 0 komentara 1851 prikaza
Menza
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske dodijelit će studentima-pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske 500 stipendija za akademsku 2017./2018. godinu, od čega 100 za studij u Hrvatskoj i 400 za studij u Bosni i Hercegovini, stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci, a mjesečno iznose 700 kuna, natječaj za stipendije objavljen je na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda.

Beč Lakše do posla Hrvatski studenti u Beču: Evo koliko im je novca potrebno za život

Rok za prijave je mjesec dana, precizno do 29. siječnja 2018. godine.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti-pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj i BiH, konkretno Hrvati u BiH s prebivalištem u toj državi, pripadnici hrvatske manjine u Austriji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, te pripadnici hrvatskog iseljeništva, rođeni i s prebivalištem u inozemstvu.

Stipendije se dodjeljuju temeljem bodovanja općeg uspjeha studenta za školovanja, odnosno studiranja te njegovog socijalno-materijalnog statusa.

U odnosu na prošle Natječaje, ove je godine prvi put uvedena i prijava elektroničkim putem. Prijava za stipendiju obavezno se podnosi u elektroničkom i papirnatom obliku. Nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava, dostupnog putem poveznice: https://stipendijehrvatiizvanrh.in2.hr potrebno ga je ispisati i vlastoručno potpisati te zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku, dostaviti preporučeno poštom na adresu:
Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana 6, 10000 Zagreb., napominje Ured.

Harvard Društvo Južnih Slavena Na Harvardu nema podjela: Studenti iz Hrvatske, BiH, Makedonije i Srbije - zajedno! Skype Javni poziv Naučite hrvatski jezik putem interneta

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.