Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Dodijeljeno 215 stipendija za učenje hrvatskog jezika

Nastava se održava na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Croaticum), Filozofskom fakultetu u Splitu (Centar za hrvatske studije u svijetu) i Filozofskom fakultetu u Rijeci (Riječka kroatistička škola)
24. srpnja 2017. u 09:18 0 komentara 806 prikaza
Zagreb
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture te suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je 215 stipendija za učenje hrvatskog jezika u domovini – 93 više u odnosu na prošlu godinu. 

Kalifornija Zaklada Ne govore hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih predaka

Nastava se održava na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Croaticum), Filozofskom fakultetu u Splitu (Centar za hrvatske studije u svijetu) i Filozofskom fakultetu u Rijeci (Riječka kroatistička škola).

Dodijeljeno je i deset stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika (Hrvatski internetski tečaj HiT-1).

Kako tvrde u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ovim programom potiče se povratak hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka u Lijepu Našu.

S tim ciljem od prošle akademske godine omogućeno je dobivanje stipendija i za treći i/ili četvrti semestar, a svi oblici nastave na tečaju "Croaticum" obuhvaćaju izvannastavne aktivnosti.

Odluka o dodjeli naknada/stipendija za učenje hrvatskog jezika za akademsku godinu 2017./18. s imenima odabranih kandidata nalazi se u nastavku...

Skype Javni poziv Naučite hrvatski jezik putem interneta Četiri kampa Na otoku Pagu uči se hrvatski jezik Umok VIDEO Mjesto u kojem se hrvatski jezik izgubio
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.